Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Περηφάνια για την Ελλάδα (video)

        
spo-ethniki-8-apokleismosΗ Ελλάδα έφτασε μια ανάσα από το όνειρο, έχασε την μεγάλη ευκαιρία στο 120′ να πάρει την πρόκριση στους 8 κι αποκλείστηκε στα πέναλτι με το χαμένο πέναλτι του Φάνη Γκέκα!
Ο Φερνάντο Σάντος ασπάστηκε το ποδοσφαιρικό ρητό που λέει «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει» και επέλεξε να παρατάξει την Εθνική με την εντεκάδα που πήρε τη νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού. .....Μόνο που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έδειξε με το «καλημέρα» την επιθετική διάθεση που είχε στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων…
Υπεροχή και ευκαιρίες
Στα πρώτα λεπτά ήταν αρκετά επιφυλακτικό στην ανάπτυξή του, γυρίζοντας την μπάλα πίσω, κάνοντας λάθη και γενικώς δίνοντας μέτρα στην Κόστα Ρίκα. Με εξαίρεση την φάση του 7ου λεπτό με τον Μπολάνος όμως, οι κεντρικοαμερικάνοι είχαν μία φλύαρη υπεροχή, καθώς δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Καρνέζη, αφού Μανωλάς και Παπασταθόπουλος είχαν καλά κλεισμένο τον Κάμπελ, ο οποίος αναγκαζόταν να βγαίνει αρκετά εκτός περιοχής για να πάρει τη μπάλα.
Μετά το 20λεπτο όμως, οι Έλληνες διεθνείς άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς και να πατάνε περισσότερο στην περιοχή του Νάβας, αναπτυσσόμενοι κυρίως από αριστερά με τους Χριστοδουλόπουλο και Σαμαρά που άλλαζαν συνεχώς θέσης. Ο τελευταίος μάλιστα, επιχείρησε αρκετές φορές να παίξει στο όριο του οφσάιντ, όμως δεν του έβγαινε… Όπως δεν έβγαιναν και τα σουτ που επιχείρησαν οι Λάζαρος (2′, 17′) και Καραγκούνης (28′).
Παρόλα αυτά, η Εθνική είχε την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ 37′, αλλά η προβολή του Σαλπιγγίδη στην σέντρα του Χολέμπας, ο Νάβας έβαλε σωστά το πόδι του και απέκρουσε, αναγκάζοντας τις δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το 0-0. Ωστόσο και το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ίδια εικόνα, με τον Σαμαρά να στέλνει άουτ μία κεφαλιά στο 74′…
Μία ευκαιρία, ένα γκολ
Κόντρα στην ροή του αγώνα όμως, η Κόστα Ρίκα κατάφερε να προηγηθεί στο 52ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ντίαζ, ο οποίος έπιασε ένα σουτ που ξεγέλασε τον Καρνέζη. Η εξέλιξη αυτή «πάγωσε την Εθνική, προκαλώντας και έναν εκνευρισμό τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στον πάγκο.
Έτσι, ο Φερνάντο Σάντος προέβη σε αλλαγές τόσο στα πρόσωπα της εντεκάδας, όσο και στο σχήμα της. Στο 58′ πέρασε τον Μήτρογλου αντί του Σάμαρη, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2, ενώ στη συνέχεια έβαλε δίπλα του και τον Γκέκα. Λίγα λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας έριξε και τον Κατσουράνη στον άξονα, προκειμένου να φρεσκάρει στο κέντρο, με δεδομένο οτι από το 66′ υπήρχε και το αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Ντουάρτε. Το γκολ όμως δεν ερχόταν παρά τις ευκαιρίες…
Στο 71′ ο Νάβας πρόλαβε τον Γκέκας, στο 74′ ο Γκέκας δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε, ενώ το ίδιο έγινε και στο 88′ από τον Μήτρογλου. Και ενώ όλα έδειχναν οτι η Ελλάδα θα γνώριζε τον πικρό αποκλεισμό χάρη στο ένα και μοναδικό της λάθος, ο Παπασταθόπουλος απέδειξε οτι αυτή η ομάδα είχε ακόμη ψυχικά αποθέματα και με ένα παλικαρίσιο γκολ έστειλε το ματς στην παράταση.
Εκεί η Ελλάδα έπαιξε τη «γάτα με το ποντίκι», χωρίς όμως να εκμεταλλευτεί την καθολική υπεροχή της, καθώς ούτε ο Γκέκας (94΄), ούτε ο Κατσουράνης (99′), ούτε ο Χριστοδουλόπουλος (113), αλλά ούτε και ο Μήτρογλου (120′) που είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία, κατάφεραν να πετύχουν το γκολ, με αποτέλεσμα το ματς να πάει στην διαδικασία των πέναλτι.
Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ
Μπόργκες: Γκολ
Μήτρογλου: Γκολ
Ρουίζ: Γκολ
Χριστοδουλόπουλος: Γκολ
Γκονζάλες: Γκολ
Χολέμπας: Γκολ
Κάμπελ: Γκολ
Γκέκας: Απέκρουσε ο Νάβας
Ουμάνια: Γκολ
MVP: Ο Κέιλορ Νάβας ήταν ο άνθρωπος του αγώνα. Χάρη σε αυτόν η Κόστα Ρίκα έμεινε «ζωντανή» κατά την διάρκεια του 90λεπτου στις προσπάθειες του Σαλπιγγίδη και του Μήτρογλου, ενώ στην λήξη της παράτασης απέκρουσε ακόμη ένα σουτ του επιθετικού της Φούλαμ. Στα παραπάνω προσθέστε και την επέμβασή του στο πέναλτι του Γκέκα.
POINT: Η χαμένη ευκαιρία του Μήτρογλου στο τελευταίο λεπτό της παράτασης. Από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα, στα πέναλτι οι δύο ομάδες ήταν… ισοϋψείς…
STAT ATTACK: Επιβεβαιώθηκε ο κανόνας που ήθελε από τις 12 τελευταίες φορές που ένα παιχνίδι Παγκοσμίου Κυπέλλου κρίθηκε στα πέναλτι, τις 11, νικήτρια να είναι αυτή που εκτέλεσε πρώτη.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
Κόστα Ρίκα (Χόρχε Λουίς Πίντο): Νάβας, Γκαμπόα (76′ Ακόστα), Ντουάρτε, Γκονζάλες, Ουμάνια, Ντίαζ, Τεχέντα (66΄Κουμπέρο), Μπόργκες, Ρουίζ, Μπολάνος (83′ Μπρένες), Κάμπελ.
Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης (78′ Μανιάτης), Καραγκούνης, Σάμαρης (58′ Μήτρογλου), Σαλπιγγίδης (69΄Γκέκας), Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Η Εθνική δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα. Για περίπου μία ώρα έπαιζε με παίκτη παραπάνω, όμως χάρη στις επεμβάσεις του Νάβας δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή.
Ο… ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Όχι δάκρυα για αυτή την Εθνική
H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος κάνει το 1-1 στις καθυστερήσεις…



gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου