Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Τσίπρας «ξηλώνει» τον Δημήτρη Καμμένο από την κυβέρνηση!

salos-sto-diadiktuo-gia-ta-tweets-tou-dimitri-kammenou.w_l (1)
Με τηλεφώνημα από τις Βρυξέλλες στον Πάνο Καμμένο ο Αλέξης Τσίπρας «ξηλώνει» τον Δημήτρη Καμμένο από την κυβέρνηση  μετά τον σάλο στο διαδίκτυο για το «ποιον» του υφυπουργού και τις φωνές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που απαίτησαν να γίνει «ο συντομότερος υπουργός».
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Καμμένο στον οποίο ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα με τα επίμαχα tweets του υφυπουργού Υποδομών Δημήτρη Καμμένου.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Καμμένο να διερευνήσει την γνησιότητα των tweets και αν αυτά είναι αυθεντικά, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι αυτό δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης .
Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζητήθηκε από τον Καμμένο, στη περίπτωση που είναι γνήσια τα tweets, να δει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού υπογραμμίζοντας πως τη τελική απόφαση θα τη λάβει ο πρωθυπουργός.

 Ο Τσίπρας ρίχνει την μπάλα και στον Πάνο Καμμένο

Μέσω αυτής της επικοινωνίας ο πρωθυπουργός δίνει ευσχήμως στον κυβερνητικό του εταίρο Π. Καμμένο την δυνατότητα  να επιλέξει εκείνος τον αντικαταστάτη μην αφήνοντας όμως περιθώριο να παρερμηνευθεί ποιος παίρνει την τελική απόφαση.

Ρατσιστικές, ομοφοβικές και αντισημητικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο

Η αιτία του σάλου ήταν τα «τιτιβίσματα» και οι αναρτήσεις που έκανε στο παρελθόν ο κ. Καμμένος,τα οποία ήταν επικριτικά ως και προσβλητικά ακόμη και για τον Αλέξη Τσίπρα ενώ  πολλά ήταν ρατσιστικά, ομοφοβικά και αντισημιτικά.
Μετά την κατακραυγή ο ίδιος ο Δημήτρης Καμμένος ζήτησε συγνώμη αλλά έριξε το φταίξιμο στους… συνεργάτες του, οι οποίοι -όπως λέει- χειρίζονταν τους λογαριασμούς του στα social media.

Παπαδημούλης: Δεν είμαι καθόλου ευτυχής

Τον χορό άνοιξε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με μια αιχμηρή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
«Στηρίζω απολύτως την Κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν είμαι όμως καθόλου ευτυχής με την υπουργοποίηση ενός προσώπου με ακραίες και ρατσιστικές απόψεις», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης.

Aποπομπή από την κυβέρνηση ζητούν οι 53

Την αποπομπή του κ. Καμμένου από το υφυπουργείο Υποδομών και Δικτύων φέρεται να ζητά  η ομάδα των 53. Χαρακτηριστική είναι η ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου, στην οποία αναφέρει πως αισθάνεται ντροπή και λύπη για το γεγονός, ενώ χαρακτηρίζει άθλια, ομοφοβικά και αντισημιτικά τα σχόλια που είχε αναρτήσει στο twitter.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Κατριβάνου:
«Δημήτρης Καμμένος, όχι σε κυβέρνηση της Αριστεράς
Αισθάνομαι βαθιά ντροπή και λύπη που σε μια αριστερή κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοποιείται ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος κάνει συστηματικά άθλια ομοφοβικά και αντισημιτικά σχόλια στο twitter του. Το περιεχόμενο και το ήθος τους ταιριάζουν μόνο σε ακροδεξιό, και προσβάλλουν βάναυσα όχι μόνο αυτούς στους οποίους στοχεύει, αλλά κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο. Η αποπομπή του από την κυβέρνηση είναι αναγκαία και επείγουσα».

Κούλογλου: Να είναι ο πιο σύντομος υπουργός

«Ο Δημήτρης Καμμένος σε κυβέρνηση Αριστεράς; Το πιο σύντομο ανέκδοτο να γίνει ο πιο σύντομος υπουργός», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Ρίχνει το φταίξιμο στους συνεργάτες του ο Καμμένος

Με ανακοίνωσή του, ο κ. Καμμένος κάνει λόγο για διαστρέβλωση της αληθειας, ωστόσο την ίδια στιγμή ρίξει το …φταίξιμο στους συνεργάτες του, οι οποίοι -όπως υποστηρίζει- ήταν εκείνοι που χειρίζονταν τους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Καμμένου:
«Παρατηρώντας τη σημερινή αναστάτωση σχετικά με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα που αφορούν άμεσα και έμμεσα το πρόσωπο μου, δηλώνω κατηγορηματικά ότι η πλειονότητα αυτών αποτελεί προϊόν διαστρέβλωσης της αλήθειας και έχουν επιμελώς παραχαραχθεί για να ικανοποιήσουν προεκλογικές πολιτικές σκοπιμότητες από τις γνωστές μονταζιέρες οι οποίες προεκλογικά χρησιμοποίησαν κάθε μορφής λάσπης. Αρκεί να θυμίσω άλλωστε, πως εντεταλμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων είχαν παραποιήσει τα αποτελέσματα δείχνοντας τους Ανεξάρτητους Έλληνες συστηματικά εκτός Βουλής για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και την ψήφο του λαού.
Όσον αφορά το περιεχόμενο ανακοινώσεων σε κοινωνικά δίκτυα σας ενημερώνω ότι τους λογαριασμούς μου σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα χειρίζονταν συνεργάτες καθώς επίσης και οτι έχουν παραβιαστεί ουκ ολίγες φορές. Για του λόγου του αληθές μάλιστα, ο λογαριασμός μου στο Facebook έχει μπλοκαριστεί από την παραμονή των εκλογών από άγνωστους εισβολείς και μέχρι σήμερα η λειτουργία του δεν έχει αποκατασταθεί.
Θέλω να δηλώσω ότι σχετικές αναρτήσεις, οι οποίες εκλήφθησαν ή ήταν προσβλητικές προς συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα, ζητώ και προσωπικά συγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί σχετικά, ενώ καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό, ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό.
Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι οι ευθύνες που έχω αναλάβει είναι τεράστιες, το έργο εξαιρετικά σημαντικό και στην Ελλάδα του αύριο που οραματιζόμαστε, δε χωρούν προσωπικές και άνανδρες πολιτικά επιθέσεις»

Σάλος στα social media

Σάλος έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο μετά την υπουργοποίηση τουΔημήτρη Καμμένου των ΑΝΕΛ.
Ο νέος υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων όλο το προηγούμενο διάστημα διατηρώντας το προφίλ PortaPorta στο twitter, ως βουλευτής φαίνεται ότι τιτίβιζε διαρκώς.
Και μάλιστα τα σχόλιά του ήταν επικριτικά ως και προσβλητικά ακόμη και για τον Αλέξη Τσίπρα που τον επέλεξε για υφυπουργό ενώ και σε πολλές περιπτώσεις ήταν ρατσιστικά, ομοφοβικά και αντισημιτικά.
Βέβαια μετά την υπουργοποίησή του ο Δημήτρης Καμμένος έσπευσε να κλείσει τον λογαριασμό του στο twitter όμως… scripta manet (τα γραπτά μένουν).
«Είμαι της τάξεως και της ηθικής. Το Αναγκαστικό αλλοδαπό πουστροδίκαιο δεν θα περάσει. Μπορείς να με ξεφορτωθείς;» γράφει σε ένα από τα σχόλιά του. «Γιατί η Χρυσή Αυγή δεν έβγαλε ανακοίνωση ή δεν παρενέβη δυναμικά στα ξεφτιλισμένα γκέι παρέιντ μπροστά στην Βουλή; Άφαντοι…» γράφει σε ένα δεύτερο tweet του.
«Ο Κουβέλης είναι Έλληνας; Οι Εβραίοι είναι πρώτα Εβραίοι και μετά κάτι άλλο» σχολιάζει σε κάποιο άλλο ποστ. «9/11 Και μην ξεχνάτε. Από τις 2.500 Εβραίων που εργαζόταν στους Δίδυμους Πύργους, εκείνη την ημέρα δεν πήγε κανένας τους για να εργαστεί» είναι ένα ακόμη επίμαχο τιτίβισμα του κ. Καμμένου.
Τέλος γνωστή είναι και η σχετικά πρόσφατη ιστορία με την παραποιημένη φωτογραφία του Άουσβιτς στην οποία έχει αντικαταστήσει το ναζιστικό σύνθημα «Η εργασία απελευθερώνει» με το «Μένουμε Ευρώπη».
Η εν λόγο φωτογραφία είχε προκαλέσει ακόμη και την αντίδραση του Ισραηλιτικού Συμβουλίου ενώ εκείνος έδωσε εξηγήσεις υποστηρίζοντας ότι ήθελε να υποδηλώσει «αποκλειστικά και μόνο το οικονομικό και κοινωνικό ολοκαύτωμα του ελληνικού λαού».
Με μήνυμά του στο facebook ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού Π. Τατσόπουλος εκφράζει τη ντροπή του για την υπουργοποίηση του κ. Καμμένου.
Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι αναφέρει:
«Η υπουργοποίηση του κ. Δημήτρη Καμμένου, ευρέως γνωστού για τις ομοφοβικές και ρατσιστικές του δηλώσεις στο διαδίκτυο, δεν αποτελεί απλώς ένα ακόμη πολιτικό ατόπημα του κ. Τσίπρα. Αποτελεί ευθεία προσβολή προς την κοινωνία, στέλνοντας, παράλληλα, επικίνδυνα μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας. Δεν είναι το «πρώτη φορά», αλλά το «αριστερά» που καταντάει πια ένα σύντομο ανέκδοτο».
Πηγή: thetoc.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου