Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Στα κάτω τους Τσίπρας και Σαμαράς! Υποτονικές οι ομιλίες τους

               
                                                                                      
           

Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον κύλησαν οι ομιλίες του Α. Τσίπρα και του Α. Σαμαρά. Οι ομιλίες και των δυο αρχηγών ήταν υποτονικές και θα μπορούσε να πει κανείς οτι και οι δυο δεν ήταν και στα πολύ πάνω τους… Μάλλον το αντίθετο…

Από μηνύματα προς τον ελληνικό λαό, αλλά και προς τους εταίρους χαρακτηρίστηκε η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την έγκριση της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου σε ότι αφορά στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής. Ο κ. Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του έκανε λόγο για ιστορικό διακύβευμα και απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά είπε πως η κυβέρνησή του δεν θα έφερνε 8 δισ. αλλά 16 δισ.
ImageHandler (3)Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η σημερινή ημέρα θα μείνει στην ιστορία με μελανά χρώματα, όχι μόνο γιατί κάποιοι αποφάσισαν πέραν από κάθε θεσμική διαδικασία να συνεδριάσουν στο Eurogroup αποκλείοντας έναν ισότιμο εταίρο, αλλά θα μείνει με μελανά χρώματα γιατί σε ένα Eurogroup αμφισβητήθηκε το δικαίωμα ενός λαού να αποφασίσει δημοκρατικά για το μέλλον του.
Αναρωτήθηκε, επίσης, γιατί κάποιοι φοβούνται τόσο πολύ την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και τόνισε ότι, ενίοτε, οι εκβιασμοί μπορούν να εξελιχθούν σε μπούμερανγκ.
Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε πως η επόμενη ημέρα μέρα θα βρει την Ελλάδα ενισχυμένη σε ότι αφορά την διαπραγματευτική θέση της και είπε ότι είναι η ώρα της αλήθειας για τους πιστωτές.
Ανέφερε επίσης ότι δεν αποτελεί η απόφαση ρήξη με την Ευρώπη, αλλά ρήξη με τις πρακτικές που προσβάλλουν την Ευρώπη, απόφαση επιστροφής στην Ευρώπη των ιδρυτικών αξιών και της δημοκρατίας, μια απόφαση αξιοπρέπειας.

Σαμαράς: Δεν θα σας αφήσουμε να διαλύσετε τη χώρα

σαμαρας
Μετά από μια διαπραγμάτευση θέατρο του παραλόγου, η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε δημοψήφισμα – παρωδία, είπε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς.
Στο δημοψήφισμα ουσιαστικά δεν κρίνεται εκείνη ή η άλλη συμφωνία, αλλά η παραμονή της χώρας στο ευρώ, τόνισε ο κύριος Σαμαράς και ρώτησε τι ακριβώς τίθεται σε δημοψήφισμα «ένα non-paper, ένα working paper; Είμαστε στα καλά μας»;
«Η πρόταση για το δημοψήφισμα σέρνει την χώρα εκτός Ευρώπης», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση περί δημοψηφίσματος.
«Αποτύχατε δραματικά και με πάταγο. Φέρατε απαράδεκτη συμφωνία και μας οδηγείτε συστηματικά σε έξοδο από την Ευρώπη», τόνισε ο τέως πρωθυπουργός. «Έχετε οδηγηθεί σε τραγελαφική κατάσταση και οδηγείτε την πατρίδα μας σε θεσμική παρωδία», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς σε μια ομιλία που ξεκίνησε μέσα σε θυελλώδη αντιπαράθεση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ιδίου με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου