Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

"Δεν συζητάμε απόσυρση του ασφαλιστικού"... Όποιος διαφωνεί να παραδώσει την έδρα




Όποιος διαφωνεί να παραδώσει την έδρα...

Απέκλεισε την απόσυρση του ασφαλιστικού ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και χαρακτηρίζει τη μεταρρύθμιση απολύτως αναγκαία και...
κατεπείγουσα. Μάλιστα, σε περίπτωση διαφωνίας από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η παράδοση της έδρας είναι ούτως ή άλλως ηθική υποχρέωση του διαφωνούντος.
Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «RealNews» ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθαρίζει πως «δεν συζητάμε απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό» καθώς εκτιμά ότι χωρίς αυτή, οι συντάξεις τα επόμενα χρόνια δεν θα μπορούν να πληρωθούν.
Προσθέτει ότι η κυβέρνηση συζητάει κάθε πρόταση που μπορεί πραγματικά να βελτιώσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.
Για τις κοινωνικές αντιδράσεις που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, ο κ. Φλαμπουράρης ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση δεν χρειάζεται την πόλωση και εκφράζει την άποψη ότι η κοινωνία δεν βρίσκεται απέναντι από την κυβέρνηση, γιατί αναγνωρίζει ότι η κυβερνητική πολιτική επιδιώκει «να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα των πιο αδύναμων εισοδηματικά στρωμάτων».
Ειδικότερα, για τις αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου για το ασφαλιστικό, ο υπουργός Επικρατείας εκφράζει την ελπίδα οι δυνάμεις που επιλέγουν την αδιαλλαξία στους κόλπους των αγροτών, να περιθωριοποιηθούν και οι αγρότες να κατανοήσουν ότι το συμφέρον τους είναι με την κοινωνία μαζί τους, να προσέλθουν στο διάλογο.
Για τυχόν διαφωνίες από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό, ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρει ότι «η παράδοση της έδρας σε περίπτωση διαφωνίας είναι, ούτως ή άλλως, ηθική υποχρέωση του διαφωνούντος. Πολύ περισσότερο, όταν ο διαφωνών έχει εκλεγεί με κομματική επιλογή, με "λίστα"».
Σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα και τη λειτουργία των hotspots, ο κ. Φλαμπουράρης επισημαίνει: «Εργαζόμαστε νυχθημερόν, ώστε τα hotspots να είναι στην ώρα τους έτοιμα».
Προσθέτει πως «"Λειτουργήσιμα" θα είναι όταν επιτελείται ο σκοπός για τον οποίο κατασκευάζονται, δηλαδή η δυνατότητα των ταυτοποιημένων προσφύγων να μετεγκαθίστανται νόμιμα στις χώρες της Ευρώπης και αλλού». Επιρρίπτει ευθέως ευθύνη στα ευρωπαϊκά κράτη για αυτό και τονίζει ότι, όσον αφορά στην επαναπροώθηση των μεταναστών στις χώρες προέλευσης, «η συμβολή της Ευρώπης είναι μηδαμινή».
Πυροτέχνημα τα περί εξεταστικής
Ο υπουργός Επικρατείας χαρακτηρίζει «πυροτέχνημα» τα περί εξεταστικής για την περίοδο Βαρουφάκη και θεωρεί ότι ο πολιτικός κόσμος πρέπει να ασχοληθεί «κατά προτεραιότητα και αποκλειστικά» με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες και η χώρα.
Επίσης, ασκεί κριτική για την αντιπολιτευτική τακτική που ασκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας πως «λυπάμαι που επιλέγει τέτοιους δρόμους, αντί να αντιπολιτευτεί δημιουργικά».
Τέλος, σχετικά με την διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο κ. Φλαμπουράρης τονίζει ότι για την κυβέρνηση, είναι σημαντικές «οι πραγματικές συμμαχίες στη βάση της πολιτικής κατεύθυνσης και των πολιτικών αποφάσεων και όχι οι συμμαχίες στη βάση της συναλλαγής κορυφών ή κοινοβουλευτικών αριθμών» και σχετικά με τα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης, σχολιάζει:
«Δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι για εμάς οι κυβερνητικοί θώκοι δεν είναι ο σκοπός, αλλά μέσο για να βοηθήσουμε τη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου