Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΛΗΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ...





«Τελευταία και τυχερή» για να υποβάλουν σήμερα αίτηση όσοι καλύπτουν τα –ήδη διευρυμένα αλλά που μπορεί να διευρυνθούν και άλλο- κριτήρια.  Όπως όλα δείχνουν, είναι καλύτερο να υποβάλει ...
κάποιος αίτηση έστω και αν αμφιβάλλει για το αν το δικαιούται, καθώς όλες οι αιτήσεις μπορεί να εγκριθούν με κριτήριο είτε τα εισοδήματα του 2012, είτε του 2013.

Στην προσπάθειά της να αποδώσει ολόκληρο το κονδύλι των 420 εκατ. ευρώ, η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση δικαιούχων. Αφού μπουν και οι τελευταίες αιτήσεις σήμερα που λήγει η διορία στο σύστημα, θα υπάρξει μια τελική σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να φανεί αν τελικώς η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ότι θα κερδίζουν το μέρισμα και όσοι υπερέβησαν για μια από τις δύο χρονιές το όριο.....

Ήδη πριν ένα μήνα διευρύνθηκε το βασικό όριο εισοδήματος από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Συνεπώς, για οικογένεια με δύο παιδιά το συνολικό όριο εισοδήματος διαμορφώνεται στα 11.750 ευρώ, από 10.000 ευρώ που ήταν ως τώρα.

Αρχικά «μετρούσε» το εισόδημα που δηλώθηκε το 2013 για το 2012. Μετά αυτό άλλαξε και το υπουργείο ανακοίνωσε πως όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ως τώρα και απορρίφθηκαν, καθώς και όσες θα υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου, θα αξιολογηθούν με τα εισοδήματα των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος για το 2013.

Αυτό όμως σημαίνει, για παράδειγμα, ότι κάποιος που είχε χαμηλό εισόδημα το 2012 αλλά υψηλό το 2013, αν υπέβαλε αίτηση πριν αλλάξουν τα κριτήρια το κέρδιζε, αλλά αν καθυστέρησε και την υπέβαλε τον Ιούνιο το έχανε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θέλει να δώσει λύση σύμφωνα με την οποία θα «μετράει» το εισόδημα της χρονιάς που είναι ευνοϊκότερο για τον πολίτη, ώστε να μην υπάρξουν αποκλεισμοί της τελευταίας στιγμής και να λάβουν το μέρισμα περισσότεροι.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου