Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Νέο μήνυμα στον Αλέξη, από την Φώφη...





Γεννηματά: Αν ο κ. Τσίπρας δεν έχει την πλειοψηφία, να μας το πειΜήνυμα στον πρωθυπουργό, να μην ελπίζει σε συναίνεση σε θέματα όπως το ασφαλιστικό, στέλνει, μία μέρα πριν το συμβούλιο των αρχηγών, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. 

Και μάλιστα περνά στην αντεπίθεση. «Έχει την πλειοψηφία. Αν δεν την έχει, να...
μας το πει. Αν αισθάνεται ότι δεν την έχει, αν αυτός είναι ο σκοπός της συνάντησης, να μας το πει» δήλωσε η κυρία Γεννηματά (στον Real FM). 

Και πρόσθεσε: «Δεν χρειάζεται η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας για να συζητήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί ζητήματα όπως το ασφαλιστικό. Εάν αισθάνεται ότι αυτό τον ξεπερνά τον κ. Τσίπρα, ή ότι δεν μπορεί να το διαχειριστεί η κυβέρνησή του, να μας το πει. Είναι άλλης τάξης θέμα».

Κατά την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «η ουσία είναι ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται οι θεσμοί με αυτό τον τρόπο. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, προκειμένου να υποκαταστήσουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης για ζητήματα που αμιγώς αφορούν την κυβερνητική πολιτική».

Όπως τόνισε, «θα πρέπει να διαχωρίζουμε τα ζητήματα που αφορούν την κυβέρνηση και την ικανότητά της να τα διαχειριστεί ή όχι -και κρίνεται γι' αυτό- και τα ζητήματα στα οποία πρέπει να υπάρχει συναίνεση, στο επίπεδο του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Επανέλαβε, δε, την πρότασή της για ευρύτερη κυβέρνηση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων: «Η θέση μας είναι πολύ καθαρή, δεν έχει αλλάξει ούτε σε ένα κόμμα, ούτε σε έναν τόνο από την περίοδο προ των εκλογών. Η άποψή μας είναι σαφής και ξεκάθαρη: η Ελλάδα χρειάζεται πριν απ' όλα ένα εθνικό σχέδιο, μια προοδευτική προγραμματική συμφωνία, αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και μια κυβέρνηση όλων των δυνάμεων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ικανή να υλοποιήσει αυτό το σχέδιο και αυτή την προγραμματική συμφωνία. Όλες οι άλλες οι συναντήσεις οι ευκαιριακές και οι συνεργασίες βλέπετε που οδηγούν. Εμείς δεν θα γίνουμε συνυπεύθυνοι στο να βρεθεί ξανά η χώρα σε ένα αδιέξοδο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου