Σε ανακοίνωση του το Κίνημα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών τονίζει για τις κινητοποιήσεις που είναι να γίνουν στην Πάτρα για την Εργατική Πρωτομαγιά.
«Η Εργατική Πρωτομαγιά, ως σύμβολο διεκδικήσεων αλλά και ως μέρα σύνδεσμος των αγώνων του χθες και του σήμερα μπορεί και πρέπει να αποτελεί οδηγό για όλους όσοι θέλουμε την πραγματική αλλαγή στην κοινωνία μας και την οριστική στροφή της προς μια δημοκρατική κοινωνία δικαίου.
Η πραγματοποίηση των παραπάνω μπορεί να επιτευχθεί στη βάση νέων προοδευτικών πολιτικών και μεταρρυθμίσεων, με στόχο ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο μακριά από συντηρητικούς δογματισμούς και ανούσιες κομματικές ιδεοληψίες. Ένα εθνικό σχέδιο, που θα δίνει απαντήσεις στο πρόβλημα της ανεργίας και της υποαπασχόλησης και θα βάζει τέλος στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας.
Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών  καλεί τα μέλη και τους φίλους του να πάρουν ενεργά μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης της Εργατικής Πρωτομαγιάς καθώς και στην πορεία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας που θα ξεκινήσει από την Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, 10.30 πμ την Παρασκευή 1Μάη».