Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Στο "κόκκινο" τα χρέη από την υπερφορολόγηση...





forologikes-diloseis-sliderΧιλιάδες φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτη την πρώτη δόση του πρόσθετου φόρου εισοδήματος στο τέλος Ιουλίου, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στη...
δυσβάσταχτη φοροεπιδρομή που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και ενώ στο τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει καταβληθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Μόνο τον Ιούλιο, προστέθηκαν στα ληξιπρόθεσμα άλλα 1,28 δισ. ευρώ, ενώ σημαντικά αυξήθηκε και ο αριθμός αυτών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, το ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο των οφειλών που δημιουργήθηκαν από την 1η/1/2013 έως και το τέλος Ιουλίου 2014 ανήλθε στο ποσό των 15,2 δισ. ευρώ, έναντι 13,95 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιούνιο του 2014.

Ο αριθμός όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο διαμορφώθηκε τον Ιούλιο στους 2.428.233 έναντι 2.256.449 που ήταν τον Ιούνιο. Δηλαδή άλλοι 171.784 φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους τον Ιούλιο.

Τα «φέσια» των φορολογουμένων (φυσικών και νομικών προσώπων) προέρχονται από απλήρωτους φόρους (εισοδήματος, ακινήτων, ΦΠΑ), φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις, αλλά και καταπτώσεις εγγυήσεων του ελληνικού Δημοσίου σε δάνεια τα οποία στη συνέχεια χρεώνονται στους δανειολήπτες.

Συνολικά τα χρέη που έχουν φορτωθεί τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις από φόρους και πρόστιμα, «κόκκινα» δάνεια και απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές στα Ταμεία ξεπερνούν τα 160 δισ. ευρώ (68+77+15), προσεγγίζοντας με γοργούς ρυθμούς το ΑΕΠ της χώρας (περίπου 180 δισ. ευρώ)...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου