Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν- Επίθεση της αντιπολίτευσης στον Πρωθυπουργό - Όλες οι δηλώσεις

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν- Επίθεση της αντιπολίτευσης στον Πρωθυπουργό - Όλες οι δηλώσεις

Και ενώ αναμένεται η ανακοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας, οι Πολιτικοί Αρχηγοί αναφέρθηκαν στη διάσταση των απόψεων για τις συντάξεις και τη συμφωνία σε ένα κείμενο για το προσφυγικό. Η ΝΔ δεν συμφώνησε με τους υπόλοιπους σε νέο εκλογικό νόμο και όταν η συζήτηση πήγε στο τρίτο μνημόνιο, ο Πρωθυπουργός αντέδρασε στην κριτική των Αρχηγών της Αντιπολίτευσης, απαντώντας ότι η συμφωνία δεν είναι η χειρότερη.

Η στιγμή της έντασης με τον Τσίπρα να λέει στους Πολιτικούς Αρχηγούς: Έχετε το θράσος...
"Έχετε το θράσος να λέτε ότι αυτό είναι το χειρότερο μνημόνιο, όταν επί των ημερών σας δεν αφήσατε τίποτα όρθιο στην αγορά;", φέρεται να τους είπε ο Αλέξης Τσίπρας.




Ο Καμμένος για τα "κοινά σημεία" και το "καρφί" στη Νέα Δημοκρατία
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε στο θέμα του Ασφαλιστικού λέγοντας χαρακτηριστικά: «η συμμαχία Σαμαρά – Βενιζέλου στο Ασφαλιστικό οδήγησε σε διαφοροποίηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Προτίμησαν να στηρίξουν το PSI, να υποστηρίξουν την πολιτική που κούρεψε τα ταμεία» και προανήγγειλε τη διενέργεια εξεταστικής επιτροπής για το PSI.


Λεβέντης: Ζήτησα οικουμενική κυβέρνηση
Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα έναν πρωθυπουργό πιο Ευρωπαίο από ποτέ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Όσο η Ελλάδα δεν αρχίζει τις μεταρρυθμίσεις δεν υπάρχει νόημα πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση είπε ότι είναι μια προσπάθεια πίεσης προς τους Ευρωπαίους προκειμένου η κυβέρνηση να επιτύχει κάτι στο ασφαλιστικό, ενώ δίνει τα πάντα στο προσφυγικό.
Για το ανακοινωθέν που θα εκδοθεί μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωσε ότι είναι ανούσιο, γιατί ήδη έχει συμφωνηθεί μείωση των συντάξεων. Η δε αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού με την κυβέρνηση είπε ότι γίνεται μόνον για ψηφοθηρικούς λόγους, αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης  έχουν ψηφίσει τα πάντα.


Θεοδωράκης: Έγινε δεκτή η πρότασή μου πλην της ΝΔ για αλλαγή του εκλογικού νόμου
«Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να πάμε στη Βουλή να μας φέρει η κυβέρνηση μια πρόταση για το Ασφαλιστικό και να τοποθετηθούμε. Η ευθύνη του πρωθυπουργού είναι τεράστια διότι έλεγε ψέματα και στο Ασφαλιστικό» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Πρόσθεσε ότι μετά από πρότασή του που έγινε δεκτή πλην του εκπροσώπου της ΝΔ «μπορεί αυτή η Βουλή να αλλάξει το εκλογικό σύστημα προς το αναλογικότερο».



Φώφη Γεννηματά: Δεν έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις του Πρωθυπουργού
Δεν θα γίνουμε συνεργοί σε τακτικισμούς και επικίνδυνα κόλπα, επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά, ενώ αναφορικά με το Ασφαλιστικό, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συζητήσουμε τη μείωση συντάξεων. Δεν αρκούν τα ευχολόγια από την πλευρά της κυβέρνησης».



Γιάννης Πλακιωτάκης: Ήρθαμε για να ακούσουμε
«Στη σημερινή συνάντηση προσήλθαμε με θεσμική συνέπεια και με σοβαρές επιφυλάξεις για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. Ήρθαμε για να ακούσουμε», δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Γιάννης Πλακιωτάκης μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της δικής της πολιτικής που δημιούργησε, όπως είπε, σε βάρος των πολιτών και της οικονομίας.
«Αναζητά σωσίβιο σωτηρίας. Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα», συμπλήρωσε επισημαίνοντας ότι η Βουλή είναι ο μοναδικός χώρος που συζητούνται όλα.
Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου ανέφερε ότι δεν είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας ενώ για το προσφυγικό καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών.
Επίσης διέψευσε ότι μίλησε με κάποιον από τους υποψηφίους προέδρους της ΝΔ, δηλώνοντας ότι είχε συνομιλία μόνο με τους συνεργάτες του όπως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.



Το Μαξίμου για τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης
Η αντιπολίτευση εμφανίστηκε σήμερα κατώτερη των περιστάσεων και δεν διστάζει για μικροκομματικό όφελος να μειώσει τη διαπραγματευτική δυνατότητα της κυβέρνησης, σχολίαζαν πριν λίγο κυβερνητικοί κύκλοι, ιδίως για τη στάση που τήρησαν ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για το ασφαλιστικό, για το οποίο η συμφωνία με τους θεσμούς προβλέπει ότι θα έχει κόστος 1% του ΑΕΠ, ο πρωθυπουργός είπε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση έχει έτοιμο πλέγμα βιώσιμων παρεμβάσεων που καλύπτει το 0,6% του ΑΕΠ και κάλεσε τα κόμματα να συμμετέχουν σε επιτροπή με ειδικούς εμπειρογνώμονες προκειμένου να συζητήσουν για την πρότασή αυτή που καλύπτει το 0,6% του ΑΕΠ και για συμφωνία για την κάλυψη του υπολοίπου 0,4% του ΑΕΠ, με τρόπο που δεν θα οδηγηθούμε σε μείωση των συντάξεων.
Ιδίως για τη στάση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας κατά τη διάρκεια του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών την άρνησή της να συνυπογράψει ανακοίνωση η οποία θα έκανε λόγο για βιώσιμο ασφαλιστικό χωρίς μειώσεις συντάξεων, απευθύνθηκε στην κα Γεννηματά λέγοντας τα έχετε κάνει όλα, μειώσεις στις συντάξεις, PSI, και σήμερα εναντιώνεστε στην πρόταση αυτή;
Τέλος από κυβερνητικές πηγές γίνεται γνωστό ότι όταν ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε αντίθετος με τη δημιουργία Hot Spot στα νησιά, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι είναι μια στάση επιζήμια, που θίγει την διαπραγματευτική δυνατότητα της χώρας.

Το επεισόδιο μεταξύ Κουμουτσάκου - Κουίκ και Γεροβασίλη
Ένα μίνι επεισόδιο σημειώθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ανάμεσα στους εκπροσώπους των κομμάτων και την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, όταν έκλεισαν οι πόρτες η κ. Γεροβασίλη μίλησε στους δημοσιογράφους για κάποια από τα θέματα που θα συζητηθούν με τον εκπρόσωπο της ΝΔ που συνόδευε τον Γιάννη Πλακιωτάκη, Γιώργο Κουμουτσάκο να παρεμβαίνει και να χαρακτηρίζει την ενημέρωση της κ. Γεροβασίλη «Εξωθεσμικό και υπονομευτικό της διαδικασίας, η οποία γίνεται κεκλεισμένων των θυρών». Πρόσθεσε ότι η κ. Γεροβασίλη, προσπαθεί να φτιάξει κλίμα με τους δημοσιογράφους.
Αμέσως παρενέβη ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είπε στον κ. Κουμουτσάκο σε έντονο ύφος: «Δεν περίμενα από έναν διπλωμάτη να συμπεριφερθεί έτσι προσπαθείς να επιβάλεις λογοκρισία στους δημοσιογράφους».
«Σε παρακαλώ μη διακόπτεις» του απάντησε ο κ. Κουμουτσάκος με την κ. Γεροβασίλη να ξεκαθαρίζει: «Διευκρίνισα πάνω σε όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά για τις προθέσεις της κυβέρνησης ,δεν είναι πρόθεσή μου να χειραγωγήσω τους δημοσιογράφους».




 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου