Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Μαριέττα Γιαννάκου: Να μην ανακατεύονται άλλο οι πρώην πρωθυπουργοί σε αυτές τις εκλογές της Ν.Δ


«Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται εδώ. Έχουμε βρει τον Πάπα τον αλάθητο; Πρόεδρο πάμε να εκλέξουμε, όχι Πάπα... Δεν με φοβίζει το ενδεχόμενο διάσπασης. Με φοβίζει πιο πολύ η εσωτερική φθορά...», δήλωσε στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη, η πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου.

Πρόσθεσε πως δεν πρέπει να εμπλακούν στην εσωκομματική διαδικασία οι πρώην πρωθυπουργοί. Όπως είπε, «έπαιξαν το ρόλο τους, τώρα είναι η ώρα άλλων».

Αναλυτικά είπε:

«Η επόμενη ημέρα χρειάζεται πολύ δουλειά. Δεν αρκεί ένας πρόεδρος με δύο – τρεις φίλους του για τη διαχείριση αυτής της ιστορίας. Χρειάζεται μια σοβαρή ομάδα και να ξεπεραστεί το χθες. Οι υποψήφιοι μπορεί να είναι πολλοί και είναι δικαίωμα κάθε στελέχους της Νέας Δημοκρατίας να είναι υποψήφιος. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα βγάλουμε τα μαχαίρια την άλλη ημέρα. Έτσι γίνεται σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα. Το κόμμα μας έχει εμφανίσει παρακμιακά φαινόμενα τα τελευταία χρόνια, όπως έλλειψη δημοκρατίας, λήψη αποφάσεων από ελάχιστους, υψηλόβαθμα στελέχη να μαθαίνουν τα πάντα από τον Τύπο και πολλές τριβές οφείλονται και σε αυτό. Χρειάζεται κάτι άλλο... Όταν η κα Μέρκελ περιοδεύει σε όλη τη Γερμανία Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και έρχεται σε επαφή με όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της και παίρνει τη γνώμη τους... Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται εδώ. Έχουμε βρει τον Πάπα τον αλάθητο; Πρόεδρο πάμε να εκλέξουμε, όχι Πάπα... Δεν με φοβίζει το ενδεχόμενο διάσπασης. Με φοβίζει πιο πολύ η εσωτερική φθορά... Το θέμα είναι πώς τοποθετούνται οι πρώην πρωθυπουργοί. Φανερά ή ατύπως; Εγώ δεν θα ήθελα τους πρώην πρωθυπουργούς να ανακατεύονται σε αυτή την ιστορία. Έπαιξαν τον ρόλο τους όταν έπρεπε, τώρα είναι η ώρα άλλων».

Σε άλλο σημείο είπε: «Πρέπει να σοβαρευτούμε. Πρέπει να συναντηθούν οι υποψήφιοι και να κουβεντιάσουν. Δεν θα τα συζητούν δια της τηλεόρασης όλα αυτά και να μπουν πέντε κανόνες δεοντολογίας για να προχωρήσει η διαδικασία με τους υπάρχοντες υποψηφίους. Δεν μπορεί να γίνει όλη αυτή η διαδικασία με το χέρι, γιατί πράγματι κάποιος μπορεί να ψηφίσει πολλές φορές σε πολλά τμήματα και δεν μπορεί να γίνει διασταύρωση...Είναι αδιανόητα πράγματα αυτά. Τώρα αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι να προχωρήσει η διαδικασία, χωρίς να εμφιλοχωρήσει η καχυποψία στον κόσμο. Γιατί τότε ούτε θα έρθουν να ψηφίσουν, ούτε θα πειστούν για το αποτέλεσμα».

* Για την πρόταση να οριστεί η ίδια μεταβατική πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας:

«Στην ουσία η πρόταση του Κυρ. Μητσοτάκη ήταν να υπάρξει ένας άλλος μεταβατικός πρόεδρος... Για να αναλάβω ένα τέτοιο καθήκον, έπρεπε πρώτα να συμφωνήσουν όλοι οι υποψήφιοι -φυσικά και ο κ. Μεϊμαράκης- και τα θεσμικά όργανα του κόμματος. Διαφορετικά δεν είχε νόημα να αναλάβει κανείς μια τέτοια υπόθεση... Υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα στη Νέα Δημοκρατία που θα μπορούσαν να παίξουν αυτόν τον ρόλο. Το επίκεντρο δεν είναι ποιος θα είναι ο μεταβατικός πρόεδρος για να οδηγήσει τις διαδικασίες, αλλά να μην δημιουργείται καχυποψία μεταξύ των υποψηφίων. Δεν έχω κανέναν καημό να γίνω μεταβατική πρόεδρος... Πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία...».
- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/11/marietta-giannakou-na-min-anakateytontai-allo-oi-proin-prothipourgoi-se-aytes-tis-ekloges-i-nd.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου