Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Η Άννα η Παναγιωταρέα..

 
panagiotare_28102014.jpgΠασχίζαμε να μάθουμε τις αντιδράσεις της Χ. Τρικούπη για την ομιλία Παπανδρέου στο Ηράκλειο. Ε, βγαίνει η Παναγιωταρέα, η εκπρόσωπος του τάφου της Αμφίπολης και μας κατατοπίζει για το πόσο ενοχλεί η παρουσία και ο λόγος του Παπανδρέου την συγκυβέρνηση. Αρχικά, θα παραθέσουμε το άρθρο σε μορφή screenshot από τον προσωπικό της λογαριασμό στο fb και έπειτα θα ακολουθήσει σχολιασμός του epikairo.
 
panagiotarea_28102014.png
 
Epikairo: Υπάρχουν δύο τρόποι να σχολιάσεις την Παναγιωταρέα: Να σχολιάσεις ποια είναι ακριβώς η Παναγιωταρέα που γράφει τον λίβελλο, ή να ξεχάσεις ποια είναι η Παναγιωταρέα και να εστιάσεις στο τι γράφει ακριβώς ο λίβελλος. Επειδή η ίδια ξεκινά με τις σπουδές του Παπανδρέου, τελικά δεν θα αποφύγουμε να κάνουμε μια μίξη και από τα δύο:
 
1ον) "Τι σπούδασε, λίγο απ' όλα ίσον τίποτε που λένε οι Βρετανοί" Μάλιστα, μιλάει η Παναγιωταρέα, η Αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΑΠΘ, που κόπηκε στην εξέλιξή της για καθηγήτρια, γιατί πολύ απλά δεν είχε να παρουσιάσει το παραμικρό επιστημονικό έργο. Αλήθεια, ποια είναι η διδακτορική διατριβή της κα Παναγιωταρέα; Σε ποια συνέδρια στο εξωτερικό την έχουν καλέσει να μιλήσει; Ποια είναι τα citations της στο διεθνές ranking; Πώς άραγε εξελίχθηκε στο Πανεπιστήμιο; Μήπως είναι κι αυτή της σχολής Ανδριανού, που μπαίνεις στην κυβέρνηση με απολυτήριο λυκείου και 10 χρόνια μετά είσαι επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου;
 
2ον) "Δεν είναι ο πρώτος άχρηστος που έγινε υπουργός" Αλήθεια, μπορεί να μας πει η κα Παναγιωταρέα τα υπουργεία που είχε θητεύσει το εικόνισμά της, ο Κώστας ο Καραμανλής, προτού τον διορίσουν αρχηγό της ΝΔ; Μπορεί να μας πει μια μεταρρύθμιση, έναν νόμο που πέρασε ο Καραμανλής ως υπουργός; Επειδή η ίδια είναι ανιστόρητη, ο Παπανδρέου, ως υπουργός Παιδείας (χώρια το Εξωτερικών) όχι μόνο ίδρυσε το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (που δίνει την ευκαιρία στον κάθε απτυχίωτο Ρουσόπουλο και Ανδριανό να παίρνουν πτυχίο και να κάνουν ακαδημαϊκη καριέρα), αλλά ενσωμάτωσε και την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, δίνοντάς του την ευκαιρία να φοιτήσουν στο ελληνικό πανεπιστήμιο, χώρια ότι επί Παπανδρέου τερματίστηκε το καθεστώς της ντροπής με τις υψωμένες μπάρες.
 
3ον) "Πόσες φορές τον κάλεσε ο Κώστας Καραμανλής για να συζητήσουν ότι η οικονομική κατάσταση εκτροχιαζόταν και του ζητούσε να βάλει πλάτη για να μην επέλθει καταστροφή; Και η δική του απάντηση; Θέλω εκλογές εδώ και τώρα και το μέγιστο πολιτικό ψεύδος, όλων των εποχών: "Λεφτά υπάρχουν". Αλήθεια, ποια συναίνεση να παρείχε ο Παπανδρέου τον Μάρτιο του 2009; Να συναινέσει ο Παπανδρέου στην χρεοκοπία της χώρας; Να εξαγνίσει το πάρτυ της διακυβέρνησης της ΝΔ και να βάλει πλάτη στην εξαπάτηση των ευρωπαίων εταίρων, στα πλαστά στοιχεία, στα Greek Statistics; (Η Παναγιωταρέα μπορεί να βρει στον τάφο που εκπροσωπεί την εμπεριστατωμένη έρευνά μας για το έλλειμμα του 2009 στο "Η ιστορία ενός ελλείμματος [έρευνα-βίντεο για το έλλειμμα του 2009]")Όσο για την καραμέλα του "λεφτά υπάρχουν", αυτή την καραμέλα που την μασούν αυτιστικά τύποι σαν την Παναγιωταρέα, έχουμε απαντήσει δεκάδες φορές απ' αυτό το blog (βλ. ενδεικτικά "η αλήθεια για το έφτά υπάρχουν και ένα παράδειγμα")
 
Καταληκτικά, το πόσο ο Παπανδρέου πρέπει να χρωστά ευγνωμοσύνη στον μεγαλύτερο τυχοδιώκτη της μεταπολίτευσης, τον Αντώνη Σαμαρά, έχουμε τοποθετηθεί παλαιότερα σ' ένα post απολογισμό ("ο επικίνδυνα τυχοδιώκτης Αντώνης Σαμαράς") και δεν αξίζει να ειπωθεί τίποτε παραιτέρω. Απλά κάθομαι και σκέφτομαι το εξής: Ποιον αρχηγό προτιμώ για τον ΠΑΣΟΚ, αυτόν που συγκαλύπτει η Δεξιά ή αυτόν που τον πολεμά; Η απάντηση θα δοθεί σύντομα από την βάση του κόμματος "την κληρονομιά του πατρός του, που κατάφερε να την κατασπαταλήσει μέσα σε δυο χρόνια".
- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/en/politiki/item/8967-i-anna-i-panagiotarea#sthash.Q2wRj1Bo.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου