Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Στο υπουργικό συμβούλιο της Κυριακής O αντιπρόεδρος και τέσσερις υπουργοί κατά Βαρουφάκη

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τέσσερις υπουργοί και τέσσερις συνεργάτες του πρωθυπουργού ζήτησαν την αποπομπή του Γιάνη Βαρουφάκη, στη συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου την Κυριακή. varoufdragasakisΌπως γράφει, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαχρήστος στα Νέα της Τρίτης:
«Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τέσσερις υπουργοί και τέσσερις άμεσοι συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν ζητήσει την άμεση αποπομπή του με βαριές κατηγορίες του είδους 'υπονόμευσε ενσυνείδητα και βάσει σχεδιασμού τη διαπραγμάτευση'».
» Όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω την αποπομπή Βαρουφάκη ως άμεση προτεραιότητα προκειμένου να αναδιατάξει τις δυνάμεις της για την επαναφορά των διαπραγματεύσεων στο προσκήνιο, έχουν ζητήσει:
-ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης
-οι υπουργοί Γιώργος Σταθάκης, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Ράνια Αντωνοπούλου
-ο γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς, ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος, το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Γιώργος Χουλιαράκης και ο σύμβουλος για τα ευρωπαϊκά θέματα Δ.Παυλόπουλος.
» [...] Αφορμή αποτέλεσε ένα κείμενο Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε συντάξει το «ουάου» αγόρι Βαρουφάκης και περιελάμβανε κάτι... δράκους που πετούσαν φωτιές από το στόμα, γεγονός το οποίο επισήμανε ο Σπ.Σαγιάς στον πρωθυπουργό με την ένδειξη ότι 'αυτό το πράγμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί'.
» Παράλληλα γινόταν γνωστό ότι ένας ακόμη υπουργός, ο Γ. Σταθάκης, είχε τηλεφωνικά θέσει θέμα δικής του παραίτησης από την κυβέρνηση 'εάν και εφόσον παραμείνει σε αυτήν ο Βαρουφάκης'.»
Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου