Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Δεν δίνει περίοδο χάριτος το ΔΝΤ

Δεν δίνει περίοδο χάριτος το ΔΝΤ
Στενεύουν τα περιθώρια καθώς εκπνέει η προθεσμία για καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ.
Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, εάν η Ελλάδα δεν πληρώσει τη δόση, με το κλείσιμο της εργάσιμης ημέρας Τρίτης, ώρα Ουάσινγκτον, που είναι στη 1 ξημερώματα της Τετάρτης για την Ελλάδα, η χώρα μας θα κηρυχθεί σε καθεστώς καθυστέρησης πληρωμών ή χώρα με ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το ΔΝΤ. Αυτή είναι η ορολογία που χρησιμοποιεί το Ταμείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το ΔΝΤ δεν θα δώσει περίοδο χάριτος στη χώρα μας παρότι προβλέπεται από το καταστατικό του. Κι αυτό, γιατί έχει κριθεί ότι η περίπτωση της Ελλάδας έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, και θα αντιμετωπιστεί ως ξεχωριστή περίπτωση.
Αυτομάτως από εκείνη την ώρα η Ελλάδα θα χάσει κάθε πρόσβαση στις χρηματοδοτικές πηγές του Ταμείου, αλλά θα γίνουν προσπάθειας από τις υπηρεσίες του ΔΝΤ να επιβεβαιωεθί έστω και τυπικά από την ΤτΕ ότι η οφειλή δεν χάθηκε κατά λάθος.
Από εκεί και πέρα θα συνεχίζονται οι προσπάθειες για καταβολή χρημάτων, όμως θα κλιμακώνονται και οι συνέπειες που μπορούν να φτάσουν στους 18 μήνες στην απώλεια της ψήφου μας στο Ταμείο και στα δύο χρόνια στην αποβολή μας.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου