Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Πέντε βουλευτές κοντά στο νέο κόμμα Γιώργου, ενώ μυστικές δημοσκοπήσεις εκτοξεύουν τα ποσοστά του στο 10% ‚ Την Τρίτη είναι έτοιμος για τη μεγάλη ανακοίνωση. Ποιοι αντιδρούν στο ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ για τις προθέσεις Παπανδρέου


Την επομένη της τελικής ψηφοφορίας –Τρίτη – για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, θα ανακοινώσει σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες την Ίδρυση κόμματος ο Γεώργιος Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «ienimerosi” δύο τουλάχιστον βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Οι κύριοι Σηφουνάκης και Κεδίκογλου, είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν τον Γιώργο Παπανδέου στο εγχείρημα του, που προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Ακούγεται επίσης το όνομα του κ. Μπολαρη

Από το στρατηγείο του Γιώργου διαρρέεται ότι σε απόσταση «αναπνοής» είναι, βουλευτές, όπως ο Θάνος Μωραΐτης και ο Φίλιππος Σαχινίδης, και η επί χρόνια εξ απορρήτων συνεργάτης του, Ρεγγίνα Βάρτζελη, ο Μιχάλης Καρχιμάκης και άλλοι πρώην βουλευτές.
Αλλωστε βασική «δεξαμενή» δυνάμεων για το νέο κόμμα αποτελούν οι λίστες που προέκυψαν από το σκανάρισμα του 2004, 2007 και 2009 για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων. Λέγεται δε ότι στα ψηφοδέλτια δεν πρόκειται να συμμετάσχουν απαραίτητα πολλά και δημοφιλή κομματικά ή κυβερνητικά στελέχη, πρώην υπουργοί κ.ά. καθώς επιδίωξη του Γ. Παπανδρέου είναι η ανάδειξη νέων προσώπων.
Παράλληλα το ίδιο επιτελείο διαρρέει ότι σε μυστικές δημοσκοπήσεις το ποσοστό που δίνεται στο νέο κόμμα φτάνει έως το 10%.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού
επιμένουν στη λογική ότι «ο Παπανδρέου είναι επίμονος αλλά και απρόβλεπτος» κι ότι οι «προαναγγελίες» ενίοτε διαψεύδονται από τα γεγονότα, ωστόσο έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι άνθρωποι από όλες τις γενιές, με εμπειρία ή απειροελάχιστα (μέχρι τώρα, «ένσημα») στην πολιτική, έχουν ήδη αρχίσει και «οργώνουν» για τη δυνατότητα εκλογής τους στις διάφορες εκλογικές περιφέρειες.
Το σίγουρο είναι ότι στελέχη πολύ κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου γνωρίζουν ότι δεν είναι μακριά η οριστική σύγκρουση με τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και προετοιμάζονται σχετικά για την εκλογική αναμέτρηση της κρίσιμης 25ης Γενάρη.
Το «στρατηγείο»
Σε καθημερινή βάση συγκεντρώνονται στο «στρατηγείο» της Πειραιώς, αλλά και σε βουλευτικά και πολιτικά γραφεία για την «επόμενη μέρα», έχοντας την αίσθηση πάντα ότι η αναμέτρηση θα είναι σκληρή και θα έχει ενδεχομένως χαρακτηριστικά «εμφυλίου πολέμου».
«Δεν θα σταματήσω, ούτε τη μέρα της κατάθεσης ψηφοδελτίων στον Αρειο Πάγο, να αγωνίζομαι για τη συστράτευση όλων των στελεχών, για την ενότητα του χώρου, για να μη ζήσουμε την εικόνα μιας περαιτέρω διάσπασης, χωρίς λογική, χωρίς πραγματικό πολιτικό στόχο, γιατί δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια, αλλά και γιατί αυτό συνιστά προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε στελέχη της Καβάλας και αποφεύγοντας να αναφερθεί ονομαστικά στον Γιώργο Παπανδρέου προχώρησε στην πιθανή επόμενη φάση του οριστικού διαζυγίου με τον πρώην πρωθυπουργό.
Ο κ. Βενιζέλος είναι πασιφανές ότι δεν πρόκειται να διαγράψει τον Γ. Παπανδρέου, του οποίου ο πατέρας ήταν ιδρυτής της παράταξης και περιμένει τη στιγμή που επισήμως θα τον κατηγορήσει για τη διάσπαση του χώρου.
Σχετική ήταν και η αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος χαρακτήρισε αδιανόητη όπως και ο Κώστας Σκανδαλίδης τη σκέψη για την ίδρυση νέου κόμματος από τον Γ. Παπανδρέου.
«Η επιλογή για διάλυση του ΠΑΣΟΚ έγινε στην πράξη από εκείνους που το εγκατέλειψαν (ασχέτως αν κάποιοι επέστρεψαν ως συναρχηγοί), όσο και από εκείνους που συστηματικά υπεραμύνθηκαν ποικιλώνυμων σχημάτων με έντονη μάλιστα εξωθεσμική αρωγή σε βάρος της προοπτικής του ΠΑΣΟΚ», απαντά επί της ουσίας στους κ. Λοβέρδο και Σκανδαλίδη, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Ρέππας ο οποίος σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κινητοποιείται υπέρ μιας νέας αλλαγής στον χώρο.
«Η ηγετική ομάδα συρρίκνωσε το ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν κινείται εκτός ΠΑΣΟΚ αντίθετα κινείται εντός της συντριπτικής πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ της κοινωνίας, που η ψυχή του είναι εδώ όμως η ψήφος του πήγε αλλού», υποστηρίζει ο Μιχάλης Καρχιμάκης (Κίνηση 75) ζητώντας Συνέδριο ΠΑΣΟΚ και αλλαγή ηγεσίας από τη βάση.
Είναι πασιφανές ότι οι «παπανδρεϊκοί» έχουν πάρει το… όπλο τους και δύσκολα θα εγκαταλείψουν την απόφαση να προχωρήσουν σε νέο κόμμα υπό τον Γ. Παπανδρέου.
Δημοσκοπήσεις
Ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου συνεχίζει τις επαφές του ανά την Ελλάδα. Κάνει ραντεβού στο γραφείο του και επιλέγει να έχει «διαρκή» επικοινωνία με νέους ανθρώπους – με «πρότυπο» το Συμπόσιο της Σύμης όπου νέοι επιστήμονες και φοιτητές ανταλλάσσουν απόψεις για τα κρίσιμα πολιτικοοικονομικά ζητήματα.
Αυτό έκανε και στην Κοζάνη όπου πριν από την ομιλία του στην ανοιχτή εκδήλωση είχε δίωρη συζήτηση με 40 νεολαίους της περιοχής επί όλων των ανοιχτών θεμάτων- ο ίδιος σημείωνε τις απόψεις και τις παρατηρήσεις τους στο τάμπλετ.
                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου