Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ



Η επιλογή του κ. Παπαθανασίου ως Προέδρου σε μια από τις πλέον σοβαρές (και συγχρόνως καλοπληρωμένες) πολιτικές θέσεις της κυβέρνησης δεν αποτελεί απλώς πρόκληση όπως έγραψε ο Φίλιππος Σαχινίδης. Αποτελεί δοκιμασία των αντοχών και της υπομονής του ελληνικού λαού. Πέραν των γνωστών επιδόσεων και της "συμβολής" του κ. Παπαθανασίου στα οικονομικά της χώρας, σας θυμίζω και το περιστατικό της γνωστής υπόθεσης σύλληψης λόγω χρηματισμού υπαλλήλων του ΥΠΑΝ που αφορούσε ολοκλήρωση επένδυσης ξενοδοχείου στην Αργολίδα.

Τότε ο επιχειρηματίας είχε δηλώσει:

"ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ"
     Την τραγική αδιαφορία των αρμόδιων αρχών κατήγγειλε ο κύριος Μάρκου ο οποίος οπως ισχυριζεται πριν απευθυνθεί στην αστυνομία είχε ενημερώσει για τη δράση των επίορκων υπαλλήλων ακόμη και τον πρώην Υπουργό Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου. Οπως χαρακτηριστικά είπε "εκανα καταγγελία για χρηματισμό και την αγνοησαν και επι λεξη μου ειπαν "κοιτα να κάνεις τη δουλειά σου". Μόλις άλλαξε η κυβέρνηση μου ειπαν γιατί δε φώναζα τόσο καιρό που ήταν η ΝΔ και όλο χάνανε τον φάκελλο με την υπόθεσή μου λέγοντας πως δεν έχει ψωμί. Λέγανε οι προϊστάμενοι στου υφισταμένους "πετάχτε το φάκελο, δεν έχει ψωμί". (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=127742&catid=3).


Ο κ. Παπαθανασίου απάντησε:
"Στη συνάντηση εκτός από τη διαμαρτυρία για την κατά τη γνώμη του άδικη απόφαση (η οποία επαναλαμβάνω δεν είχε ληφθεί από την υπηρεσία αλλά από τη Γνωμοδοτική Επιτροπή), πράγματι άφησε υπονοούμενα. Αμέσως, παρουσία και των υπηρεσιακών παραγόντων, του ζήτησα να γίνει συγκεκριμένος, προκειμένου να κινήσουμε τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος. Κάτι που όμως δεν έκανε. Προχώρησε ωστόσο στην υποβολή δεύτερης αίτησης θεραπείας στις 4.6.2009, η οποία όπως πληροφορήθηκα σήμερα έγινε τελικώς δεκτή στις 23.11.2011, αφού είχε ολοκληρωθεί η επένδυση, όπως προέβλεπε η απόφαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής και το τελικό κόστος αναθεωρήθηκε στα 13,5 εκατ. ευρώ. 
»Αυτή είναι όλη η αλήθεια, η οποία μπορεί να τεκμηριωθεί από τις μαρτυρίες των υπηρεσιακών παραγόντων που συμμετείχαν στη συνάντησή μου με τον κ. Μάρκου. Τα όσα συνέβησαν τρία χρόνια μετά, κατά τη διαδικασία είσπραξης της επιχορήγησης, αφορούν τη σημερινή κυβέρνηση.» 

Πως αντέδρασε η κυβέρνηση Παπανδρέου:
  «Ξηλώνει» όλη την Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Θάνος Μωραϊτης μετά από το σκάνδαλο των δυο υπαλλήλων. Παράλληλα, έχει προβεί σε πρόκληση ενδιαφέροντος για πρόσληψη νέων υπαλλήλων.  
     Οπως ανέφερε η νέα υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου,  με επιστολή της προς τον κ. Ρακιντζή επικεφαλής των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης,  ζήτησε αναδρομικό έλεγχο όλων των υπαλλήλων, των υποθέσεων που χειρίστηκαν και των τραπεζικών τους λογαριασμών αναδρομικά από το 2005 μέχρι σήμερα.
    Επίσης, σε συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιω. Διώτη, ο οποίος της γνωστοποίησε ότι υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος υπαλλήλων της παραπάνω διεύθυνσης,  έδωσε εντολή να «ανοίξουν» όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί.
    Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο υφυπουργός κ. Μωραϊτης έδωσε εντολή να διεξαχθεί Ε.Δ.Ε, από συγκεκριμένο υπάλληλο, από το 2005 μέχρι σήμερα και ζήτησε τη συνδρομή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε
     Ο κ. Μωραϊτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι  «έχουμε στα χέρια μας όλες τις παραιτήσεις, πρόκειται για 50 υπαλλήλους και στελέχη» . Πρόσθεσε ακόμη ότι «δεν θα βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι όλους τους υπαλλήλους και θα δούμε πως θα χειρισθούμε το θέμα».
(http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=448672)

ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
 

Καυστικά σχόλια Μωραΐτη για τον Παπαθανασίου: "Στάζουν" παρακμή...



Ένα καυστικό σχόλιο έκανε στο twitter ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης με αφορμή την...
τοποθέτηση του Γιάννη Παπαθανασίου στη θέση του προέδρου των ΕΛΠΕ...







 

Το όνειδος των εμπρηστών και το χρέος των πυροσβεστών


Υπάρχουν κάποια πράγματα που ξεχειλίζουν το ποτήρι.Που σπάνε και την τελευταία κλωστή ανοχής.Ο κύριος που βλέπετε… … ήταν Υπουργός Οικονομικών More...

Αλληλέγγυα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο λαό της Βενεζουέλας

        
po-katsifar-benezouela1Την αλληλεγγύη των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον λαό της Βενεζουέλας που δοκιμάζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως αντιστοίχως συμβαίνει και στη χώρα μας, με τους Έλληνες να προσπαθούν να παραμείνουν όρθιοι εν μέσω της σοβαρής οικονομικής κρίσης, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας στον Πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Φαρίντ Φερνάντεζ.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου, Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργου Αγγελόπουλου και της Εκτελεστικής Γραμματέως της Π.Δ.Ε Διονυσίας Μαράτου, έγινε αναφορά στις προτεραιότητες και στις στρατηγικές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως στήριξη του πρωτογενούς τομέα, καθώς και σύνδεσή του με την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την τεχνολογία, ανάπτυξη του τουρισμού με βάση την κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, την Αρχαία Ολυμπία καθώς και άλλα ζητήματα.
«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα που δέχομαι τον Πρέσβη της Βενεζουέλας, τον Πρέσβη αυτής της χώρας, της οποίας δύο μεγάλοι ηγέτες της τόσο ο Ούγκο Τσάβες όσο κυρίως ο Φρανσίσκο Ντε Μιράντα, ενέπνευσαν όχι μόνο τη Λατινική Αμερική αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, και οι οποίοι πάλεψαν για τη Δημοκρατία, τη Δημοκρατία που γεννήθηκε στην Ελλάδα» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας, ενώ από την πλευρά του ο κ. Φερνάντεζ σημείωσε πως: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι εδώ σήμερα. Δεν θα μπορούσα να μην έρθω στην Πάτρα, την πρώτη ελληνική πόλη που επισκέφθηκε ο Ντε Μιράντα πριν 228 χρόνια».
po-katsifar-benezouela2«Και η δική σας χώρα αλλά και η δική μας είναι μικρές χώρες και έχουμε κοινό συμφέρον να είμαστε απέναντι στους ισχυρούς, ιδίως τώρα. Παρακολουθώ τη δοκιμασία που περνά ο λαός σας και το ίδιο δυστυχώς συμβαίνει και με εμάς. Η δημοσιονομική πολιτική και τα αυστηρά οικονομικά μέτρα έχουν φέρει σε δυσχερή θέση τη χώρα και τους συμπολίτες μας. Παρακολουθώ τον οικονομικό και μιντιακό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πατρίδα σας. Εμείς εδώ έχουμε έναν άλλο πόλεμο αυτή τη στιγμή, προσπαθούμε να κρατηθεί όρθια η κοινωνία και να αρθούν οι κοινωνικές αδικίες» συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.
Επιπλέον, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το ζήτημα της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων. Όπως τόνισε ο κ. Κατσιφάρας «αποτελεί ιδιαίτερα κρίσιμο θέμα για εμάς, ένα θέμα για το οποίο υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, όχι μόνο εθνικό αλλά και διεθνές, αφού δύο από τα «οικόπεδα» ο Πατραϊκός και το Κατάκολο είναι στη θαλάσσια περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Και εσείς ως χώρα έχετε μεγάλη εμπειρία στην εξόρυξη πετρελαίου, τόσο για το ποια θα είναι τα οφέλη αλλά και ποιοι είναι οι κίνδυνοι που μπορεί να εμπεριέχει αυτή η προσπάθεια. Εμείς ως Περιφέρεια δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην προστασία του Περιβάλλοντος και με βάση αυτό προχωράμε».
Η συνάντηση έκλεισε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και τοπικών προϊόντων από τις δύο περιοχές.
 

Προγράμματα ΟΑΕΔ: Έκδοση κλειδαρίθμου για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις

        
epi-oaedΣτα πλαίσια της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΟΑΕΔ και εν όψει της δημοσίευσης των νέων προγραμμάτων που θα υλοποιήσει ο Οργανισμός, καλούνται οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτά να αποκτήσουν κωδικό πρόσβασης (κλειδάριθμο) στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η Διαδικτυακή Πύλη (Portal) του ΟΑΕΔ.
Για την έκδοση κλειδαρίθμου οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να επισκεφτούν την Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η έδρα της επιχείρησης και να προσκομίσουν:
1Οι ατομικές επιχειρήσεις την Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος της επιχείρησης και αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας του επιχειρηματία.
2Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις μέσω του νόμιμα ορισμένου για τον σκοπό αυτό, με απόσπασμα πρακτικού από το ΔΣ της Εταιρείας, εκπρόσωπου τους, το ανωτέρω απόσπασμα πρακτικού, την Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος της επιχείρησης και αντίγραφο της αστυνομικής του ταυτότητας.
Η ανωτέρω διαδικασία μπορεί επίσης να διενεργηθεί από τον διαχειριστή της επιχείρησης ή υπάλληλο που νόμιμα εξουσιοδοτήθηκε (με πληρεξούσιο από συμβολαιογράφο ή με εξουσιοδότηση από δημόσια αρχή με το γνήσιο της υπογραφής, όπου θα αναφέρεται ευκρινώς η ενέργεια και ο λόγος εξουσιοδότησης). Όταν πρόκειται για εταιρείες ως εξουσιοδότηση νοείται η απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας που ορίζει τον νόμιμο εκπρόσωπο.
Εάν η επιχείρηση διατηρεί υποκαταστήματα τότε κατά την έκδοση του κλειδαρίθμου θα πρέπει να δηλώνονται και να καταχωρούνται όλα τα απαραίτητα στοιχεία (δ/νση, τηλ.,email, ΑΦΜ κλπ) κάθε υποκαταστήματος.
 

Πεταλωτής: Τι Opengov και αξιολογήσεις: Γιάννης Παπαθανασίου!




Μετά τον Φίλιππο Σαχινίδη και ο Γιώργος Πεταλωτής αντέδρασε πριν από λίγο, μέσω του Facebook, στον προκλητικό διορισμό του Γιάννη Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ:

Tι opengov και αξιολογήσεις! Γιάννης Παπαθανασίου! Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. 

Όπως το 2009 άλλαζε το έλλειμμα από το πραγματικό 16% σε 6% και ακολούθησε η καταστροφή, έτσι θα μας αλλάξει και τα πετρέλαια.  

Η τεχνογνωσία εκτιμάται και επιβραβεύεται. Όπως και οι θυσίες των πολιτών τα τελευταία 4 χρόνια
 

Ξεπάγωσε η «μονταζιέρα»..

grigorakos_28022014.jpg

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από τη Βουλή, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η τροπολογία που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης, με βάση την οποία απαλλάσσονται από ποινικές ευθύνες οι δήμαρχοι που συνάπτουν συμβάσεις για μίσθωση έργου, ενόψει μάλιστα αυτοδιοικητικών εκλογών. [imerisia]

Συγκεκριμένα η τροπολογία προβλέπει ότι «στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου, που νομίμως έχουν συναφθεί για τις οποίες το παραδοτέο έργο διαφέρει, αλλά είναι παρεμφερές από το περιγραφόμενο στη σύμβαση, άλλα άπτεται της υπηρεσίας του ίδιου φορέα που παρέχει η αναθέτουσα αρχή και η τελευταία το αποδέχεται, δεν δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για τους κατά νόμο υπευθύνους για τη σύναψη τους».

Εντονα αντέδρασαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και τη βουλευτή Ζωή Κωνσταντοπούλου να μιλούν για «ντροπολογία» εφάμιλλη της τροπολογίας Πάχτα, με την οποία «επιχειρείται "κουκούλωμα" ενδεχόμενων ευθυνών δημοτικών αρχόντων».

Και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη εκ μέρους των ΑΝΕΛ ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας, ως άσχετης.

Οι αιτιάσεις αυτές προκάλεσαν τόσο την αντίδραση του βουλευτή, που κατέθεσε την τροπολογία, όσο και του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο οποίος την έκανε αποδεκτή.

Ο κ. Αναστασιάδης καταλόγισε στην αντιπολίτευση κακή τακτική να θεωρεί ότι κάθε βουλευτής που φέρνει μια τροπολογία, πάει κάτι να κρύψει.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να διευκολυνθούν οι δήμοι διατράνωσε από την πλευρά του ο κ. Γρηγοράκος, ο οποίος σημείωσε ότι «αν του είχε περάσει από το μυαλό ότι αυτό γίνεται εν όψει εκλογών, θα την είχε αποσύρει» και διευκρίνισε: «επειδή δεν γίνεται, γι αυτό την κάνουμε δεκτή.

Epikairo: Όλα τα λεφτά είναι η δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο οποίος είπε το αμίμητο ότι δεν του περνά από το μυαλό ότι αυτή η τροπολογία είναι ρουσφετολογική ενόψει των εκλογών! Αυτό το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου πραγματικά πιπιλάει το δάχτυλο της αφέλειας, παριστάνουν τα στελέχη του τους μωρούς, για να καταπίνουν τις καμήλες ρουσφετιών της Συγγρού;
 
Μα φυσικά και είναι ενόψει των εκλογών, ώστε να κουκουλωθούν οι όποιες καθυστερήσεις και όποιες υπερκοστολογήσεις δημοτικών δράσεων, με την πολιτεία να τους δίνει το ελεύθερο να κάνουν ότι γουστάρουν πριν τις εκλογές, δίχως να έχουν να φοβούνται την όποια ποινική ευθύνη. Αλλά αυτά ο Γρηγοράκος δεν τα καταλαβαίνει και καλά..
 
Δυστυχώς μέρα με τη μέρα διαπιστώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ υιοθετεί την πολιτική πρακτική του Βενιζέλου μαζί μ' αυτόν να επιβιώσει κι αυτό στην λογική της νόσφισης της εξουσίας και της παροχής μικροεξυπηρετήσεων σε όποιον μιλά ελληνικά. Γι αυτό και καταπατώνται κανόνες και ηθικές.

Ξεπάγωσε η μονταζιέρα και δουλεύει σε φούλ ρυθμούς
- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/7733-ksepagose-i-montaziera?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook#sthash.C2GD1lH7.HWl5eoqU.dpuf
 

Οργισμένη ανακοίνωση Σαχινίδη: Απαράδεκτη η πρόσληψη Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ, να παραιτηθεί!




Ανακοίνωση σε έντονο ύφος κατά του προκλητικού διορισμού του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου στα ΕΛ.ΠΕ εξέδωσε πριν από λίγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης:

Η επιλογή του κ. Γιάννη Παπαθανασίου, ως Προέδρου της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια με πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών, είναι προκλητική και απαράδεκτη.

Ως τελευταίος Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή, ο κ. Παπαθανασίου έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Οι πολιτικές πράξεις και παραλείψεις του, συνετέλεσαν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στην ανάγκη της χώρας να προσφύγει στη σύναψη δανειακής σύμβασης και στο Μνημόνιο. Με πρόβλεψη ελλείμματος 2% στον Προϋπολογισμό του 2009, επί Υπουργίας του κ. Παπαθανασίου οι δαπάνες εκτινάχθηκαν, τα έσοδα κατέρρευσαν και το έλλειμμα έφτασε σε διψήφια νούμερα.

Ο κ. Παπαθανασίου έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες και για την εξαπάτηση των Ευρωπαίων εταίρων μας, που πλήρωσε ακριβά η χώρα.

Εξαπάτηση, δεδομένου ότι μερικές μόλις ημέρες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, γνωστοποιούσε στην Eurostat έλλειμμα 6% για το έτος 2009, ενώ από τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος και του Υπουργείου Οικονομικών ήδη γνώριζε πως στο 9μηνο το έλλειμμα ήταν σχεδόν 10%.

Η επιλογή του, συνεπώς, για τη θέση του Προέδρου των ΕΛΠΕ προσβάλλει τις θυσίες που έκαναν οι Έλληνες πολίτες τα τελευταία 4 χρόνια, για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας στη χώρα.

Η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να του ζητήσει να παραιτηθεί από την θέση του Προέδρου των ΕΛΠΕ.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Πρόκειται για μια από τις πιο ηχηρές αλλά παράλληλα πολύ ουσιαστικές διαφοροποιήσεις βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από την αμήχανη και παραδομένη στον Σαμαρά ηγεσία του κόμματος.

Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι που ακόμα σέβονται τον ίδιο τους τον εαυτό και τα όσα έχουν περάσει από το 2009 μέχρι σήμερα.
 

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ





Δήλωση Φίλιππου Σαχινίδη για την τοποθέτηση του Γ. Παπαθανασίου ως Προέδρου στα ΕΛΠΕ, 28-02-2014


Η επιλογή του κ. Γιάννη Παπαθανασίου, ως Προέδρου της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια με πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών, είναι προκλητική και απαράδεκτη.
Ως τελευταίος Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή, ο κ. Παπαθανασίου έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.
Οι πολιτικές πράξεις και παραλείψεις του, συνετέλεσαν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στην ανάγκη της χώρας να προσφύγει στη σύναψη δανειακής σύμβασης και στο Μνημόνιο.
Με πρόβλεψη ελλείμματος 2% στον Προϋπολογισμό του 2009, επί Υπουργίας του κ. Παπαθανασίου οι δαπάνες εκτινάχθηκαν, τα έσοδα κατέρρευσαν και το έλλειμμα έφτασε σε διψήφια νούμερα.
Ο κ. Παπαθανασίου έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες και για την εξαπάτηση των Ευρωπαίων εταίρων μας, που πλήρωσε ακριβά η χώρα.
Εξαπάτηση, δεδομένου ότι μερικές μόλις ημέρες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, γνωστοποιούσε στην Eurostat έλλειμμα 6% για το έτος 2009, ενώ από τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος και του Υπουργείου Οικονομικών ήδη γνώριζε πως στο 9μηνο το έλλειμμα ήταν σχεδόν 10%.
Η επιλογή του, συνεπώς, για τη θέση του Προέδρου των ΕΛΠΕ προσβάλλει τις θυσίες που έκαναν οι Έλληνες πολίτες τα τελευταία 4 χρόνια, για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας στη χώρα.
Η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να του ζητήσει να παραιτηθεί από την θέση του Προέδρου των ΕΛΠΕ.
/xinidis.blogspot.gr

Ο Μαρτίνες στη μπουτίκ

         
pan-boutik1Ο Νίκολας Μαρτίνες  περιμένει τους φίλους της ομάδας στη μπουτίκ στο γήπεδο Παναιτωλικού! Το ραντεβού είναι για αύριο Σάββατο 1 Μαρτίου, στις 10.45 το πρωί και όσοι βρεθούν εκεί θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν αυτόγραφα, να μιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του.
Επίσης, να παρακολουθήσουν την τελετή απονομής του βραβείου που κατέκτησε, ως κορυφαίος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας στο πρόσφατο παιχνίδι με την Καλλονή.
Το Σάββατο η μπουτίκ θα λειτουργήσει από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι, ενώ την Κυριακή από τις 10.30 το πρωί μέχρι και μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο, προσφέροντας τη δυνατότητα στους φιλάθλους να προμηθευτούν αυθεντικά προϊόντα του Παναιτωλικού, φανέλες, φόρμες, φούτερ, αλλά και όλα τα διαθέσιμα αξεσουάρ, με ΕΚΠΤΩΣΗ 20% και άλλες προσφορές έκπληξη.
Όσοι αγοράσουν προϊόντα αυτό το διήμερο, μπαίνουν σε κλήρωση διεκδικώντας δύο εισιτήρια του επόμενου αγώνα, προσφορά του επίσημου χορηγού μας, της εταιρίας AVANCE.
Υπενθυμίζεται ότι παρέχεται η δυνατότητα παραγγελίας όλων των προϊόντων και μέσω της Ηλεκτρονικής Μπουτίκ ΕΔΩ.
 

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ


Δεν θα ταχυδρομηθούν φέτος οι βεβαιώσεις καταβληθεισών εισφορών του 2013 που είναι απαραίτητες για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών ενημερώνοντας...
τους επιτηδευματίες ότι θα πρέπει να προμηθευτούν τη σχετική βεβαίωση μέσω διαδικτύου.
«Η δυνατότητα έκδοσής τους παρέχεται μέσω της ιστοσελίδας ΟΑΕΕ με τη συμπλήρωση των στοιχείων ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Αριθμός Μητρώου (ΕΑΜ). Σε περίπτωση μη ταυτοποίησης των στοιχείων, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να απευθύνονται για την έκδοσή τους, στα Περιφερειακά Τμήματα του Οργανισμού», σημειώνεται.
Υπενθυμίζεται ότι φέτος έχει αλλάξει η φορολογική μεταχείριση των ασφαλιστικών εισφορών. Θα δηλώνονται πλέον σε καινούργιο κωδικό ο οποίος προστέθηκε στο έντυπο Ε3 και δεν θα αναγράφονται στο Ε1. Επίσης, θα αφαιρούνται στο σύνολό τους από τα ακαθάριστα έσοδα των επαγγελματιών και δεν θα εκπίπτουν σε ποσοστό 10% από τον φόρο όπως συνέβη πέρυσι.
 

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 16.000 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ...



Τις 16.000 φθάνουν οι αιτήσεις που είχαν κατατεθεί, μέχρι χθες, στις τράπεζες για υπαγωγή στο νόμο που προστατεύει την πρώτη κατοικία δανειοληπτών...
από πλειστηριασμούς για το 2014, όπως γνωστοποίησε απόψε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, έπειτα από σύσκεψη με τη διοίκηση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Τόσο ο κ. Χατζηδάκης όσο και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), κ. Γιώργος Ζαννιάς, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη εφαρμογής του νόμου.
«Αυτό δείχνει ότι άνθρωποι που είχαν διακόψει τις σχέσεις τους με το τραπεζικό σύστημα, είδαν ότι ο νόμος αυτός επιτρέπει να υπάρξει μια επανεκκίνηση στις σχέσεις τους με τις τράπεζες, χωρίς να υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, αλλά και χωρίς φυσικά να υπάρχουν οι κίνδυνοι που θα υπήρχαν εάν δεν είχαμε αυτές τις συγκεκριμένες προβλέψεις» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων προς τις τράπεζες λήγει αύριο. Ωστόσο, για όσους δανειολήπτες εκδοθούν κατασχετήρια μετά την 1η Μαρτίου ο νόμος προβλέπει δίμηνη προθεσμία υποβολής αίτησης για υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και η πορεία εκταμίευσης επιχειρηματικών δανείων από τις τράπεζες, με αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του υπουργείου Ανάπτυξης. Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία Ιανουαρίου, έχουν εκταμιευθεί 1,26 δισ. ευρώ (έναντι στόχου 2 δισ. ευρώ ως τον Απρίλιο).

Ωστόσο, τον Ιανουάριο περιορίστηκε ο ρυθμός αύξησης σε 8% από 28% το προηγούμενο δίμηνο, γεγονός που αποδίδεται από τραπεζικούς κύκλους κυρίως σε αύξηση της αβεβαιότητας, που αποτυπώθηκε και στη μείωση των καταθέσεων. Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν πως όταν συνολικά στην Ευρώπη τα δάνεια προς τον ιδιωτικό τομέα μειώνονται κατά 2% είναι λογικό να υπάρχουν αντίστοιχες εξελίξεις στη χώρα μας.

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε επίσης ότι συμφωνήθηκε με την Ένωση Τραπεζών να εκπονηθεί σε συνεργασία και με το ΙΟΒΕ μελέτη για τον σχεδιασμό των χρηματοδοτικών εργαλείων που απαιτούνται στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα, η οποία θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενόψει και της νέας προγραμματικής περιόδου για το ΕΣΠΑ.

Νωρίτερα, στο υπουργείο Οικονομικών συνεδρίασε υπό τον υπουργό, κ. Γιάννη Στουρνάρα το Κυβερνητικό Συμβούλιο για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους. Θέματα συζήτησης ήταν, μεταξύ άλλων, η διοργάνωση εκστρατείας ενημέρωσης και η παροχή συμβουλών προς τους οφειλέτες, η ανάπτυξη αρχείου δεδομένων οικονομικών συμπεριφοράς και ο σχεδιασμός του θεσμού εξωδικαστικής διαμεσολάβησης στη διαδικασία ρυθμίσεων οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.
Πηγή : protothema.gr
 

Η κυβέρνηση ζήτησε την παραίτηση του προέδρου και του ΔΣ της Κτηματολόγιο ΑΕ

 

Η κυβέρνηση ζήτησε την παραίτηση του προέδρου και του ΔΣ της Κτηματολόγιο ΑΕ
Με απόφαση της κυβέρνησης ζητήθηκε η παραίτηση του προέδρου και όλων των μελών του ΔΣ της Κτηματολόγιο ΑΕ (ΕΚΧΑ ΑΕ), προκειμένου, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησης του εθνικού κτηματολογίου και να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης του έργου, για τα οποία η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί.
Όπως έγινε γνωστό, σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014, αναμένεται η αντικατάστασή τους.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χάκερς στο site της ΠΟΦΕΕ

 
Χάκερς χτύπησαν αργά το Βράδυ τον ιστοχώρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελ. Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ).
Οι Χάκερς που ονομάζονται "Kosova Warriors Group [ K-W-G ]" προέρχονται από την Αλβανία και έχουν "χτυπήσει" αρκετές γνωστές αλλά και λιγότερο γνωστές ιστοσελίδες :
-την ιστοσελίδα της UNESCO
-το karpinisi.gr
-το sportorama.gr
-το periodista.gr
Και αρκετές σέρβικες Ιστοσελίδες μεταξύ των οποίων και την ιστοσελίδα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της σερβίας.

Οι Χακερς ανάρτησαν το κείμενο που βλέπετε παρακάτω καθώς και ένα video από κάποια επεισόδια .




 

Ο Παπαθανασίου πρόεδρος στα ΕΛΠΕ και ο Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο με την ευγενική χορηγία του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου

 

papamalakas_28022014.jpg
Νέος Πρόεδρος διορίσθηκε, από το Ελληνικό Δημόσιο, στα Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΠΕ-2,54% o πρώην υπουργός, Γιάννης Παπαθανασίου, στη θέση του παραιτηθέντος για προσωπικούς λόγους, Χρήστου -Αλέξη Κομνηνού. [naftemporiki]
Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Ομίλου. Ο κ. Παπαθανασίου γεννήθηκε, το 1954, στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι. Κατάγεται από το Βλαχόραφτι Γορτυνίας, του Νομού Αρκαδίας και, είναι δεύτερος ξάδελφος του Θεόδωρου και Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου (της γνωστής οικογένειας των βιομηχάνων).
Σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και άσκησε το επάγγελμα του εμπόρου ειδών τεχνολογικού εξοπλισμού κτιρίων μέχρι το 2002. Στις εθνικές βουλευτικές εκλογές του 2000 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Από το 2004 μέχρι το 2009 διετέλεσε υφυπουργός Ανάπτυξης και στη συνέχεια Οικονομίας και Οικονομικών.
Το 2009 ανέλαβε υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Είναι έγγαμος με την Ιλεάνα Ηλιοπούλου και έχει δύο κόρες. Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.
Epikairo: Ζούμε στην χώρα που ο βασικός υπαίτιος της χρεοκοπίας, ο Γιάννης Παπαθανασίου, ο άνθρωπος που υπερδανείστηκε και έλεγε παραμονή των εκλογών ότι το έλλειμμα του 2009 είναι στο 6%, επιβραβεύεται από την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και τοποθετείται πρόεδρος των ΕΛΠΕ. Από την άλλη ο ΥΠΟΙΚ που πέτυχε την αποφυγή της χρεοκοπίας, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που πέτυχε την ταχύτερη δημοσιονομική προσαρμογή, προσπαθώντας να χτυπήσει την μαύρη τρύπα της φοροδιαφυγης, παραπέμφθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο.
"Αυτή είναι η Ελλάδα" δεν έλεγε κάποτε ο Κώστας Σημίτης; Αυτή η Ελλάδα προκαλεί οργή και απογοήτευση, αυτήν την Ελλάδα συνδιαχειρίζεται ο Βενιζέλος και πραγματικά πρέπει να ντρέπεται προσωπικά που επέτρεψε κάτι τέτοιο, ξεπουλώντας τους τιτάνιους αγώνες της κυβέρνησης που αυτός συμμετείχε μέχρι να την ρίξει τον Νοέμβρη του 2011. Δεν έχει σημασία που η θέση του προέδρου των ΕΛΠΕ μπορεί και να χει συμβολική σημασία. Αυτή τη συμβολική σημασία αντιμαχόμαστε, η άσκηση της εξουσίας να δίδεται σε ανθρώπους που οδήγησαν τον τόπο στο χείλος της καταστροφής, να βολεύονται οι Νέρωνες και να σταυρώνονται οι πυροσβέστες.

Ντροπή στον Βαγγέλη Βενιζέλο, ντροπή
 epikairo.gr

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ο Βελλής φεύγει, ο Απόλλων μένει!

Οι δρόμοι του Απόλλωνα με τον Σταμάτη Βελλή χωρίζουν! Στη σημερινή σύσκεψη αποφασίσθηκε να συνεχίσει η ομάδα στο πρωτάθλημα, με τον ιδιοκτήτη της δηλώνει ότι αποχωρεί!

Ο Βελλής φεύγει, ο Απόλλων μένει!
 
Ο Σταμάτης Βελλής και ο Απόλλωνας δεν θα πορεύονται μαζί από εδώ και στο εξής!

Στη σημερινή συνάντηση στην οποία έδωσαν το «παρών» μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ, του Ερασιτέχνη αλλά και οπαδοί της ομάδας, διαχώρισαν τη θέση τους από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Σταμάτη Βελλή!

Επέμειναν ότι το συμφέρον του Απόλλωνα είναι να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα και να συνεχίσει να αγωνίζεται στα παιχνίδια μέχρι και το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν, κρατώντας αρνητική στάση στην άλλη πρόταση που είχε κάνει ο κ.Βελλής.

Τι όριζε αυτή; Η ομάδα να αποχωρήσει και να συνεχίσει από την αρχή δίνοντας το «παρών» στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Αποτέλεσμα αυτής της επιλογής ήταν ο κ.Βελλής να τηρήσει τα όσα είχε πει περί αποχώρησής του από την ομάδα.

«Δυστυχώς ήθελαν και την πίττα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο… Από εδώ και πέρα εγώ δεν ασχολούμαι με τον Απόλλωνα. Δεν νομίζω να ξαναβρεθώ στο γήπεδο», ήταν το σχόλιο του Σταμάτη Βελλή.

Όπως διευκρινίστηκε από τον κ.Βελλή θα συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα οικονομικά μέχρι και το καλοκαίρι, τηρώντας στο ακέραιο τα συμβόλαια που είναι σε ισχύ.

«Αν αλλάξει κάτι μπορεί και να παραμείνω», ανέφερε στη συνέχεια ο Βελλής ο οποίος όμως πρόσθεσε…

«Αλλά επειδή άκουσα την συνέντευξη Τύπου των δύο δεν νομίζω να αλλάξει κάτι», κατέληξε.
sport-fm.gr

Μεγάλο το ενδιαφέρον στην ημερίδα για την ελαιοκομία (φωτο)

        
epi-imerida-eleokomia-epimel1

Κατάμεστη η αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας απόψε, από ανθρώπους που ενδιαφέρθηκαν να ακούσουν τα όσα είχαν να πουν οι ειδικοί για την «αειφόρο ανάπτυξη της ελαιοκομίας στον Δήμο Αγρινίου». Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν πολλά και κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα γύρω από την ελαιοκομία γενικότερα.
Ο πρώτος ομιλητής της ημερίδας, την οποία διοργάνωσε το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου, ήταν ο Καθηγητής Περιβαλλοντικών Συστημάτων του  τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημήτρης Βαγενάς, ο οποίος μίλησε για τη διαχείριση των φυσικών αποβλήτων και έδωσε μιαν άλλη οπτική της χρησιμότητας που μπορεί να έχουν ακόμη και φαινομενικά άχρηστα προϊόντα των ελαιουργείων: «Τα φύλλα και τα απόβλητα από τον πυρήνα των δεξαμενών ανακυκλοφορίας και αυτά που μένουν στα φίλτρα για τα απόβλητα, μπορούν, μετά από μια επεξεργασία σε μονάδα κομματοποίησης, να δώσουν ένα πολύ καλής ποιότητας χώμα που δίνει εξαιρετικές καλλιέργειες», δήλωσε.
epi-imerida-eleokomia-epimel2
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Μαγδαληνή Ράππου, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Πολιτικής και Τεκμηρίωσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, πρ. επικεφαλής του Τμήματος προώθησης στο Διεθνές Συμβούλιο του Ελαιολάδου και τα όσα είχε να πει για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην ελαιοκομία, ήταν εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Η κα Ράππου, αφού υπενθύμισε πως το ελαιόλαδο είναι η μοναδική πηγή εσόδων για πολλές οικογένειες στην Ελλάδα ακόμη και σήμερα και ότι είμαστε η μόνη χώρα που το 80% του ελαιολάδου που παράγουμε είναι παρθένο, εστίασε στους εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί μια γυναίκα να επενδύσει επιχειρηματικά στο ελαιόλαδο, φέρνοντας παραδείγματα γυναικών τόσο από την Ελλάδα, όσο και από άλλες χώρες που τόλμησαν και τελικά τα κατάφεραν! «Οι γυναίκες μπορούν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο των καλλυντικών που θα έχουν ως βάση τους το ελαιόλαδο ή στην επιπλοποιία από το ξύλο της ελιάς», ανέφερε η ίδια.
epi-imerida-eleokomia-epimel3
Ακολούθησαν ομιλίες από τον Θεοδωρίδη Προκόπιο ,Επίκουρο Καθηγητή Μάρκετινγκ, του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα την  προβολή και προώθηση ελαιόλαδου και επιτραπέζιας ελιάς,τον κ. Ευάγγελο Ψωμά, Λέκτορα Διοίκησης Ολικής Ποιότητας του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών, με θέματη διαχείριση της ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων σε επιχειρήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας ελαιοκομικών προϊόντων
Αμέσως μετά το διάλλειμα, τον λόγο πήρε ο κ. Δημήτρης Ταντανάσης Γεωπόνος, Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής του δήμου Αγρινίου, ο οποίος και μίλησε για το OLIRRIWARE, ένα πρόγραμμα υπολογισμού άρδευσης των ελαιοδέντρων.
Τέλος η κα Βασιλική Καραπαπά ,Γεωπόνος Φυτοπαθολόγος από τη διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου η οποία και μίλησε για το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της ελαιοκομίας στο Δήμο Αγρινίου.
Στον χώρο διανέμονταν και ενημερωτικά φυλλάδια από το Υπουργείο για τη διαδικασία τη ελαιοκομίας και τα γεωργικά φάρμακα.
epi-imerida-eleokomia-epimel5
epi-imerida-eleokomia-epimel6
epi-imerida-eleokomia-epimel7
 

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Ξηρόμερο

       

epi-apokries1Ο Δήμος Ξηρομέρου ανακοίνωσε το πρόγραμμα καρναβαλικών εκδηλώσεων που θα γίνουν το τριήμερο της Αποκριάς σε Μύτικα, Κανδήλα και Αστακό.
Αναλυτικά:
ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2014
ΜΥΤΙΚΑΣ, ΚΑΝΔΗΛΑ, ΑΣΤΑΚΟΣ ……. ΚΕΦΙ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ ΚΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΡΥΘΜΟΣ
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 ΑΣΤΑΚΟΣ
 Το Σάββατο 1-3-2014 και ώρα 6:00 μ.μ  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου θα γίνει παιδικό πάρτυ μασκέ με αποκριάτικο ξεφάντωμα, παιχνίδια, διαγωνισμό χορού και καλύτερης στολής, μουσική και μπαλονοκατασκευές.
Τη Κυριακή 2-3-2014 και ώρα 4:30 ανήμερα της αποκριάς θα πραγματοποιηθεί η κεντρική παρέλαση αρμάτων και γκρούπ στην πόλη Αστακού.
Στις εκπλήξεις του προγράμματος : 2 μασκώτ γιγαντόσωμες φιγούρες , 1 ζογκλέρ που θα εντυπωσιάσει τους θεατές με τα διάφορα κόλπα του, και 3 επαγγελματίες χορεύτριες που θα παρασύρουν μικρούς και μεγάλους σε ξέφρενους ρυθμούς.

ΜΥΤΙΚΑΣ
Κυριακή 2-3-2014 και ώρα 12:00 μ.μ κεντρική παρέλαση αρμάτων και γκρούπ.
8:30 μ.μ. το βράδυ στον μώλο του Αγίου Νικολάου η καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου.

ΚΑΝΔΗΛΑ
Kυριακή 2-3-2014 και ώρα 4:30 μ.μ κεντρική παρέλαση αρμάτων και γκρούπ.
Σας περιμένουμε όλους ντόπιους και επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουμε να χορέψουμε και να αφήσουμε πίσω την καθημερινότητα σε ένα ξέφρενο τριήμερο γεμάτο μουσική κέφι και ρυθμό.
 

O Νέρωνας Παπαθανασίου αναλαμβάνει τα ΕΛΠΕ με πρόταση Στουρνάρα κι ανοχή ΠΑΣΟΚ



 
Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου εξελέγη σήμερα Πέμπτη πρόεδρος του ΔΣ των Ελληνικών Πετρελαίων, ανακοινώθηκε από την εταιρία.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, ο κ. Παπαθανασίου τοποθετήθηκε στο ΔΣ της εταιρίας με πρόταση του υπουργείου Οικονομικών. Ο πρώην πρόεδρος κ. Χ. Κομνηνός παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Με λίγα λόγια, ο Γιάννης Στουρνάρας διόρισε σε θέση ευθύνης τον άνθρωπο που διαχειρίστηκε το 2009 την εθνική οικονομία εκτοξεύοντας το έλλειμμα πάνω από το 15% παρόλο που ο προϋπολογισμός προέβλεπε έλλειμμα της τάξεως του 2%. Θυμίζω ότι ο κ. Στουρνάρας είναι μεταξύ αυτών που μόχθησαν για να εξαλειφθεί 4 ολόκληρα χρόνια μετά το δυσθεώρητο έλλειμμα που άφησε πίσω του ο πλήρως αποτυχημένος Παπαθανασίου των greek statistics.

Αυτό το έλλειμμα οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή και στη συνέχεια στη λύση που της πρότεινε η Τρόικα. Συγχαρητήρια στο ΠΑΣΟΚ που δεν εμπόδισε τον διορισμό του. Αναρωτιέμαι τι είδους αλληλεγγύη αξίζει σε μια χώρα που επιβραβεύει με τέτοιο τρόπο αυτούς που τη διέλυσαν
.parapolitiki.com

Αρίστευσε ο …αναπληρωτής!

Αυτοί είναι οι 12 διοικητές νοσοκομείων που αρίστευσαν στην αξιολόγηση
nosokMESOLOG
Τα ονόματα των δώδεκα διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων, οι οποίοι αρίστευσαν κατά την εκπαίδευσή τους και την άσκηση των καθηκόντων τους, ανακοίνωσε ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Πάνος Ευσταθίου.
Η ανακοίνωση των έξι διοικητριών και των έξι διοικητών έγινε κατά τη διάρκεια σύσκεψης τους υπό τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τόνισε ότι τα κριτήρια, βάσει των οποίων γίνεται η αξιολόγηση, είναι η απόδοση και η εξυπηρέτηση των ασθενών και πως οι διοικητές θα αξιολογούνται, στο εξής, κάθε μήνα.
Οι δώδεκα διοικητές που «αρίστευσαν» είναι οι εξής:
Ηρακλής Καραγεώργος (διοικητής Ασκληπιείου Βούλας)
Λέανδρος Καλογεράκος (αναπληρωτής διοικητής νοσοκομείου Αμαλιάδας)
Ελένη Τσεκούρα (διοικήτρια νοσοκομείου Καρπενησίου)
Λάμπρος Γεωργόπουλος (διοικητής νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων)
Αθανασία Κακαλή (αναπληρώτρια διοικήτρια νοσοκομείου ‘Έβρου)
Γεώργιος Κυριακόπουλος (αναπληρωτής διοικητής νοσοκομείου Μεσολογγίου)
Βασιλική Γκογκοζώτου (αναπληρώτρια διοικήτρια «Σωτηρία»)
Ηλιάνα Κωστάκη (αναπληρώτρια διοικήτρια Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων)
Ιωάννης Πετρόχειλος (διοικητής «Ερυθρός Σταυρός»)
Ιωάννα Διαμαντοπούλου (αναπληρώτρια διοικήτρια Αλεξάνδρα)
Ευαγγελία Γιαννακάκου (διοικήτρια «Αττικόν»)
Αθανάσιος Πάσχου (διοικητής νοσοκομείου Ξάνθης)
Σημειώνεται ότι όλοι οι νέοι διοικητές και υποδιοικητές των νοσοκομείων επέστρεψαν στα θρανία με απόφαση του υπουργού Υγείας, προκειμένου να εκπαιδευτούν, αλλά και να αξιολογηθούν. Μάλιστα, για να «αποφοιτήσουν» συμμετέχουν σε γραπτές εξετάσεις. Οποιος «κοπεί» επαναλαμβάνει την εκπαίδευση και βρίσκεται υπό αξιολόγηση.
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, «εκτιμητής» καταγράφει την.ανταποκρισιμότητα των διοικητών, τη συμμετοχή τους, τις παρεμβάσεις τους, ακόμη και τις αντιδράσεις τους, στοιχεία τα οποία λαμβάνονται υπόψη στην τελική αξιολόγηση.
Την εκπαίδευση των διοικητών έχουν αναλάβει ανώτερα στελέχη του υπουργείου Yγείας, επιστήμονες, οικονομολόγοι, ποινικολόγοι, στατιστικολόγοι και πρόεδροι Oργανισμών, όπως του EOΠYY, του Kέντρου Eλέγχου Πρόληψης Nοσημάτων, ενώ στα μαθήματα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, διοίκηση, επιχειρησιακή ικανότητα, οικονομικά νοσοκομείων, διαχείριση προσωπικού, αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, οικονομική κρίση και υγεία. Iδιαίτερη έμφαση δίδεται στις αρμοδιότητες και στη διασύνδεση των νοσοκομείων με το EKEΠY και τις Yγειονομικές Περιφέρειες.
iefimerida.gr

Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας με μειωμένες προϋποθέσεις

 
Είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, με τη συμπλήρωση τουλάχιστον πενήντα (50) ημερών ασφάλισης
 
 
Picture 0 for Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας με μειωμένες προϋποθέσεις
Στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και στα μέλη οικογένειάς τους, για την περίοδο από 1/3/2014 έως 28/2/2015, είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, με τη συμπλήρωση τουλάχιστον πενήντα (50) ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2013), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.

Αναλυτικά η εγκύκλιος του Ι.Κ.Α  εδώ
 

ΙΚΑ: Θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας

        
epi-anergia-programmaΓια τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας των ασφαλισμένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για την περίοδο 1.3.2014 έως 28.2.2015, απαιτείται η συμπλήρωση τουλάχιστον πενήντα (50) ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2013), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.
Αναλυτικά η απόφαση για την θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας ασφαλισμένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και παράτασης ασφαλιστικής κάλυψης ανέργων:
«Σας γνωρίζουμε ότι λόγω της μεγάλης ανεργίας ή υποαπασχόλησης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμπληρώσουν τις ελάχιστες χρονικές προϋποθέσεις για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και προκειμένου να μη μείνουν ανασφάλιστοι οι ίδιοι και τα μέλη οικογενείας τους, έχει ήδη συμπεριληφθεί διάταξη στο σχέδιο νόμου «Εθνικός Φορέας Εξωστρέφειας» και εκκρεμεί η ολοκλήρωσή του, με την οποία προβλέπεται ότι:
α) στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στα μέλη οικογένειας τους, για την περίοδο από 1.3.2014 έως 28.2.2015, είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, με τη συμπλήρωση τουλάχιστον πενήντα (50) ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2013), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.
β) στους ανέργους ηλικίας άνω των 29 και έως 55 ετών, που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 2768/1999 (Α΄273), όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές ασθένειας σε είδος παρατείνεται έως την 28η Φεβρουαρίου 2015.
γ) στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε» και «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ» καθώς και τα μέλη οικογένειας τους, για την περίοδο από 1.3.2014 έως 28.2.2015, είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, χωρίς την προϋπόθεση συμπλήρωσης ημερών ασφάλισης.
Μέχρι την ολοκλήρωση της σχετικής νομοθετικής διαδικασίας και δεδομένου ότι την 28η.2.2014 λήγει η ασφαλιστική ικανότητα των ανωτέρω ασφαλισμένων, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τις αρμόδιες υπηρεσίες:
i. για τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας των ασφαλισμένων του Ι.Κ.Α-Ε.Τ.Α.Μ, για την περίοδο 1.3.2014 έως 28.2.2015, απαιτείται η συμπλήρωση τουλάχιστον πενήντα (50) ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2013), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου.
ii. η θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας των εργαζόμενων των επιχειρήσεων με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε» και «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ», για την περίοδο 1.3.2014 έως 28.2.2015, γίνεται χωρίς την συμπλήρωση των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης
iiiπαρατείνεται η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές ασθένειας σε είδος έως 28.2.2015, των ανέργων που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 2768/1999 (Α΄ 273), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.»
 

Με… διάγγελμα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ο Β. Αντωνόπουλος

        
po-antonopoulos-imperial
Μαζί με  συνεργάτη του εμφανίστηκε πριν από λίγη ώρα σε ξενοδοχείο του Αγρινίου ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας Βασίλης Αντωνόπουλος, στο πλαίσιο της ανακοίνωση της υποψηφιότητας του για τον δήμο του Αγρινίου.
Ο κ. Αντωνόπουλος ανακοίνωσε απλά την υποψηφιότητα του στους δημοσιογράφους, η οποία διανεμήθηκε και γραπτή στους εμβρόντητους δημοσιογράφους, που περίμεναν να κάνουν και κάποια ερώτηση. Αντί γι αυτο , ο κ. Αντωνόπουλος είπε πως θα κάνει μόνο μια δήλωση και για περισσότερα παρέπεμψε σε συνέντευξη τύπου που θα γίνει σύντομα.
Αναλυτικά η δήλωση του:
«Όταν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα στον Δήμο μας, δεν αναζητούμε, ούτε ήρωες, ούτε σωτήρες.
Χρειάζεται απλά  πίστη στις δυνάμεις μας και δυνατότητα συμμετοχής στις αποφάσεις ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε τις ιδέες μας, πράξη.
Η δύναμη της πόλης μας είμαστε εμείς. Εσείς, εγώ, όλοι μας.
Δηλώνω λοιπόν παρών στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.
Δηλώνω παρών, όχι απλά ως επικεφαλής μιας νέας δημοτικής παράταξης παλαιού τύπου. Δηλώνω παρών, ως εγγυητής μιας συλλογικής προσπάθειας, που θα αναδείξει τις πιο δημιουργικές, τις πιο νέες, τις πιο ικανές δυνάμεις του Δήμου μας.
Μιας συλλογικής προσπάθειας που θα φέρει τις δυνάμεις αυτές στο προσκήνιο της πόλης και της πολιτικής.
Το Αγρίνιο θέλει Δημοτική Αλλαγή.
Βασίλης Αντωνόπουλος»
po-antonopoulos-imperial2Το έγγραφο της δήλωσης: «Δηλώνω παρόν…»
po-antonopoulos-ipopsifiotita
 

Εισιτήρια για τον αγώνα με Ατρόμητο

        

pan-panai-eisithriaΤα εισιτήρια του αγώνα ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Μαρτίου στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ, θα διατεθούν από τα εκδοτήρια του γηπέδου την ημέρα του αγώνα από τις 10.30 το πρωί έως την έναρξή του.
Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα έχουν ως εξής:
ΠΕΤΑΛΟ
Θύρα 6                                   8 ευρώ
Θύρα 7                                 10 ευρώ
Θύρα 7 (παιδικά – γυναικεία) 5ευρώ
ΜΙΚΡΗ ΚΕΡΚΙΔΑ
Θύρα 3                               10 ευρώ
Θύρα 4  (κεντρικά)             15 ευρώ
Θύρα 4Α (άνω διάζωμα)     15 ευρώ
Θύρα 5                               10 ευρώ
ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΡΚΙΔΑ
Θύρα 1                               20 ευρώ
Θύρα 2                               20 ευρώ
 

Αναβρασμός στο ΤΕΙ Λογιστικής στο Μεσολόγγι

        
epi-tei-mes1Εξαιτίας αμελείας πιθανότατα το τμήμα της Λογιστικής του ΤΕΙ Μεσολογγίου έχει μείνει με έναν καθηγητή. Θα υπάρξει ενίσχυση του τμήματος ή αποδιοργάνωση και εν τέλει κατάργηση; Ποια τα νέα δεδομένα.
Αναβρασμός επικρατεί για το τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Τυπικά δεν τίθεται θέμα μετακίνησής του στην Πάτρα, αλλά ουσιαστικά υπάρχουν πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο, διότι  λόγω συνταξιοδοτήσεων έχουν αποχωρήσει πολλοί καθηγητές του και ο μοναδικός καθηγητής και προϊστάμενος του τμήματος που υπάρχει σήμερα, έχει υποβάλει τα χαρτιά του, ώστε να μεταφερθεί στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Πάτρα.
Αν συμβεί αυτό, τότε υπάρχουν πιθανότητες να συμβεί και η μεταφορά του τμήματος στην Πάτρα. Σημασία όμως δεν έχει σε καμία περίπτωση η επιλογή του καθηγητή, σαφώς είναι δικαίωμά του να επιλέξει πού θα εργαστεί και δικαιούται να αποφασίσει να μεταφερθεί στην Πάτρα, αλλά τι θα πράξει η πρυτανεία, η οποία, όπως έχει δείξει ως τώρα, επιχειρεί να ενισχύσει το ΤΕΙ Πατρών με κάθε τίμημα.
Συνεπώς, το λογικό θα ήταν να υπάρξει μέριμνα ώστε να βρεθεί αντικαταστάτης του καθηγητή για το τμήμα Λογιστικής Μεσολογγίου, αν όχι και επιπλέον καθηγητές, διότι 1.400 περίπου φοιτητές που έχει το τμήμα Λογιστικής δεν είναι εύκολο να διδαχθούν από μόλις έναν καθηγητή.
Δεδομένου και του «κακού» πρόσφατου ιστορικού του ΤΕΙ γενικότερα από το σχέδιο «Αθηνά» που τμήματά του μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε Πάτρα, Αμαλιάδα και Αθήνα, παρ’ ότι το ΤΕΙ το 2012 ήταν το τρίτο καλύτερο της Ελλάδας και το 2013 ανέβηκε στη δεύτερη θέση, θέση πρέπει να λάβουν και οι βουλευτές της Αιτ/νίας, αλλά και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες.
Σύμφωνα με το σχέδιο «Αθηνά», η έδρα του τμήματος Λογιστικής είναι το ΤΕΙ Μεσολογγίου. Οι πολιτικές όμως παρεμβάσεις, οι οποίες ήταν πασιφανείς σε όλη την Ελλάδα ακόμη και στο σχέδιο «Αθηνά», υπερισχύουν και με αφορμή το γεγονός αυτό μπορεί να υπάρξει μεθόδευση εις βάρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Κων/νος Χονδρός
Eφημερίδα Συνείδηση
 

Οξειά δεν σημαίνει μόνο Ιθάκη…

koi-oxia1
Πρόσφατη εκπομπή στον ΑΝΤ1 της Κατερίνας Αντωνοπούλου έκανε ολόκληρο αφιέρωμα για το art island (νησί Τέχνης) που θέλει να δημιουργήσει ο εμίρης Αλ Θάνι στην Οξεια αλλά και τις αγορές του και σε άλλα μικρά νησάκια, στις Εχινάδες. Τα σχετικό αφιέρωμα είχε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την επένδυση και είναι πολύ σωστό που επικέντρωσε στα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμίρης αλλά και ο οποιοσδήποτε θα ήθελε να επενδύσει «ήπια” σε μια προστατευόμενη περιοχή, με δεδομένες και τις αγκυλώσεις του Δημοσίου.
Κάπου εκεί όμως, ξεχάστηκε μια πολύ σημαντική παράμετρος, που μόνο λεπτομέρεια δεν είναι: Το γεγονός ότι από τις ακτές της Αιτωλ/νίας η Οξεια απέχει μόλις πέντε λεπτά , το Πλατυγιάλι δέκα και από την Ιθάκη σχεδόν μια ώρα… Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η επένδυση του Άραβα πολυεκατομμυριούχου και της κόρης του Φατίμα, που θα έχει την ευθύνη,  θα υποστηριχτεί λογικά, κυρίως από την Αιτωλοακαρνανία. Εργατικό προσωπικό   θα προέρχεται από την Αιτωλ/νία, όπως και οι πρώτες ύλες, εκθέματα, εικαστικοί,  επισκέπτες κλπ για την όποια επένδυση θα μεταφέρονται προφανώς από το κοντινό λιμάνι του Πλατυγιαλιού. Αυτό είναι ένα δεδομένο που η εκπομπή το παρέβλεψε και συνομίλησε μόνο με Θιακιούς, που περιμένουν τον εμίρη κάπως σαν Μεσσία, που θα τους φέρει ανάπτυξη, νερό, δουλειά, θα τους αγοράζει τα ψάρια, θα τους φτιάξει αλιευτικό καταφύγιο κλπ.
koi-oxia2
Πέραν λοιπόν των αδειών που θα πρέπει πρώτα να ληφθούν, των μεταβιβάσεων κλπ, μόλις αυτό το μεγάλο project πάρει μπροστά, εκ των πραγμάτων ο ρόλος της Αιτωλοακαρνανίας θα είναι πρωταγωνιστικός. Αρκεί ούτε αντιπαλότητα να δημιουργηθεί με την Ιθάκη (που εξαιτίας της παρανοϊκής  διοικητικής διαίρεσης της χώρας, της ανήκει διοικητικά η Οξειά και οι Εχινάδες) και παράλληλα όσοι έχουν ρόλο στην περιοχή να είναι έτοιμοι για την υποδοχή και υποστήριξη αυτής της επένδυσης, που μπορεί να αλλάξει πολλά , εάν αναλογιστούμε πως κάτι ανάλογο στο νησί Νεσίμα της  Ιαπωνίας έχει μετατραπεί σε παγκόσμιο πόλο πολιτισμού με χιλιάδες επισκέπτες.
Π.Η.Τ.
koi-oxia3
 

ΟΑΕΔ: Κόβει οικογενειακά επιδόματα...



Τα οικογενειακά επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ αλλά και τα επιδόματα μητρότητας, η εισφορά υπέρ στράτευσης και η εισφορά υπέρ του Λογαριασμού Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΛΑΕΚ) φαίνεται ότι οδεύουν προς...
 

Ο Παππάς σφυρίζει με Ατρόμητο

        

ÐÁÐÐÁÓ ÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÔÏÑÏÓÉÄÇÓ   ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ  PAPAS MITROPOULOS TOROSIDIS   OLYMPIAKOS - PANETOLIKOSΟ Ανδρέας Παππάς από την Ένωση Αθηνών ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα της Κυριακής  (15:00) ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον Ατρόμητο.
Ο Αθηναίος ρέφερι που πρόσφατα έγινε διεθνής θα παίξει για πρώτη φορά φέτος αγώνα του Παναιτωλικού. Η παρουσία του όμως ξυπνά άσχημες μνήμες στην ομάδα του Αγρινίου καθώς στις 3 Δεκεμβρίου του 2011 είχε σφυρίξει τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό το «Γ. Καραϊσκάκης» αφήνοντας πολλά παράπονα στην ομάδα.
Βοηθοί του ορίστηκαν ο Δ. Τάτσης από την Ήπειρο και ο Αλεξέας από την Μεσσηνία. Τέταρτος διαιτητής ο Ι. Κάμπαξης από την Εύβοια και παρατηρητής ο Δημήτρης Μπερσής από την Αρκαδία.
 

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ ΙΚΑ

 
Σήμερα, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή όλων των συντάξεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε όλους τους δικαιούχους, με εξαίρεση τις συντάξεις του ΤΑΠ-ΟΤΕ. Όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα, οι συντάξεις αυτές θα...
καταβληθούν στις 28 του μηνός. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Η πληρωμή όλων των συντάξεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα πραγματοποιηθεί κανονικά σε όλους τους δικαιούχους στις 27/2/2014, με εξαίρεση των συντάξεων του τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ, οι οποίες θα καταβληθούν την επόμενη 28/2/2014».

Αν υπήρχε η Διαύγεια πριν από κάποια χρόνια...

Πολύ συχνά στις μέρες μας αναρωτιόμαστε «τι θα γινόταν εάν...».

Ο τελευταίος θόρυβος που έχει γίνει με τις ΜΚΟ καθώς και τα απίστευτα ποσά που διατέθηκαν για εξίσου απίστευτους λόγους με έκανε να αναρωτηθώ τι θα γινόταν εάν...
 

Ταλαιπωρία για τους ετεροδημότες- προθεσμία μέχρι τις 14 Μαρτίου


    
po-eklogiki-lista
Δύο εβδομάδες προθεσμία έχουν ακόμα οι ετεροδημότες, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση και να μεταφέρουν τα εκλογικά τους δικαιώματα στο δήμο τον οποίο κατοικούν.
Σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να υποστούν μεγάλη ταλαιπωρία, καθώς τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών θα χρειαστεί να ψηφίσουν σε δύο διαφορετικά σημεία…..
Πιο συγκεκριμένα, οι ετεροδημότες έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν στην περιοχή όπου διαμένουν στις ευρωεκλογές, αλλά είναι υποχρεωμένοι να μεταβούν στην πόλη που είναι δηλωμένοι ως δημότες, προκειμένου να ψηφίσουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Εάν λοιπόν κάποιος ετεροδημότης δεν ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία μέχρι τις 14 Μαρτίου, θα πρέπει την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών να μεταβεί στο δήμο που είναι εγγεγραμμένος για να ψηφίσει, ενώ τη δεύτερη Κυριακή θα πρέπει να ψηφίσει στον τόπο διαμονής του για τις ευρωεκλογές και στο δήμο του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εφόσον βέβαια υπάρξει δεύτερος γύρος.
Όπως επισημαίνει ο Στρατής Μαραγκός, διευθυντής Μηχανογράφησης του υπουργείου Εσωτερικών, οι πολίτες αυτοί καλό θα ήταν να διαγραφούν από τους καταλόγους των ετεροδημοτών, ώστε να ψηφίσουν στο ίδιο σημείο και για τις ευρωεκλογές.
Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013, 104.247 άτομα είχαν τον τίτλο του ετεροδημότη σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Εσωτερικών, ωστόσο κατατίθενται συνέχεια νέες αιτήσεις.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε πως «οι ετεροδημότες που ψηφίζουν στις εκλογές, ψηφίζουν στον τόπο που διαμένουν. Μέχρι τις 14 Μαρτίου, οι πολίτες έχουν το δικαίωμα αυτό να το αλλάξουν. Μπορούν αν θέλουν να αλλάξουν τα εκλογικά τους δικαιώματα».
Για παράδειγμα, ένας πολίτης που κατοικεί μόνιμα στο Δήμο Αθηναίων, αλλά έχει τα εκλογικά του δικαιώματα σε άλλο δήμο, δεν μπορεί να ψηφίσει στην Αθήνα για την εκλογή δημάρχου και περιφερειάρχη. Έχει όμως, σύμφωνα με τον υπουργό, τη δυνατότητα να μεταφέρει τα εκλογικά του δικαιώματα. Όσοι επομένως επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, αλλά έχουν εγγράφει ως ετεροδημότες, θα πρέπει ως τα μέσα Μαρτίου να κάνουν αίτηση για διαγραφή τους από τους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών και να μεταφέρουν τα εκλογικά τους δικαιώματα στον τόπο κατοικίας τους.
aftodioikisi.gr
 

Νέοι υποψήφιοι με τον Νίκο Καραπάνο

        
po-karapanos-diakiryxi1Η παράταξη «δήμος για τα παιδιά μας» του Νίκου Καραπάνου, υποψηφίου δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου, ανακοίνωσε μία ακόμη ομάδα πολιτών  που  εντάχθηκαν ενεργά στον «αγώνα θέτοντας τον εαυτό τους στην κρίση σας με στόχο πάντα ένα καλύτερο αύριο, ένα καλύτερο Δήμο για τα παιδιά μας.», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
Είναι με αλφαβητική σειρά οι παρακάτω :
  1.   ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΟΥΝΕΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  2. ΑΛΕΤΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΤΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
  3. ΒΑΖΟΥΡΑ-ΣΚΥΡΛΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  4. ΒΙΟΛΙΝΤΖΗ –ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ – ΕΛΕYΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  5. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ,ΜSc
  6. ΖΟΥΓΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ  ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  7. ΖΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  8. ΚΑΛΛΙΑΝΕΖΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΗΣ
  9.  ΚΑΡΒΕΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  10. ΚΑΝΤΑΡΕΛΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ  ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  11. ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΠΠΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ
  12. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΑΓΡΟΤΗΣ
  13. ΜΠΑΓΙΩΡΓΑΣ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ  -ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ,Dr ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ
  14. ΜΠΕΡΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
  15. ΜΥΛΩΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ – ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  16. ΠΑΛΙΑΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
  17. ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓ.ΗΛΙΑ

Περισσότερες πληροφορίες για τους υποψηφίους μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του συνδυασμού
 

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Να μιλήσει πρώτα για το 2010!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ






«Μην ακούτε τις φήμες». Μια φράση που χαρακτήρισε την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών του 2010 στο Αγρίνιο. Μια φράση που ευθαρσώς ανέφερε ο συνδυασμός των Βασίλη Αντωνόπουλου -Δημήτρη Τραπεζιώτη (ένα σπάνιο καθεστώς δυαρχίας- στη φωτό η αφίσα που διακίνησαν) απαντώντας στα σενάρια πως τελικώς θα κάνουν πίσω και δεν θα διεκδικήσουν τη δημαρχία Αγρινίου. Κατακεραύνωναν μάλιστα όσους τα διακινούσαν…
Τελικά το 2010 ο Βασίλης Αντωνόπουλος επέλεξε την τελευταία στιγμή να αναστείλει το αντάρτικο στο δήμο και να είναι ο (διορισμένος) αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας της παράταξης του Απόστολου Κατσιφάρα και του ΠΑΣΟΚ. Ο συνδυασμός του με τον τότε δήμαρχο Θεστιέων διαλύθηκε σε τεταμένο κλίμα με κατηγορίες να εξαπολύονται από άτομα που προσέτρεξαν να συμπαραταχθούν και είδαν να μένουν ξεκρέμαστα.
Είμαστε πλέον στο Φεβρουάριο του 2014, τρεις μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, Aύριο ο Βασίλης Αντωνόπουλος θα ανακοινώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη δημαρχία Αγρινίου. Μια υποψηφιότητα καλοδεχούμενη όπως και κάθε ενεργού πολίτη.
Δεδομένου όμως ότι έχουν μείνει οι σκιές του 2010 (και προσφάτως μάλιστα αιχμηρός υπήρξε για όσα συνέβησαν τότε και ο υποψήφιος πλέον του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Τραπεζιώτης) ο κ. Αντωνόπουλος θα κάνει αύριο ένα καλό ξεκίνημα εάν πρώτα από όλα ξεκαθαρίσει στους Αγρινιώτες τι συνέβη τότε.
agrinionews.grΓ.Ρ

Mοναδικός απόντας ο Μπούντιμιρ

        
sup-panai-proponisi
Πρόγραμμα τακτικής περιλάμβανε η σημερινή προπόνηση. Απουσίασε ο Μπούντιμιρ λόγω ίωσης. Ατομικό πρόγραμμα έκανε ο Καμαρά και ο Πόι. Η προπόνηση της Πέμπτης θα γίνει στις 11.00 το πρωί.
 

Οι αποφάσεις των επαγγελματιών της εστίασης

 

φωτογραφία (4)                                                  
Στην Γενική Συνέλευση των Μελών της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης Αναψυχής & Ψυχαγωγίας Αγρινίου, που έγινε την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014 στην Αίθουσα του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας ψηφίστηκαν μία σειρά απο δράσεις, πολλές απο τις οποίες έχουν να κάνουν με το πως θα αντιδράσουν οι επαγγελματίες στην εντατικοποίηση των ελέγχων για το κάπνισμα στα καταστήματα:
01. Κλείσιμο των Καταστημάτων του Κλάδου για μια ημέρα, την Πέμπτη 06/03/2014 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον Αντικαπνιστικό Νόμο.
Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία, πορεία προς το Δημαρχείο, επίδοση Ψηφίσματος, στην συνέχεια πορεία προς τα Γραφεία Διεύθυνσης Υγείας & Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και την επίδοση Ψηφίσματος.
Συνεργασία και συντονισμός με άλλα Σωματεία Συναδέλφων Πανελλαδικά για μια γενικότερη άσκηση πίεσης προς το Υπουργείο, τις Περιφέρειες και τις Διευθύνσεις Υγείας & Υγιεινής για την απόσυρση του Νόμου και την δυνατότητα επιλογής σε Καταστήματα για Καπνίζοντες ή Μή Καπνίζοντες.
02. Η Ετήσια συνδρομή των Μελών της Εστίασης καθορίστηκε στα 20 ευρώ. (η προγενέστερη που ίσχυε για πολλά έτη ήταν 40 ευρώ).
Η συνδρομή των Μελών είναι απαραίτητη για την δυνατότητα λειτουργίας του Φορέα, για τις συνδρομές στις Ομοσπονδίες στις οποίες είναι Μέλος, για το αντίτιμο της φιλοξενίας της Έδρας του Φορέα στα Γραφεία της Τοπικής Ομοσπονδίας Ο.Ε.Β.ΑΙΤ., και για τα μικρά ή μεγάλα κόστη στις διάφορες κινητοποιήσεις που αποφασίζονται από το Σώμα.
03.  Πρόσληψη Νομικού Συμβούλου και παράσταση Αυτού σε επόμενες Γενικές Συνελεύσεις ούτως ώστε να καλύπτουμε και από Νομικής πλευράς τα θέματα τα οποία συζητάμε και να είναι οι αποφάσεις νομικά ελεγμένες &  κατοχυρωμένες.