Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Έκκληση Γεννηματά για συνέχιση των διαπραγματεύσεων

                                                                                      
            

«ΟΧΙ ΣΕ ΠΟΛΩΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ»

«Ναι» στην ευρωπαϊκή πορεία και την παραμονή της χώρας στο ευρώ και κατηγορηματικό «όχι» στο Grexit και την χρεωκοπία της χώρας, λέει το ΠΑΣΟΚ, εμμένοντας στην ανάγκη διαλόγου και συνεννόησης, όχι όμως και στις λογικές «μετώπων» που δημιουργούν πολώσεις και οδηγούν πιθανώς σε διχασμούς.

«Έχουμε τον αυτόνομο λόγο μας και η δημοκρατική παράταξη τηναυτοδύναμη πορεία της», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, απαντώντας σε όσους θεωρούν ότι η χθεσινή συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, άφηνε ανοιχτά παράθυρα συγκατάβασης του ΠΑΣΟΚ στο«ευρωπαϊκό μέτωπο» που εκείνος έχει προτείνει.
Η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άλλωστε –όπως εγκαίρως σας έχειενημερώσει το Matrix24.gr- σκόπευε από την ανάληψητων καθηκόντων της ακόμα να έχει επαφές με όλους τους προέδρους των κοινοβουλευτικώνκομμάτων. Ο σχεδιασμός αυτός υλοποιείται, με σειρά να έχει σήμερα η συνάντησή τηςμε τον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και δύο ακόμα ραντεβού να εκκρεμούν, αυτόμε τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και εκείνο με τον πρόεδρο τωνΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.
Στις συναντήσεις αυτές, εκ των πραγμάτων βεβαίως, μπαίνουνκαι οι τελευταίες εξελίξεις που απασχολούν μοιραία όλους τους πολιτικούς, αλλάκαι τους πολίτες της χώρας.
Σε αυτές, άλλωστε, οφείλεται και η χθεσινή δήλωση της Φώφης Γεννηματά, με την οποία απηύθυνε έκκληση στους ηγέτες των χωρών της Ευρώπης και τον Έλληνα πρωθυπουργό, να συγκληθεί αμέσως έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, να δοθεί παράταση του προγράμματος για εύλογο χρόνο, ώστε να συνεχιστούν εντατικά οι διαπραγματεύσεις με στόχο έναν δίκαιο συμβιβασμό και μία ολοκληρωμένη συμφωνία και να διασφαλίσει η ΕΚΤ τη ρευστότητα και την σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. «Είναι σαφές ότι απομένουν μόνο λίγες ώρες και λίγες μέρες γιαμεγάλες πρωτοβουλίες, για μεγάλες αποφάσεις και για μεγάλες υπερβάσεις»,σημείωσε, τονίζοντας ότι μία τέτοια θεσμική εξέλιξη ακυρώνει τόσο τις ακραίεςπροτάσεις των δανειστών, όσο όμως και το «πολωτικό, διχαστικό δημοψήφισμα, μετο πλαστό και παραπλανητικό δίλημμα», όπως το περιγράφει. «Είναι σαφές ότι μίατέτοια θετική εξέλιξη αποτρέπει οριστικά και αμετάκλητα το Grexit, που είναι καταστροφικό για τηνΕλλάδα και την Ευρώπη», συνέχισε, ξεκαθαρίζοντας ότι αδιαπραγμάτευτη θέση τουκόμματός της αλλά και της πλειοψηφίας των Ελλήνων είναι το «ναι» στην Ευρώπηκαι το Ευρώ.
Την έκκλησή της μάλιστα επισυνάπτει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε επιστολή της με παραλήπτες τους ηγέτες των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων που συμμετέχουν σε κυβερνήσεις και σε θεσμικά όργανα της ΕΕ, προκειμένου να τους γνωστοποιήσει τη θέση του ΠΑΣΟΚ και ει δυνατόν να την προωθήσουν όπου κριθεί αναγκαίο ως πρόταση για λύση.
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου