Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες άρσης της κυριαρχίας της...

ΤΣΙΠΡΑΣ

«Στρατηγικό ερώτημα είναι αν με την υπογραφή της συμφωνίας θα συνεχίσουμε να τηρούμε τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις. Η απάντηση είναι ότι η μάχη θα είναι σκληρή και διαρκής. Η χώρα παρά τις προσπάθειές μας βρίσκεται σε συνθήκες άρσης της κυριαρχίας της», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στο "Σινέ Κεραμεικός".
Όπως...
είπε: «Ο απεγκλωβισμός από την εποπτεία των δανειστών θα είναι δύσκολη μάχη».

Ο πρωθυπουργός δηλωσε ότι «πρέπει να συζητήσουμε χωρίς κραυγές και όχι εν θερμώ. Υπάρχουν φωνές και απόψεις που υποστηρίζουν ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια συμφωνία που μας οδηγεί σε μνημόνιο χειρότερο από τα προηγούμενα. Είμαι ο τελευταίος που έχω διάθεση να ωραιοποιήσω την κατάσταση».


Σημείωσε ότι τα μέτρα της συμφωνίας είναι σκληρά, αλλά δεν υπάρχουν τετελεσμένα. υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα. «Όσο λάθος είναι ωραιοποιήσει κάποιος τη συμφωνία, άλλο τόσο λάθος είναι δραματοποιήσει τη συμφωνία» επεσήμανε.


Για το χρέος ο  Τσίπρας ανέφερε ότι η αναδιάρθρωση είναι κάτι περισσότερο από ορατή. Δεν συζητάμε αν θα γίνει. Συζητάμε σε πιο μέγεθος, σε πιο βάθος θα γίνει. Και στο πεδίο των μέτρων η διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή. Μπορούμε να προτείνουμε ισοδύναμα μέτρα για τον ΑΔΜΗΕ, τους αγρότες και τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Ανοιχτά μέτωπα και μικρές μάχες που πρέπει να δώσουμε».


«Εγώ θέλω να δουλέψουμε στο ακραίο και δύσκολο σενάριο. Να προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στις πιο δύσκολες ερωτήσεις. Να απαντήσουμε πως αντιδράμε στα δύσκολα; Με ποιο σχέδιο με ποια προοπτική; Και κυρίως αν έχουμε άλλη επιλογή πέρα από το να παλέψουμε. Το ερώτημα αν έχουμε το δικαίωμα να αποδράσουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός


Τόνισε ότι ο λαός στέκεται δίπλα μας γιατί επιλέγει εμάς να δώσουμε τη μάχη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου