Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Θα παρέμβει το ΕΣΡ για την συμμετοχή μικρών παιδιών στα προεκλογικά σποτ της Χ.Α;

xakids_16092015.png 
Screenshot από προεκλογικό σποτ της Χ.Α., όπου, όπως μπορεί  να δεις κανείς, η νεονοζιστική οργάνωση δεν έχει την παραμικρή ντροπή να επιστρατεύσει μικρά παιδιά, προκειμένου να κάνει την προπαγάνδα της, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι το αυγό του φιδιού όχι μόνο εκκολάπτεται, αλλά αρχίζει και σπάει, με απρόβλεπτες και ανεξέλεγκτες συνέπειες τα επόμενα χρόνια.
 Και μέσα σ' όλα αυτά, έχεις ένα ΕΣΡ που δεν έχει τη στοιχειώδη ευθιξία να απαγορεύσει την προβολή αυτών των σποτ, όχι μόνο επειδή είναι της Χ.Α., αλλά επειδή σ' αυτά χρησιμοποιούνται αθώες παιδικές ψυχές, έτσι ώστε η όψη του θηρίου να μοιάσει στο ευρύ κοινό συμπαθέστερη και ακίνδυνη. Γνωρίζουμε όλοι ότι προεδρεύουσα του ΕΣΡ αυτή την περίοδο είναι η Λίνα Αλεξίου, μητέρα της Προέδρου της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, γνωστή για την παραπάνω του αναμενομένου κοινοβουλευτική ανοχή της Χ.Α. κατά την 7μηνη κοινοβουλευτική περίοδο και προκαλεί απορία το γεγονός γιατί το ΕΣΡ επιτρέπει την προβολή αυτού του σποτ, όταν μάλιστα και ο Συνήγορος του Πολίτη σε επιστολή του επισημαίνει ότι η συμμετοχή μικρών παιδιών σε προεκλογικά διαφημιστικά σποτ κομμάτων συνιστά κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του παιδιού, όπως αναγνωρίζονται από διεθνείς συμβάσεις με δεσμευτικό χαρακτήρα (βλ. την επιστολή εδώ).

Το ίδιο φυσικά μπορεί κανείς να πει και για τον "μικρό Αλέξη" του διαφημιστικού σποτ των ΑΝΕΛ, ή τα παιδάκια με τα οποία ο Σαμαράς έπαιζε μπάλα τον περασμένο Ιανουάριο. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση το μόνο που μπορεί να νιώσει κάποιος είναι αποντροπιασμό, όχι μόνο για την εθελοτυφλία του ΕΣΡ, αλλά για τους γονείς αυτών των παιδιών (είναι άραγε οπαδοί, ψηφοφόροι ή στελέχη της Χ.Α.), που επιτρέπουν αυτές οι παιδικές φατσούλες να ταυτιστούν με μια εγκληματική οργάνωση, με γνωστή παρακρατική δράση και πορεία.

Και προκαλεί πραγματικά υποκρισία π.χ. τα κανάλια να μην καλούν στα πάνελ τους εκπροσώπους της Χ.Α. ή να μην καλούν τον Μιχαλολιάκο στο debate, καμώμενα μαζί με το πολιτικό σύστημα την δημοκρατική τους ευαισθησία, όταν την ίδια ώρα επιτρέπουν την προβολή τέτοιων σποτ, που μόνο αγανάκτηση και θλίψη μπορούν να προκαλέσουν. Πάλι βλέπουμε την Χ.Α. να ανδρώνεται κάτω από τη μύτη μας και να αποκτά μόνιμες ρίζες στην Ελλάδα της κρίσης και όλοι οι δημοσιολογούντες θα κάνουν τους "έκπληκτους" και αγανακτισμένους στο απευκταίο ενδεχόμενο που η Χ.Α. είναι τρίτη δύναμη και με αυξημένα ποσοστά.

Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, χωρίς φτιασιδώματα και υπεκφυγές..
- See more at: http://epikairo.gr/index.php/en/politiki/item/10184-tha-paremvei-to-esr-gia-tin-symmetoxi-mikron-paidion-sta-proeklogika-spot-tis-x-a#sthash.1IQhu1J5.5xp5g0Z8.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου