Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Απόστολος Κακλαμάνης: «Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν»







             
Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών και την επόμενη μέρα στην πολιτική σκηνή της χώρα σχολίασε ο βουλευτής της Β' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζοντας πως «Η κυβέρνηση δεν πρέπει να παρερμηνεύσει την ψήφο ανοχής, ουσιαστικά που έλαβε όταν γνωρίζει ότι ο λαός έχει εξαντλήσει τις αντοχές του».....
Διαβάτε ολόκληρη την ανακοίνωση:
Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών ικανοποιούν ή έτσι δείχνουν ως συνήθως τα επιτελεία όλων, σχεδόν, των κομμάτων. Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί κέρδισε έστω και κάτι από όσα, λόγω της προνομιακής του θέσης, είχε φαντασιωθεί ενώ η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ γιατί έχασαν πολύ πιο λίγα από όσα είχαν φοβηθεί λόγω της κυβερνητικής φθοράς. Με το ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα, πλαγιοκοπούμενο από όλους, ως «αποδιοπομπαίος τράγος», που πρέπει να φορτωθεί τις «αμαρτίες» εκείνων που οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας κι εκείνων που μαζί με αυτούς, αντί «να βάλουν πλάτη» υπονόμευσαν τον αγώνα της κυβέρνησής του να αποτρέψει την άτακτη χρεοκοπία της χώρας την άνοιξη 2010.
Θα κάνει λάθος ο ΣΥΡΙΖΑ, αν ότι κέρδισε από τις εκλογές, το σπαταλήσει σε περισσότερο λαϊκισμό, ανευθυνότητα και «κινητοποιήσεις ανατροπής» επαναλαμβάνοντας την ολέθρια τακτική της εποχής εκείνης.
Ούτε η κυβέρνηση πρέπει να παρερμηνεύσει την ψήφο ανοχής, ουσιαστικά που έλαβε όταν γνωρίζει ότι ο λαός έχει εξαντλήσει τις αντοχές του.
Δυστυχώς, αν κρίνει κανείς από την εικόνα των περιφερόμενων χθες από κανάλι σε κανάλι «πανελιστών» - εκπροσώπων όλων των κομμάτων, «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν».
Τα τεκτενόμενα στην Ευρώπη και ποια θα είναι πλέον η στάση κοινοβουλίων και κοινής γνώμης κάθε χώρας έναντι του «ελληνικού προβλήματος» -ρύθμιση χρέους, περαιτέρω στήριξη, κ.ά.- κανένα δεν απασχόλησε κατά την προεκλογική περίοδο, υποτίθεται ευρωεκλογών και όχι εθνικών εκλογών. Έτσι και ο λαός μας αγνοεί ότι ο ευρωπαϊκός ορίζοντας γίνεται πιο θολός για την Ελλάδα, όταν και στο περιφερειακό εξωτερικό μας μέτωπο η κατάσταση στην Ελλάδα και στην Κύπρο ευνοεί σχέδια αρνητικά για τα εθνικά μας συμφέροντα. Π.χ. πόσοι ασχολήθηκαν με την επίσκεψη Ερντογκάν, έστω και αν αναβλήθηκε για λίγο, στα Τίρανα με τα οποία εκκρεμεί ακόμη η συμφωνία μας για την ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών;
«Οι καιροί» λοιπόν, «ου μενετοί». Βρισκόμαστε, ακόμη, επί «ξυρού ακμής». Πόσο γίνονται αυτά κατανοητά, θα φανεί από την αλλαγή ή όχι της στάσης της κυβέρνησης αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή. Η κυβέρνηση νομοθετώντας οφείλει να σεβαστεί επιτέλους το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής και την προγραμματική συμφωνία των δύο κομμάτων που τη στηρίζουν, αντί θα θέτει συνεχώς εκβιαστικά διλήμματα στους βουλευτές. Η αξιωματική, πρωτίστως, αντιπολίτευση οφείλει να ασκήσει επιτέλους το θεσμικό της ρόλο, αντί να πρωτοστατεί σε σκηνές απαξιωτικές για τη Βουλή και να συμβάλλει στην ενίσχυση του κύρους της λαϊκής αντιπροσωπίας και της ισχύος της απέναντι στις όποιες αυθαιρεσίες της εκτελεστικής εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου