Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Να βάλουν διοικητές σχετικούς

        
epi-neo-nosokomeioΔεν ξέρουμε τι έχει σκοπό να κάνει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά και μόνο ότι επήλθε μια σχετική ηρεμία  (παρότι τα πρόσωπα δεν άλλαξαν…), από τις εκλογές και μετά είναι κάτι θετικό. Τα προβλήματα δεν λύθηκαν ασφαλώς εδώ και δύο μήνες απλά υπάρχει πια η προσμονή και η υπομονή ότι θα λυθούν.
Οι πληροφορίες λένε ότι θα ζητηθούν άμεσα παραιτήσεις και λογικά οι δύο διοικητές σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι θα είναι από τους πρώτους που θα φύγουν. Δεν είναι ακόμα γνωστό το να θα παραμείνει η πρακτική των διασυνδεόμενων νοσοκομείων. Ο νέος υπουργός το ξέρει το αντικείμενο κι αν δει ότι οικονομικά βολεύει αυτό το σχήμα μπορεί να μην  πάει σε άλλες κινήσεις και να το αφήσει ως έχει.
Αλλά η επιλογή προσώπων είναι το πιο σημαντικό ζήτημα. Λέγεται ότι ήδη έχουν γίνει επαφές στην Αθήνα.Η ανακοίνωση των Γενικών Γραμματέων δεν είναι μακριά.Ακούγονται, βέβαια, και απίστευτες ράδιο-αρβύλες μάλλον για να καούν ονόματα. Σύντομα θα ξέρουμε καθώς θα ανακοινωθούν και οι νέοι Γραμματείς των υπουργείων.
Δεν είναι βέβαιο ότι είναι το καλύτερο να έχουν οι διοικητές των νοσοκομείων εντοπιότητα. Είναι όμως βέβαιο ότι πρέπει να είναι από τον χώρο της Υγείας, αλλά με γνώσεις οικονομικών κι όχι…γιατροί. Διοικητές χρειαζόμαστε και μάλιστα σχετικούς με το αντικείμενο. Όχι πρώην διευθυντές δημόσιων επιχειρήσεων ή αποτυχημένους πολιτευτές.
η συντακτική μονάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου