Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Του βρήκε το κουμπί…(2-1)

sup-panai-panionos-kypello11Μισή ώρα χρειάστηκε για τον Πανιώνιο, ώστε να ξαναπεράσει νικητής (όπως και στο πρωτάθλημα) από το Αγρίνιο με το 1-2 κόντρα στον Παναιτωλικό που… τρέχει στον κατήφορο με σπασμένα φρένα!

Ο Πανιώνιος βρήκε τον τρόπο να περάσει για δεύτερη φορά από το Αγρίνιο μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, αφού παρουσιάστηκε σοβαρός, οργανωμένος και αποτελεσματικός, ξεκινώντας με το δεξί στο Κύπελλο. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αν και έκανε αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα, δεν επηρεάστηκε η εικόνα των Νεοσμυρνιωτών, που μπορεί να δέχθηκαν 10 τελικές, έναντι μόλις 3 δικών τους, αλλά ουσιαστικά δεν κινδύνεψαν ποτέ.
Άλλωστε, το παιχνίδι «πήγε» από την αρχή για τους φιλοξενούμενους. Μόλις στο 10′ ο Βιγιάλμπα μπήκε από αριστερά στην περιοχή και έκανε χαμηλή σέντρα στο ύψος του πέναλτι. Εκεί ο Παπάζογλου έκανε άτσαλο διώξιμο και η μπάλα στρώθηκε στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος με το αριστερό νίκησε τον Κυριακίδη, ανοίγοντας το σκορ για τους «κυανέρυθρους».
Η πίεση μεταφέρθηκε αυτόματα στους γηπεδούχους, που προσπάθησαν να αντιδράσουν, έχοντας όμως μάλλον φλύαρη υπεροχή στο ματς, ενώ έχασαν και τον Καμαρά από το 18′ με τραυματισμό. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σε μία αντεπίθεση στο 31′ οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν ξανά, σχεδόν με πανομοιότυπο τρόπο. Ο εξαιρετικός Βιγιάλμπα άπλωσε το παιχνίδι αριστερά για τον Τασουλή,  ο οποίος σέντραρε στο πρώτο δοκάρι για τον Ανσαριφάρντ και η απόκρουση του Κυριακίδη έστρωσε τη μπάλα στον επερχόμενο Χαλκιαδάκη, που πλάσαρε στην δεξιά γωνία για το 2-0.
Το παιχνίδι δεν έλεγε να ευνοήσει τις προσπάθειες του Παναιτωλικού, που στο 33′ έφτασε κοντά σε ένα γκολ, όταν ο Βιγιαφάνιες μπήκε στην περιοχή από τη μπαλιά του Μαρκόφσκι και γύρισε τη μπάλα στον Ουαρντά, ο οποίος έκανε ένα κάκιστο πλασέ από τη μικρή περιοχή, στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους.
Το δεύτερο μέρος βρήκε τον Παναιτωλικό να προσπαθεί πολύ για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει έστω υποψία ευκαιρίας, ενώ το ματς έγινε πιο σκληρό, με τον διαιτητή να δείχνει αρκετές κάρτες. Ο Μαντζουράκης ρίσκαρε με διπλή αλλαγή στο 59′ και στο 74′, μία από αυτές, ο Κάπελ, του έδωσε το γκολ που έψαχνε. Βεβαίως το μισό «ανήκει» στον Βιγιαφάνιες, ο οποίος με φανταστική ενέργεια άδειασε Σιώπη και Τασουλή, πριν σεντράρει για να ευνοήσουν οι κόντρες τον Ολλανδό, που μείωσε σε 2-1.
Σκορ που διατηρήθηκε μέχρι και το φινάλε, αφού οι Αγρινιώτες παρά τις προσπάθειές τους, δεν μπόρεσαν να βρουν μία κλασική ευκαιρία, με μοναδική πραγματικά καλή στιγμή, την κεφαλιά του Παπάζογλου στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων που έφυγε άουτ.
gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου