Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Επιχειρήσεις σε οικισμούς ρομά – προσαγωγές, συλλήψεις και κατασχέσεις

        
epi-roma-katavlismosΣτο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, της λαθρομετανάστευσης και του παραεμπορίου, πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα (26 και 27-8-2014), τρείς στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε περιοχές της Αχαΐας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τον κοινό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων και των Υπηρεσιών Ασφαλείας των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αχαΐας, Αιτωλίας  και Ακαρνανίας.
Πιο συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλίας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας:
Ελέγχθηκαν: δεκαπέντε (15) άτομα,
Συνελήφθησαν: τέσσερις (4) ημεδαποί για παραβάσεις της νομοθεσίας περί υπαίθριου εμπορίου,
Κατασχέθηκαν : εβδομήντα (70) προϊόντα παραεμπορίου καθώς και αγροτικά προϊόντα τα οποία στη συνέχεια καταστράφηκαν, 
Βεβαιώθηκαν : τέσσερα (4) διοικητικά πρόστιμα για πταισματικές παραβάσεις
Σε παράλληλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην Ακαρνανία, σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ, από αστυνομικούς των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας με τη συνεργασία της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Αγρινίου:
Ελέχθησαν:  σαράντα πέντε (45) άτομα,
Προσήχθησαν: δεκαοκτώ (18) άτομα στις Αστυνομικές Υπηρεσίες,
Συνελήφθησαν : πέντε  άτομα, από τα οποία: τρεις ημεδαποί ΡΟΜΑ ηλικίας 43, 27 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ένας 1 ημεδαπός ΡΟΜΑ ηλικίας 30 ετών για καλλιέργεια ενός δενδρυλλίου κάνναβης και  ένας αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 41 ετών για παραμέληση αποτροπής από επαιτεία.
Βεβαιώθηκαν: δώδεκα (12) τροχονομικές παραβάσεις, από τις οποίες η μία διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος και τρείς (3) παραβάσεις για επαιτεία.
 
Τέλος, σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας:
Προσήχθησαν συνολικά πενήντα ένα (51) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών από τους οποίους:
Δέκα εννέα (19) αλλοδαποί και συγκεκριμένα δεκαπέντε (15) Αφγανοί, δύο (2) υπήκοοι Σουδάν, ένας (1) υπήκοος Ιράν και ένας (1) υπήκοος Συρίας μετάγονται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών  για περαιτέρω διοικητική μεταχείριση, ενώ οι υπόλοιποι τριάντα δύο (32) είχαν υποβάλλει αιτήματα ασύλου και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Υπογραμμίζεται ότι, οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στη τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου