Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Reuters: Πρόωρες εκλογές για 20 Σεπτεμβρίου προκηρύσσει την Παρασκευή ο Παυλόπουλος...


Πρόωρες εκλογές, κατά πάσα πιθανότητα στις 20 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να προκηρύξει την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο...
αξιωματούχο της Προεδρίας.

Ο αξιωματούχος υπογράμμισε πάντως πως το χρονοδιάγραμμα για την προκήρυξη εκλογών δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί και ενδέχεται να αλλάξει.

«Ο Πρόεδρος θέλει ή διαδικασία να είναι γρήγορη και τη διενέργεια των εκλογών το ταχύτερο δυνατό», τόνισε η πηγή, επιβεβαιώνοντας την ερμηνεία της επιστολής που έστειλε την Τρίτη ο κ. Παυλόπουλος στην Φώφη Γεννηματά, όπου άφηνε να εννοηθεί πως δεν προτίθεται να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών μετά το πέρας των διερευνητικών εντολών.

Η τελευταία διερευνητική εντολή, την οποία έχει λάβει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, λήγει αύριο Πέμπτη.

Η ταχύτερη δυνατή προκήρυξη εκλογών αποτελεί τακτική προτίμηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει άλλωστε διαμηνύσει εμμέσως πως δεν προτίθεται να λάβει μέρος σε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, αλλά προτιμά οι όποιες συνεννοήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και του Προέδρου της Δημοκρατίας να γίνουν τηλεφωνικά. Κατά της σύγκλισης του Συμβουλίου έχει ταχθεί και ο Πάνος Καμμένος.

Αντίθετα, Νέα Δημοκρατία και Λαϊκή Ενότητα έχουν να μην προκηρυχθούν εκλογές για πριν τις 27 Σεπτεμβρίου αλλά και τη σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Σε κάθε περίπτωση, η πηγή είπε ότι πρόθεση του κ. Παυλόπουλου είναι να διορίσει ως υπηρεσιακή πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου