Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Κίνημα Αιτωλοακαρνανίας: «Η Αρχή έγινε»

        
po-logo-kinima1
To Δίκτυο Αυτοοργάνωσης του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην Αιτωλοακαρνανία  με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και την ορκωμοσία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επισημαίνει τα παρακάτω:

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και σε μια προεκλογική περίοδο με κυρίαρχα χαρακτηριστικά την πόλωση, την κινδυνολογία, τις ανέξοδες υποσχέσεις και τον λαϊκισμό, αποφασίσαμε να συμπορευτούμε με τον Γιώργο Παπανδρέου. Θα ήταν ίσως πολύ πιο εύκολο  να προσαρμοστούμε, να βολευτούμε και να ανεχτούμε την περαιτέρω συρρίκνωση και απαξίωση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.
Δεν το δεχθήκαμε και ακολουθήσαμε τον δρόμο της αξιοπρέπειας και της αλήθειας. Προτείνοντας ένα Ελληνικό Σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, μιλώντας για τις απαραίτητες συνεργασίες και συνέργιες, ενεργοποιώντας τη δύναμη της λαϊκής βούλησης με τον θεσμό του δημοψηφίσματος, υπερασπιζόμενοι την συνέχιση των τομών και των μεταρρυθμίσεων που τόσο βίαια διεκόπησαν το 2012. Βάζοντας στο επίκεντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του.
Τελικά για διάφορους παράγοντες, που σχετίζονται κυρίως με την μικρή προεκλογική περίοδο, το Κίνημα δεν κατάφερε να μπει στη βουλή. Η φωνή του όμως ακούστηκε και την εμπιστεύτηκαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες. Πέρα και έξω από τη λογική των μηχανισμών και των πιέσεων το Κίνημα κατέγραψε ένα σημαντικό ποσοστό και στην Αιτωλοακαρνανία και το ακολούθησαν χιλιάδες ψηφοφόροι. Σε όλους αυτούς οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Μοιραστήκαμε τις ίδιες αγωνίες , τις ίδιες αξίες, το ίδιο όραμα για την μεταπελατειακή  Ελλάδα. Με πολλούς ακόμη δεν καταφέραμε να μιλήσουμε  ή να τους πείσουμε. Δεσμευόμαστε όμως πως το Κίνημα την επόμενη μέρα θα συνεχίσει να βρίσκεται μέσα στην κοινωνία, όπως από την αρχή δεσμεύτηκε. Δεν ήρθαμε για να διχάσουμε, αλλά για να ενώσουμε. Να ξαναβρεθούμε με όλους τους Δημοκράτες και Σοσιαλιστές που δημιούργησαν τη μεγάλη παράταξη που άλλαξε την Ελλάδα. Μας ενώνουν πολύ περισσότερα απ’όσα μας χωρίζουν.
Η συγκρότηση κυβέρνησης με τη  συνεργασία της αριστεράς με την πιο λαϊκίστικη και μερικές φορές ακραία δεξιά, δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμούς. Είναι κρίμα η ελπίδα να σπαταλιέται με τέτοιες κινήσεις, όμως πέρα από  τις όποιες επιφυλάξεις μας ευχόμαστε στη νέα κυβέρνηση να πετύχει και η χώρα να μην μπει σε έναν νέο κύκλο περιπετειών.
Από την πλευρά μας συνεχίζουμε ενωμένοι, ακόμα πιο αποφασισμένοι, με την  ίδια δίψα για μια Ελλάδα Αξιών, Δικαιοσύνης και Δημιουργίας.
Και με βάση τις αξίες αυτές θα προχωρήσουμε άμεσα σε ανοιχτό συνέδριο, θα συνεχίσουμε την αυτο-οργάνωσή μας, θα ανοίξουμε διαδικασίες δημιουργικής διαβούλευσης για την δομή και τις πολιτικές προτάσεις του Κινήματος.
Η Αρχή έγινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου