Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Αποκάλυψη «βόμβα» από τον γερμανικό Τύπο: Η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέο πακέτο διάσωσης 20 δις

tsipras-aleksis-prwthypourgos-708






Και τρίτο πακέτο διάσωσης θα χρειαστεί η Ελλάδα σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου. Τα δημοσιεύματα βασίζονται σε εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών στο Βερολίνο, τα οποία τονίζουν ότι όταν λήξει τον Ιούλιο η τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης για την Ελλάδα που ενέκρινε την Τρίτη το Eurogroup, θα υπάρξει ανάγκη νέου πακέτου βοήθειας που θα αγγίζει τα 20 δισ. ευρώ.

Το θέμα προέκυψε κατά τη χθεσινή κλειστή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, ενώ κυβερνητικό στέλεχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του τόνισε: «Είναι ξεκάθαρο ότι το καλοκαίρι θα υπάρξει τρίτο πακέτο».
«Η Ελλάδα χρειάζεται ακόμα 20 δισ. ευρώ. Με την παράταση η Ελλάδα κέρδισε λίγο χρόνο, η Αθήνα όμως χρειάζεται από τον Ιούλιο πολύ περισσότερα χρήματα. Ένα είναι σίγουρο, οι διαπραγματεύσεις θα είναι πάρα πολύ δύσκολες», αναφέρει χαρακτηριστικά η Die Welt.
«Είναι απολύτως σαφές ότι θα υπάρξει ένα τρίτο πρόγραμμα το καλοκαίρι», αναφέρει και η «Reinische Post» επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους.
Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα που επικαλούνται οικονομικά ινστιτούτα, η Ελλάδα έχει χρηματοδοτικό κενό 30-40 δισ. και άρα σίγουρα το καλοκαίρι θα υπάρξει τρίτο πρόγραμμα.
Σημειώνεται ότι η γερμανική βουλή (Bundestag) θα αποφανθεί το πρωί της Παρασκευής επί της παράτασης της δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU) Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ.
Όπως ανέφερε μάλιστα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όταν ρωτήθηκε για το θέμα: «Ποτέ μη λες ποτέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου