Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Μέλος Δασικού Συνεταιρισμού ο λαθροϋλοτόμος στον Βάλτο

        
epi-lathroylotomia1
Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών της Διεύθυνσης Δασών του Νομού, εντοπίστηκε ο ένοχος για την περίπτωση λαθροϋλοτομίας που απασχόλησε πρόσφατα τις αρμόδιες Δασικές Αρχές. Ο λάθροϋλοτόμος των 200 τόνων ξυλείας, ποσότητα που, θυμίζουμε, βρέθηκε καμουφλαρισμένη στον Θύαμο του Ορεινού Βάλτου, είναι μέλος ενεργού Δασικού Συνεταιρισμού που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Ορεινού Βάλτου.
Το συγκεκριμένο πρόσωπο μάλιστα, δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr να συνδέεται και με περιπτώσεις λαθροϋλοτομίας που καταγράφηκαν στην περιοχή τα προηγούμενα χρόνια.
Ο λαθοϋλοτόμος παραδέχθηκε την ενοχή του και για την περίπτωση σχηματίζεται δικογραφία, ενώ αναμένεται να κατατεθούν και μηνύσεις από τη Δασική Υπηρεσία. Οι τόνοι με την παράνομη ξυλεία προορίζονταν, σύμφωνα με πληροφορίες, για την αγορά του αστικού ιστού της Άρτας.
Η κατασχεθείσα ποσότητα, όπως προβλέπει ο νόμος για σχετικές περιπτώσεις, θα διατεθεί σε κοινωφελή ιδρύματα της περιοχής και σε κατοίκους της, σε χαμηλή τιμή. Αν δεν υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον, θα ακολουθήσει δημοπρασία.
Αυτό που ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών κ. Νικήτας Μάζης, τονίζει μιλώντας στο agriniopress.gr είναι η αμέριστη συμπαράσταση στην όλη προσπάθεια, του  Γενικού Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Διδασκάλου, που ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την όλη υπόθεση.
Ο κ. Διδασκάλου, ανέλαβε μάλιστα, όπως εξηγεί ο κ. Μάζης, την προώθηση ειδικού πιλοτικού προγράμματος, σε συνεργασία του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» και του Πανεπιστημίου Πατρών, για τον περιορισμό του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας, με τη χρήση τεχνολογίας που θα δίνει τη δυνατότητα εντοπισμού τέτοιων περιπτώσεων, μέσω της συνεχούς εποπτείας των δασών.
Το πρόγραμμα, που έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση στην Ε.Ε., θα εφαρμοστεί πιλοτικά, στο δάσος Φολόης στον νομό Ηλείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου