Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ψηφοφορία για τον Συμπαραστάτη του Δημότη-εκλέγεται ο Κ. Χειμώνας

        
po-dimotiko-24-2-15-3Έξι συνολικά αιτήσεις υποβλήθηκαν στον δήμο του Αγρινίου και το Δημοτικό Συμβούλιο, καλείτε, με αυξημένη πλειοψηφία,  σε λίγο να αποφασίσει για το εάν θα εγκρίνει την επιλογή Συνηγόρου του Δημότη και της Επιχείρησης, που να θυμίσουμε πως θα έχει θητεία όση και η σημερινή δημοτική αρχή.
Συνολικά έξι πολίτες έχουν καταθέσει αίτηση και τρεις από αυτούς είναι παρόντες στη συνεδρίαση: Η δικηγόρος κ. Βασιλική Παναγιωτοπούλου, ο δικηγόρος κ. Νικόλαος Στουραϊτης και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας  Αγρινίου κ. Κώστας Χειμώνας, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι και εκείνη η υποψηφιότητα που προκρίνεται από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Απαιτείτε όμως για την επιλογή αυτή αυξημένη πλειοψηφία, δηλαδή την επιλογή της πλειοψηφίας θα τρέπει να στηρίξουν και παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Αφού οι τρεις παρόντες από τους έξι συνολικά ενδιαφερόμενους έκαναν σύντομη παρέμβαση – παρουσίαση της υποψηφιότητας τους, στη συνέχεα οι Δημοτικού Σύμβουλοι θα ψηφίσουν με κόλποι για την ανάδειξη του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.
Στην ίδια συνεδρίαση ο επικεφαλης της μειζονος αντιπολίτευσης Παύλος Μοσχολιός, ανακοίνωσε πως η παραταξη του θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Χειμώνα, οποτε με δεδομενο αυτό και την υποστήριξη της πλειοψηφίας, ο κ. Χειμώνας πρόκειται να εκλεγεί.
Χαρακτηριστικά ο Π. Μοσχολιός αναφέρθηκε στην πορεία (εργασιακή, κοινωνική κλπ)  και την εμπειρία που διαθέτει ο κ. Χειμώνας (σ.σ. ηταν και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Μοσχολιού το 2010) συμπληρώνοντας πως πληροί τα κριτήρια που τίθενται.
Από την πλευρά του για το ίδιο θέμα ο Δημ. Τραπεζιώτης (Ανατροπή Τώρα)  διαμαρτυρήθηκε επειδή το θέμα της εκλογής  έρχεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, τέσσερις  μέρες συγκεκριμένα πριν εκπνεύσει η σχετική προθεσμία και χαρακτήρισε «προβληματικό» τον θεσμό που επιχειρεί να συμβιβάσει ασυμβίβαστα πράγματα,  εκφράζοντας παράλληλα την άποψη πως θα ρέπει να προληφθούν εκτενές οι ασφαλιστικές δικλίδες ώστε να μην κατάσχει ο Συμπαραστάτες του Δημότη «ένας ακόμη αντιδήμαρχος».
Η Λαϊκή Συσπείρωση, τάχθηκε κατά του θεσμοί με τον κ. Δήμα να επισημαίνει πως δεν γίνετε ο Συμπαραστάτης του Δημότη να υπερασπίζεται αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα, ταυτόχρονα των εργαζόμενο και τον επιχειρηματία.
Στο ίδιο σχεδόν μήκος κύματος και ο κ. Μερμίγκης από το Ανυπότακτο Αγρίνιο που τόνισε πως ο Συμπαραστάτης  θα είναι άλλος ένας γραφειοκρατικός θεσμός που δεν θα προσφέρει τίποτε και πως δεν γίνεται να διορισμένος να ελέγξει αυτούς που τον διόρισαν.
Κλείνοντας τη συζήτηση ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, αναφέρθηκε στον θεσμό και τις αρμοδιότητες του και τόνισε πως η πλειοψηφία επιδιώκει στην καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών και στις καλύτερες σχέσεις μεταξύ δήμου και δημοτών και γι’αυτό προχωρά σε αυτήν την διαδικασία που προβλέπει και μια ευρύτερη συναίνεση. Ανακοίνωσε τέλος πως η παράταξη του στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Χειμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου