Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Απειλούνται μέχρι και με ισόβια οι εκβιαστές δημοσιογράφοι

Με ποινή ισόβιας κάθειρξης απειλούνται πλέον οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση εκβιασμών μέσω sites και της εφημερίδας «Ακρόπολης», οι οποίοι αναμένεται να απολογηθούν την Παρασκευή ενώπιον του 1ου ειδικού ανακριτή που ανέλαβε τελικά την υπόθεση.

Από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση και η οποία βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή προκύπτουν συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση των τριών κατηγορουμένων, οι οποίοι είχαν φτάσει στο σημείο να απειλούν την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΕΥΔΑΠ Αμαλία Κάτζου – τη γυναίκα που αποκάλυψε την υπόθεση – χρησιμοποιώντας ακόμη και το παιδί της, προκειμένου να πάρουν ένα μεγάλο μερίδιο της διαφημιστικής δαπάνης.
Από τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση αναδεικνύουν σειρά εντύπων και ιστοσελίδων που φαίνεται να είχαν συντονισμό με τους κατηγορούμενους ώστε υπό την απειλή αρνητικών δημοσιευμάτων σε βάρος κυρίως εισηγμένων εταιριών να αποκομίζει οικονομικά οφέλη με χρήματα που δικαιολογούνταν ως διαφημιστικές προβολές.
Οι αστυνομικές αρχές όπως αναφέρει το protothema.gr κατέσχεσαν από τα γραφεία της εφημερίδας «Ακρόπολη» ντοσιέ και φακέλους με πλήθος εγγράφων με χρηματικά ποσά διαφόρων ετών, ατζέντα και διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις. Σε μια από αυτές αναφέρεται: «Έχω (α) 341.000 ευρώ, (β) 300.000 ευρώ, (γ) 282.434 ευρώ και σύνολο 822.3396 ευρώ». Ακόμη κατασχέθηκαν τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, πρωτοσέλιδα της εφημερίδα της «Ακρόπολης», σελίδες με εμβάσματα από τραπεζικό λογαριασμό του Μαυρίκου σε τρίτα πρόσωπα, σελίδες – προσφορές διαφήμισης της Ακρόπολης προς διάφορες εταιρίες (ΙΚΕΑ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, EUROBANK κα) αλλά και το υλικό από κάμερες από κλειστό κύκλωμα καταγραφής.
Ακόμη, από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι και εφημερίδα «Ακρόπολης» είχαν καταφέρει να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από διαφημίσεις, όπως προκύπτει από τιμολόγια και άλλα σχετικά έγγραφα που περιλαμβάνονται στο φάκελο της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου