Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ζητούν διευκρινήσεις...



...για το περιεχόμενο και τον σκοπό της συνάντησης...
Στη ΝΔ αναμένουν την επίσημη πρόσκληση από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ή το Μέγαρο Μαξίμου, και, κυρίως, το περιεχόμενο που θα έχει η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.
 Με το που έγινε, πάντως, γνωστή η τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Προκόπη Παυλόπουλο για το θέμα, ο Γιάννης Πλακιωτάκης ξεκίνησε...
κύκλο συνεννοήσεων με τους υποψήφιους αρχηγούς για την απάντηση της ΝΔ. Σε κάθε περίπτωση, αν αποφασιστεί η συμμετοχή του κόμματος, κάτι που είναι και το πιθανότερο, η ΝΔ θα εκπροσωπηθεί (οπως σας έχουμε αναφέρει) από τον μεταβατικό πρόεδρο, ενώ δεν αποκλείεται για το θέμα να συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ξεκαθαρίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία, εφόσον ληφθεί θετική απόφαση, θα εκπροσωπηθεί από τον μεταβατικό πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αφού λάβουν την πρόσκληση και την μελετήσουν. 

«Συναίνεση. Το άλλο με τον Αλέξη το ξέρεις;». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση στο Facebook του Νίκου Βοσδογάνη, διευθυντή του πολιτικού γραφείου της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά. Λίγη ώρα αργότερα πάντως, ο κ. Βοσδογάνης διευκρίνισε πως το σχόλιο αυτο ήταν... προσωπική του άποψη. Όπως έγραψε σε νέα ανάρτησή του στο Facebook: «Eδω γράφω την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου γνώμη και συνήθως κάνω πλάκα. Όποιος τα συνδέει με τα επαγγελματικά μου, απλά κάνει λάθος. Αυτός εδω είναι προσωπικός μου χώρος».

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημη επικοινωνία με την κυρία Γεννηματά, είτε από πλευράς Προεδρικού Μεγάρου, είτε από πλευράς Μεγάρου Μαξίμου. Σε χαμηλότερο επίπεδο, ωστόσο, έχει γίνει μια πρώτη επαφή προς αναζήτηση της ημέρας που θα γίνει το συμβούλιο. Ως πρώτη αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ δίνεται ότι περιμένουν την επίσημη πρόσκληση για να τοποθετηθούν.

Αν και εμφανίζονται θετικοί στο να προσέλθουν σε μία επικείμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, δεν πρόκειται να παρέχουν οποιουδήποτε είδους συναίνεση. Αυτό ξεκαθαρίζουν κύκλοι του Ποταμιού, σε μία πρώτη ανεπίσημη αντίδραση στο τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, αποκλείοντας τη στήριξη κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας το έχει ανάγκη”.

Από το Ποτάμι αναφέρουν ότι είναι πάντα ανοιχτοί στη συνεννόηση και στην εθνική συζήτηση, ωστόσο αναμένουν πρωτίστως να διευκρινιστεί η ατζέντα της συνάντησης. Συνεργάτες του κ. Σταύρου Θεοδωράκη υπογραμμίζουν ότι δεν πρόκειται να δώσουν στήριξη στον κ. Τσίπρα για να συνεχίσει την ίδια καταστροφική πολιτική, αλλά και με τους διορισμούς ημετέρων, την απώλεια δισ. ευρώ λόγω της ζημιάς των τραπεζών. “Δεν θα γίνουμε δεκανίκι για τις απώλειες του κ. Τσίπρα”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Να βάλει ένα τέλος στη σεναριολογία περί συνεργασίας με την κυβέρνηση επιχείρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης δηλώνοντας το πρωί της Πέμπτης ότι «συναίνεση δεν σημαίνει να ψηφίζεις βλακώδη πράγματα». «Αν αυτό έχουν στο μυαλό τους, αυτό είναι φασισμός» συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου