Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Τραγέλαφος! Το Δικαστήριο δικαιώνει τον Σώρρα για τα 600 δισ. ευρώ και οι δανειολήπτες δεν πληρώνουν

Πραγματικά τραγελαφική αν όχι μόνο τραγική είναι η κατάσταση, στα νομικά τμήματα των τραπεζών, καθώς πληθαίνουν τα εξώδικα που αποστέλλουν δανειολήπτες που δεν εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους, με τα οποία δεν αρνούνται την οφειλή που διεκδικεί η τράπεζα, ωστόσο την καλούν να τα εισπράξει από τα… 600 δισ. ευρώ του Αρτέμη Σώρρα!

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ Γιάννη Παπαδογιαννη στην εφημερίδα «Καθημερινή», έστω και ανορθόδοξα, με απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης εν πολλοίς δικαιώνεται ο κ. Σώρρας για την περιουσία των 600 δισ.! Σύμφωνα με απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών (67650/13): «Στην υπό κρίση περίπτωση αποδείχθηκε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος, δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου, τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού ύψους 600 δισ. ευρώ που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρεία επενδύσεων με την επωνυμία Red Panther Limited που εδρεύει στο Λονδίνο. Το ποσό αυτό έχει ενσωματωθεί σε 6 διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας, εκάστου, εκατό δισεκατομμυρίων, λήξεως τον μήνα Αύγουστο του έτους 2014, τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας». «Από κανένα αποδεικτικό μέσο δεν αποδείχθηκε η αναλήθεια όσων υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι. Ειδικότερα, ουδόλως αποδείχθηκε η ανυπαρξία του ανωτέρου χρηματικού ποσού ή η πλαστότητα των τίτλων που το ενσωματώνουν». «Εξάλλου, ουδέποτε υπήρξε πρόθεση των κατηγορουμένων να προκαλέσουν σύγχυση στην κοινή γνώμη, παρά τούτοι κινήθηκαν αποκλειστικά από αγαθά κίνητρα και, συγκεκριμένα, ωθούμενοι από την επιθυμία τους να βοηθήσουν το κράτος να εξέλθει από τη δεινή οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει.
Δεδομένου δεν ότι όσα παρουσιάζουν κατά την εν λόγω εκδήλωση ήταν αληθή και στόχευαν αποκλειστικά στην ενημέρωση του κοινού, ούτε αμέλεια μπορεί να τους αποδοθεί ως προς την τέλεση του εγκλήματος». Αυτά λέει, μεταξύ άλλων, η απόφαση, και αν βασιστούμε σε αυτή, ίσως τελικά άδικα να πονοκεφαλιάζουμε τόσα χρόνια, καθώς λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πάρα, πάρα πολλά! Σημειώνεται ότι το δικαστήριο πραγματοποιήθηκε ύστερα από μήνυση του κ. Αδωνι Γεωργιάδη για διασπορά ψευδών ειδήσεων, καθώς εκείνη την εποχή ήταν καθημερινές οι εμφανίσεις του κ. Σώρρα σε μέσα ενημέρωσης με τα οποία υποστήριζε ότι διαθέτει 600 δισ. ευρώ στη χώρα για την αποπληρωμή όλων των υποχρεώσεων! Μάλιστα η πρωτοδίκης προώθησε τη δικογραφία σε εισαγγελέα για να διερευνήσει αδικήματα όπως της ψευδούς καταμηνύσεως!
Το δικαστήριο ασφαλώς δεν λέει ακριβώς ότι υπάρχουν τα 600 δισ. ευρώ(!) αλλά ότι δεν αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχουν! Ωστόσο αυτά είναι μάλλον ψιλά γράμματα για τον πολίτη, που δεν έχει και δεν οφείλει να έχει βαθιές γνώσεις οικονομικών ή νομικών.
Το βασικό είναι ότι υπάρχει δικαστική απόφαση η οποία υπογραμμίζει ότι τα 600 δισ. είναι εκεί και μας περιμένουν! Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα περί 600 δισ. δεν αποτελούν απλά μια απάτη αλλά μια χοντροκομμένη απάτη στηριγμένη σε αστεία επιχειρηματολογία. Ωστόσο με βάση την απίθανη απόφαση του Πλημμελειοδικείου Αθηνών, την οποία ο κ. Σώρρας έχει κάνει «σημαία», πολλοί πιστεύουν ότι τα χρήματα υπάρχουν και δεν χρειάζεται να αποπληρώσουν τις οφειλές τους στις τράπεζες, χωρίς να συνειδητοποιούν τον κίνδυνο που αναλαμβάνουν καθώς οι τράπεζες μπορεί να προχωρήσουν σε μη αναστρέψιμες νομικές ενέργειες.
Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου