Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Παρέμβαση στον Β. Κεγκέρογλου για την άμεση απόδοση οφειλομένων στα προνοιακά ιδρύματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

 
Παρέμβαση στον Β. Κεγκέρογλου για την άμεση απόδοση οφειλομένων στα προνοιακά ιδρύματα της Περιφέρειας Δυτικής ΕλλάδαςΠαρέμβαση στον Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλειο Κεγκέρογλου σχετικά με την μη απόδοση των οφειλομένων στα προνοιακά ιδρύματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κάνει με επιστολή του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ζητώντας την άμεση και προσωπική του πρωτοβουλία προκειμένου να αρθεί αυτή η καθυστέρηση.
Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Απ. Κατσιφάρας, οι οφειλές προς τα ιδρύματα της Περιφέρειας ανέρχονται στις 414.038 ευρώ και αφορά τα β’, γ’ και δ’ τρίμηνα του 2013, ποσά τα οποία ακόμη δεν έχουν εκταμιευθεί.
«Σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου σας πληροφορούμαστε ότι η συγκεκριμένη χρηματοδότηση έχει χαθεί λόγω του ότι η Υπουργική Απόφαση εκδόθηκε την τελευταία μέρα του 2013 και η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου δεν πρόλαβε να εκκαθαρίσει την δαπάνη» σημειώνει ο Περιφερειάρχης και προσθέτει: «Η καθυστέρηση αυτή ως αντιλαμβάνεσθε έχει δημιουργήσει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στα ιδρύματα μας, τα οποίοι έχουν ουσιαστικά υποχρεωθεί, μέσα σε δυσμενείς οικονομικά συνθήκες, να υπολειτουργούν θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την υπόσταση τους, γεγονός που θα δημιουργήσει σοβαρότατα κοινωνικά προβλήματα».........
Ολόκληρη η επιστολή του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Διανύουμε το πρώτο εξάμηνο του 2014 και το θέμα της επιχορήγησης Β’, Γ’ & Δ’ τριμήνων οικονομικού έτους 2013 των Προνοιακών Ιδρυμάτων (Ν.Π.Ι.Δ.) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παραμένει σε εκκρεμότητα σε όλες του τις διαστάσεις.
Οι οφειλές προς τα ιδρύματα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανέρχονται στο συνολικό ποσό των τετρακοσίων δεκατεσσάρων χιλιάδων τριάντα οχτώ ευρώ (414.038,00) σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ.: Δ29/45842/1624/31-12-2013 απόφαση σας που αναφέρεται στη χορήγηση ειδικής έγκρισης για την επιχορήγηση Β’, Γ’ & Δ’ τριμήνων οικονομικού έτους 2013. Η εκταμίευση του εν λόγω ποσού που απορρέει από την συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει πραγματοποιηθεί έως σήμερα. Αντιθέτως σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου σας πληροφορούμαστε ότι η συγκεκριμένη χρηματοδότηση έχει χαθεί λόγω του ότι η Υπουργική Απόφαση εκδόθηκε την τελευταία μέρα του 2013 και η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου δεν πρόλαβε να εκκαθαρίσει την δαπάνη.
Η καθυστέρηση αυτή ως αντιλαμβάνεσθε έχει δημιουργήσει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στα ιδρύματα μας, τα οποίοι έχουν ουσιαστικά υποχρεωθεί, μέσα σε δυσμενείς οικονομικά συνθήκες, να υπολειτουργούν θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την υπόσταση τους, γεγονός που θα δημιουργήσει σοβαρότατα κοινωνικά προβλήματα.
Κύριε Υπουργέ, για το σκοπό αυτό είναι άκρως επείγουσα η αποκατάσταση της αδικίας και η άμεσα απόδοση των οφειλομένων προς τα ιδρύματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και για το λόγο αυτό ζητώ την άμεση προσωπική σας παρέμβαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου