Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Η γυναίκα του αντιμνημονιακού Καίσαρα δεν χρειάζεται να φαίνεται τίμια





Η σύζυγός του Michael Jackson των Οικονομικών Δανάη Στράτου νοίκιαζε τα πολυτελή σπίτια της σε Πλάκα και Αίγινα χωρίς άδεια και χωρίς να τα δηλώνει στην Εφορία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Όπως διαβάζω στην Ημερησία, ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει από την πλευρά του στην εφημερίδα πως ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση ούτε με το σπίτι της Αίγινας ούτε με την οικία της Πλάκας. Στην περίπτωση της εξοχικής βίλας στο νησί του Αργοσαρωνικού, ιδιοκτήτες της είναι η Δανάη Στράτου και ο πρώην σύζυγός της Γιώργος Μομφεράτος, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, ενώ το νεοκλασικό διαμέρισμα δίπλα από το Μουσείο της Ακρόπολης ανήκει στην πεθερά του, τη διάσημη γλύπτρια Ελένη Πόταγα.

Προσωπικά στηρίζω τον σπουδαίο Έλληνα σε αυτό του την περιπέτεια. Πράγματι, δεν οφείλει να απολογηθεί για τις επιλογές της οικογένειας του, πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο ίδιος υπονοεί ότι είναι αρκετά αφελής για να μην έχει ιδέα για το νομικό καθεστώς κατοικιών στις οποίες και ο ίδιος συχνά διαμένει. Είναι συνταγματικό δικαίωμα του να μην ξέρει τι του γίνεται.

Θα ήθελα μόνο να παρατηρήσω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση επιβεβαιώνεται το θεώρημα της πρωτοφανούς ασυλίας που απολαμβάνει ο οποιοσδήποτε συστήθηκε στην ελληνική κοινωνία ως αντιμνημονιακός και λαϊκός αγωνιστής. Μπορεί και να είχε χυθεί και αίμα στο Σύνταγμα αν η σύζυγος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ή του Γιάννη Στουρνάρα είχε διαπράξει μια τέτοια παράβαση...

Τώρα όμως οι Αγανακτισμένοι κάθονται στα υπουργικά έδρανα. Η επανάσταση αναβάλλεται.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου