Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Πόσο …κακή αντιγραφή πια;

Για «επικίνδυνους ακροβατισμούς» κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα, στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, χαρακτηρίζοντας τη χθεσινή ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ως «υπόδειγμα ανευθυνότητας και παντελούς απουσίας αλήθειας». KINIMAΥποστηρίζοντας ότι μοναδικός του στόχος είναι να διαχειριστεί το ψεύδος στο οποίο επιδιδόταν επί πέντε χρόνια, υποσχόμενος να καταργήσει το μνημόνιο και έχοντας στο μεταξύ υπογράψει νέο, με επαχθείς όρους,τον καλούν να εξηγήσει τώρα στους Έλληνες πώς και γιατί φτάσαμε στα capital controls, στις υποχρεωτικές άδειες και απολύσεις, «αν όχι από μικροκομματικό τακτικισμό απέναντι στην σκληρή πραγματικότητα, που παρίστανε ότι δεν καταλάβαινε», όπως λένε.

Τον κατηγορούν ότι για να καλύψει τα ψεύδη του παρελθόντος και τις σημερινέςεπιλογές του, επιχειρεί να οικοδομήσει μια αφήγηση που «έχει τόση σχέση με τηνπραγματικότητα, όσο τα ψεύδη που έλεγε προεκλογικά με το μνημόνιο που υπέγραψεμετεκλογικά αλλά και μεταδημοψηφισματικά». Για αυτό και καταφεύγει σεπυροτεχνήματα, υποστηρίζουν, που ελλοχεύουν όμως τον κίνδυνο φωτιάς για τηνπορεία της χώρας. Καταλογίζοντάς του ότι θέλει να ξεπεράσει το εσωκομματικό τουπρόβλημα μετατρέποντάς το σε εθνικό κίνδυνο, υποστηρίζουν με αφορμή τα όσα είπεγια εσωκομματικό δημοψήφισμα, ότι … έκανε δημοψήφισμα και το ‘κέρδισε’ και τώραθέλει να πάρει το αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα. «Θα επρόκειτο περί κωμωδίας, αντο διακύβευμα δεν ήταν μια εθνική υπόθεση», λένε.
Αναρωτιούνται, δε με νόημα: «Πόση κακή αντιγραφή κειμένων του Γιώργου Παπανδρέου θα κάνει ακόμη;». Πολύ περισσότερο που δεν διακατέχεται από μεταρρυθμιστικό πνεύμα, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου