Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

H σκληρή απάντηση του Πεταλωτή στον Σιδέρη

Ο Γιώργος Πεταλωτής, με ανάρτηση του στο facebook σχολιάζει ιδιαίτερα αιχμηρά το νέο άρθρο του Γιάννη Σιδέρη, αναφορικά με τις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.

Εκεί, ο γνωστός δημοσιογράφος, κατέκρινε τον Γιώργο Παπανδρέου για τον τρόπο εκλογής του και φυσικά τη ΝΔ που ακολούθησε το παράδειγμά του, γράφοντας χαρακτηριστικά:
«Η αδιανόητη μη-διαδικασία που κατέστησε τη ΝΔ αντικείμενο ανεκδοτολογικής εφευρετικότητας και τέρψης στα σόσιαλ μήντια, και που από τεχνικό πρόβλημα εξελίχθηκε σε πολιτική βόμβα διασποράς, είναι μια παράπλευρη απώλεια της απολίτικης νεοτερικότητας του Γιώργου Παπανδρέου.
Ο τότε πρίγκιπας του ΠΑΣΟΚ, μακράν πάντα του κομματικού μηχανισμού και της νοοτροπίας του (ου μην και της ιδεολογίας του), θέλησε να υπερκεράσει το κόμμα του, που το θεωρούσε παρωχημένο μηχανισμό, και που έτσι κι αλλιώς, λόγω πατρικής κληρονομιάς το είχε στο τσεπάκι, και να αναβαπτισθεί ως λαϊκός ηγέτης με την άμεση συμμετοχή του λαού στην διαδικασία ανάδειξής του» .
O Γιώργος Πεταλωτής δεν μπόρεσε να μην σχολιάσει τα παραπάνω, έτσι έγραψε πριν λίγα λεπτά:
Τον Γιάννη Σιδέρη τον εκτιμώ και ως δημοσιογράφο και ως άνθρωπο με ευρύτερα ενδιαφέροντα (πχ ταξιδιωτικές περιγήσεις εξαιρετικές) . Ομολογώ δε ότι στην εποχή της καθημερινής ενημέρωσης συντακτών απο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, έκανε τις πιο απρόβλεπτες ερωτήσεις με τέτοια φυσικότητα που προκαλούσε ύφος εκτός κυβερνητικού πρωτοκόλλου…
Εκεί που δεν συγχωρείται ούτε εκνευρισμός ούτε γέλιο, λόγω της απευθείας τηλεοπτικής μετάδοσης που μετά γινόταν φύλλο και φτερό, ο Σιδέρης τα προκαλούσε εν ριπή, με κίνδυνο μπαχαλοποίησης του briefing. Aπο τότε φυσικά παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις απόψεις του στον ΣΚΑΙ, στο CAPITAL και τώρα στο LIBERAL αλλά και στο fb.
Ετσι σήμερα διαβάζοντας το κείμενό του για τη μη-διαδικασία εκλογής αρχηγού της ΝΔ για την α – λα Βαγγέλη Αντώναρου επίρριψη ευθύνης στον ΓΑΠ, κυρίως όμως το πώς ξεκινώντας να γράψει για τα τετριμμένα εσωκομματικά της ΝΔ, σχεδόν αμέσως στρέφεται ορμητικά στο ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα στο αγαπημένο του θέμα, τον ΓΑΠ .
Ο οποίος τόλμησε το 2004, αλλά και το 2007 να αμφισβητήσει την αδιαμφισβήτητα δημοκρατική διαδικασία !!! της εκλογής αρχηγού δια συνεδρίου και μερικών εκατοντάδων κομματικών στελεχών και ζήτησε εκλογή απο την κοινωνία και αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, κομματικών μελών και φίλων.
Άποψη υπέρμαχη της κομματικής και μπετοναρισμένης «ορθότητας» που δε συγχωρεί την παρέκκλιση από τα παλαιοκομματικά εωθότα δεκαετιών και την αμφισβήτηση της κομματικής νομενκλατούρας που στραβοκοιτάζει οτιδήποτε την απειλεί.
Εν κατακλείδι, η άποψή μου, αντίθετη με το άρθρο , εκ πεποιθήσεως κι όχι λόγω κόμματος και προσώπου , όσο πιο ανοιχτοί και δημοκρατικοί είμαστε στη λειτουργία μας, άρα και στα κόμματά μας, τόσο πιο κερδισμένοι βγαίνουμε σε επίπεδο ουσίας.
Για όσους το αντέχουμε φυσικά και δεν τρεφόμαστε απο καχυποψία και ίντριγκες…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου