Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ποιοι φοβούνται ρήξη και διάσπαση στη ΝΔ...

 
Να ξορκίσουν τα σενάρια της διάσπασης στη ΝΔ προσπαθούν τα στελέχη του κόμματος κατηγορώντας ευθέως όσους απεργάζονται τέτοιες σκέψεις ως υπονομευτές της παράταξης.

Στους...
κόλπους της ΝΔ υπάρχουν ήδη φωνές που εκτιμούν ότι η διαδικασία ανάδειξης του νέου προέδρου θα προκαλέσει ρήξη η οποία θα δημιουργήσει διασπαστικά φαινόμενα ενώ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας δεξιάς πλατφόρμας στο κόμμα.

Οι περισσότεροι βουλευτές όμως έχουν αποφασίσει να σταματήσουν αυτά τα σενάρια εν τη γενέσει τους.

Ο τρόπος της αντιμετώπισης είναι αφενός η ευθεία επίθεση σε όσους υιοθετούν κάτι τέτοιο, αφετέρου η συνεχής απαξίωση των σεναρίων αυτών με το επιχείρημα ότι η ΝΔ δεν είναι ένα μικρό κόμμα αλλά ένας πολυσυλλεκτικός και ζωντανός οργανισμός που μπορεί να αφομοιώσει και διαφορετικές απόψεις και τάσεις στο εσωτερικό της.

Για τους λόγους αυτούς οι λεγόμενοι «μετριοπαθείς» της παράταξης ζητούν μετ’ επιτάσεως από τους βουλευτές να εκφράσουν ανοικτά την στήριξη τους σε έναν εκ των υποψηφίων ώστε να διαφανεί ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο εσωτερικό του κόμματος .

«Ο καθένας οφείλει να τοποθετηθεί υπέρ του ενός η του άλλου», λέει στο newpost κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ.

«Όποιος περιμένει να δει που θα γύρει η πλάστιγγα και μετά να τοποθετηθεί δεν προσφέρει σωστή υπηρεσία στο κόμμα», αναφέρει το ίδιο στέλεχος.

Η ίδια ομάδα βουλευτών που επιθυμεί μια συμπαγή Νέα Δημοκρατία έχει στα σχέδια της να ζητήσει από τους πρώην πρωθυπουργούς Καραμανλή και Σαμαρά να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη ζητήσει ραντεβού και από τους δυο και αναμένουν απάντηση...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου