Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Τι σημαίνει η διακοπή του πρωταθλήματος για τον Παναιτωλικό

        
sup-panai-asteras3Οι δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού κου Κοντονή που έγιναν αργά το απόγευμα επιβεβαίωσαν την είδηση της αναστολής των εθνικών πρωταθλημάτων  που από το μεσημέρι υπήρχε σαν φημολογία. Δυστυχώς η απόφαση αφορά και ομάδες που με την στάση τους καθημερινά διαφοροποιούνται από την γενικότερη εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μέσα στις ελάχιστες αυτές εξαιρέσεις είναι και ο Παναιτωλικός που πλέον αναγκάζεται για 3η φορά φέτος να διαφοροποιήσει το πλάνο του και έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται αδικημένος από την απόφαση αυτή.
Η απόφαση του Κου Κοντονή προβλέπει συγκεκριμένα αναστολή για τους αγώνες της επομένης αγωνιστικής και επανεξέταση των ζητημάτων που έθεσε σαν προαπαιτούμενο για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων.    Εκεί που εστιάζει το πρόβλημα  η πολιτεία είναι να μετατραπούν σε λέσχες οι σύνδεσμοι των οργανωμένων οπαδών και να αναγνωριστούν από τις ΠΑΕ, καθώς και την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.  Ειδικά για το δεύτερο είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί άμεσα.
Τώρα σε ότι αφορά τον Παναιτωλικό στην ομάδα δεν είδαν και με καλό μάτι την αναβολή καθώς θεωρούν ότι στο σημείο που έχει φτάσει,  έχει βρει ένα καλό ρυθμό που θέλουν να διατηρηθεί. Βέβαια η διακοπή θα βοηθήσει στην πιο φυσιολογική αποκατάσταση και επαναφορά των τραυματιών (Φωτάκη, Λάζαρ, Μορένο) αλλά θα κερδίσει και χρόνο ο μεγάλος άτυχος Λούκας Βιγιαφάνιες.
Δυστυχώς είναι άγνωστο το διάστημα της διακοπής και αυτό θα γίνει γνωστό  την επομένη Τετάρτη καθώς τότε θα κριθεί η επάρκεια των μέτρων που ζήτησε η πολιτεία. 
Επίσης να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν αφορά τα τοπικά πρωταθλήματα που θα συνεχιστούν κανονικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου