Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Συγκλονίζουν οι συγγενείς των θυμάτων του πενταπλού φονικού

1Σε εξέλιξη είναι στο Πενταμελές Μεικτό Ορκωτό Εφετείο του Αγρινίου η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης του πενταπλού φονικού που έγινε στα Καλύβια τον Νοέμβριο του 2006 και συγκλόνισε το πανελλήνιο. Λυσίμαχος και Διονύσης Φούκας εκτίουν ποινή πεντάκις ισοβίων που τους επιβλήθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου τον Μάρτιο ενώ σήμερα η δίκη διεξάγεται κανονικά και ξεκίνησε πριν δύο ώρες περίπου. Στο εδώλιο κάθεται ο Διονύσης Φούκας καθώς ο πατέρας του Λυσίμαχος δεν παρέστη λόγω νοσηλείας σε Νοσοκομείο....
Η δίκη λαμβάνει χώρα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και σε φορτισμένη ατμόσφαιρα με τα λόγια των συγγενών των πέντε θυμάτων να συγκλονίζουν. Ήδη μίλησαν ο πατέρας του Ηλία Πίπα, η μητέρα και η σύζυγος του Λάμπρου Αντρέσσα , ο πατέρας του Αλέξη Νικολόπουλου και η τραγικότερη φιγούρα όλων, η μητέρα των αδελφών Βασίλειου και Χρήστου Νικολόπουλου.
Τα «γιατί» εξακολουθούν να βασανίζουν τους συγγενείς των αδικοχαμένων νέων. «Με κυνηγούν τα γιατί» είπε ο πατέρας του Αλέξη Νικολόπουλου που ουσιαστικά εξαιτίας αυτού του φονικού έχασε και την κόρη και τη γυναίκα του που αυτοκτόνησαν τρία χρόνια μετά. Άλλωστε είναι πανθομολογούμενο πως τα θύματα θα πρέπει να θεωρούνται επτά και αυτό επισήμαναν και οι συγγενείς των θυμάτων. Μεγάλο μέρος της ευθύνης οι συγγενείς έριξαν και στον απόντα Λυσίμαχο Φούκα θεωρώντας πως αυτός ουσιαστικά κατεύθυνε το γιο του στο φονικό, ενώ ανατρέχοντας στις τραγικές μνήμες και καταδεικνύοντας πως επρόκειτο για ψυχρούς φονιάδες οι συγγενείς στάθηκαν στο γεγονός πως ο Διονύσης Φούκας έριξε και χαριστικές βολές. Λύγισαν όλοι μέσα στην αίθουσα ακούγοντας την τραγική μητέρα των αδερφών Νικολόπουλου.
Για το συμβάν μίλησε και κάτοικος της περιοχής, αυτός που είχε ενημερώσει πατέρα και γιο Φούκα πως οι κυνηγοί ήταν στο χωράφι τους. Ανέφερε πως η αντίδραση του πατέρα ήταν πιο οξεία από του γιού του στο άκουσμα της πληροφορίας πριν σπεύσουν στο χωράφι.
Στην απολογία του ο Διονύσης Φούκας επιχείρησε να βρει δικαιολογίες για τα… αδικαιολόγητα. Μιλώντας χαμηλόφωνα υποστήριξε πως αυτός και ο πατέρας του δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τους κυνηγούς ωστόσο «θόλωσε» όταν-υποστήριξε ότι- κάποιος εξ αυτών πυροβόλησε για εκφοβισμό στο έδαφος. Ωστόσο στην εύλογη παρατήρηση της προέδρου του δικαστηρίου για το ότι έριξε και χαριστικές βολές ο δράστης του πενταπλού φονικού ανέφερε «πως δεν μπορώ να το εξηγήσω». «Ήμουν εν βρασμώ αλλά δεν δικαιολογώ τον εαυτό μου» είπε.
Οι  δικαιολογίες του φονιά προκάλεσαν και την αντίδραση του δικηγόρου συγγενών θυμάτων Μ. Δημητρακόπουλου που απευθυνόμενος τον ρώτησε «άνθρωπε μου κατάλαβες τι έχεις κάνει», χαρακτηρίζοντας τον  σίριαλ κίλερ.
Η δίκη είναι σε εξέλιξη για την οποία θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.
4
2 3
Λυσίμαχος και Διονύσης Φούκας κάθισαν στο εδώλιο τον περασμένο Οκτώβριο αλλά η εκδίκαση τότε αναβλήθηκε.
Λυσίμαχος και Διονύσης Φούκας κάθισαν στο εδώλιο τον περασμένο Οκτώβριο αλλά η εκδίκαση τότε αναβλήθηκε. Σήμερα ο πατέρας απουσιάζει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου