Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Παρέμβαση Γιούνκερ: Καλώ τον Ελληνικό λαό να ψηφίσει "Ναι"...

 
 Βρισκόμαστε στο παρά 1' μιας συμφωνίας...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Θέλω να πω στους Ελληνες "που τους αγαπώ πολύ",πως, δεν πρόκειται ποτέ να τους αφήσουμε να χαθούνε. Αλλά, ούτε να αφήσουν κι αυτοί τους Ευρωπαίους. Από την δική μας πλευρά, η πόρτα (της Ευρώπης) είναι πάντα ανοιχτή. 
Τους καλώ να ψηφίσουν "Ναι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής, όποια κι αν...
είναι η ερώτηση, είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Πρόσθεσε δε, πως, "βρισκόμαστε στο παρά 1' να βρούμε λύση".
 Νωρίτερα, δήλωσε, πως, «δεν θέλαμε και ούτε και τώρα θέλουμε την Ελλάδα να παίζει στη δεύτερη εθνική. Είμαστε 28 κράτη μέλη που μπόρεσαν να συγχωνεύουν 19 εθνικά νομίσματα σε ένα ενιαίο και ευελπιστώ ότι θα παραμείνουν 19 νομίσματα».
"Αισθάνομαι βαθύτατη θλίψη. Η ευρωπαϊκή συνείδηση επλήγη θανάσιμα… εγωισμοί, τακτικιστικά παιχνίδια, πήραν την πρωτοκαθεδρία μετά από όλες τις προσπάθειες και από την Επιτροπή και των υπόλοιπων θεσμών", σημείωσε και δήλωσε πως αισθάνεται προδομένος «γιατί δεν ελήφθησαν οι προσπάθειες ούτε οι δικές μου ούτε των άλλων».

«Πολύς θόρυβος, πολλή αναταραχή σε βάρος αυτών που δούλεψαν και συνεχίζουν να δουλεύουν νυχθημερόν. Οι διαφωνίες πήραν το πάνω χέρι σε αυτή μας την προσπάθεια, ξεκινώντας από τους ίδιους τους έλληνες», συμπλήρωσε.

«Γίνεται λόγο για τελεσίγραφο, για ένα είδους εκβιασμού. Ποιος λειτούργησε έτσι; Από πού προέρχονται οι εκβιασμοί, οι προσβολές;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε πως την Παρασκευή μετά από μήνες ατελείωτων συζητήσεων είχαμε φτάσει, προσπαθούσαμε να βρούμε μια συμφωνία. Η προσπάθεια κόπηκε μονόπλευρα από ένα διάγγελμα, απροειδοποίητα και χωρίς να λέγεται όλη η αλήθεια.

«Πρέπει οι Έλληνες πολίτες να μπορούν να δουν με μεγαλύτερη καθαρότητα τι διακυβεύεται», συνέχισε για να προσθέσει: «Έκανα τα πάντα, προσπάθησα, δεν αξίζουμε όλες αυτές τις επικρίσεις ούτε εγώ ούτε ο Ντάισελμπλουμ που κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου