Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Η συγκέντρωση για τα νοσοκομεία (φωτο-video)

        
koi-sygkentrosi-nosokomeio1 Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο κέντρο του Αγρινίου και με περιορισμένη συμμετοχή, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν τοπικοί φορείς, ενάντια στην απαξίωση των δυο νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας  αλλά και της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής που ευθύνεται για αυτήν την απαξίωση, ευρύτερα στον χώρο της Δημόσιας Υγείας.

koi-sygentrosi-nosokomeio4
Αν και η συγκέντρωση ταυτίζεται χρονικά με τις δραματικές εξελίξεις ειδικά στη λειτουργία των καρδιολογικών κλινικών των δυο νοσοκομείων, δεν έιχε την αναμενόμενη ανταπόκριση, ενώ δεν έλειψαν και οι ηχηρές απουσίες που σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως, όπως του Συλλόγου των εργαζομένων στο νοσοκομείο, του Ιατρικού Συλλόγου και, ακόμη περισσότερο, της Δημοτικής Αρχής του Αγρινίου. Ευθύνες όμως θα πρέπει να αναζητηθούν και στους διοργανωτές, μερίδα των οποίων, «χρωμάτισε» κομματικά την πρωτοβουλία με αποτέλεσμα σημαντικό μέρος της τοπικής κοινωνίας να «γυρίσει την πλάτη» σε αυτήν, παρά την σοβαρότητα της κατάστασης, που είναι πέρα για πραγματική. Σε όλα τα παραπάνω, δεν θα πρέπει να εξαιρεθεί και η ψυχολογία του κόσμου.
DSCN3657
«Τα αποτελέσματα, δυστυχώς δικαιώνουν τους δικούς μας φόβους και ανησυχίες. Πλέον ο νομός, από σήμερα, δεν διαθέτει καρδιολογική κλινική, με αποκλειστική ευθύνη αυτών που παριστάνουν τους διοικητές. Σήμερα ζούμε και μια ακόμη πρωτοτυπία.  Το νοσοκομείο Αγρινίου, για τη διασφάλιση της εσωτερικής του λειτουργίας, για τη ΜΕΘ, για τα πιθανά έκτακτα χειρουργεία, για τη μονάδα τεχνητού νεφρού κλπ, λειτουργεί με εθελοντή γιατρό, μέλος του ΙΣΑ», δήλωσε κατά τη δική του ομιλία  ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του νοσοκομείου Αγρινίου κ.Στέλιος Μερμίγκης
koi-sygentrosi-nosokomeio5
Τόσο ο ίδιος όσο και ο εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Μεσολογγίου κ. Τουμαράς, τόνισαν πως ναι μεν οι πρωτοβουλίες των δύο δημάρχων Αγρινίου και Μεσολογγίου να επισκεφθούν τον αρμόδιο υπουργό ήταν σίγουρα θετικές, ωστόσο «τίποτε δεν θα γίνει αν οι πολίτες δεν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους».
DSCN3682 Ο κ. Καμζέλας, πρόεδρος του Σωματείου «Δικαίωμα στη Ζωή», που είχε ενεργό ρόλο στη διοργάνωση της σημερινή κινητοποίησης, αφού δήλωσε πως θα ακολουθήσουν και άλλες σχετικές με τα δύο νοσοκομεία, κινητοποιήσεις, σχολίασε πως η συμμετοχή επιβάλλεται απο την ίδια την κατάσταση να είναι μαζικότερη…
DSCN3664
Την πόλη του Μεσολογγίου στη σημερινή συγκέντρωση, εκπροσώπησαν γιατροί  και  εργαζομενοι του νοσοκομείο Μεσολογγίου, ενώ ανεγνώστη και ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου. Συμμετείχαν ακόμη εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών, της Β’ΕΛΜΕ, της Τ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ παρέστη και ο επικεφαλής της δημοτική  παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Τραπεζιώτης. 
koi-sygkentrosi-nosokomeio2
DSCN3670 DSCN3678 DSCN3680 koi-sygentrosi-nosokomeio6 koi-sygentrosi-nosokomeio7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου