Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα και… αγωνία «στο κόκκινο» (φωτο)

        
koi-paneladikes-20143
Με καθυστέρηση μεγαλύτερη του μισάωρου, διανεμήθηκαν στα θέματα του πρώτου μαθήματος των πανελληνίων στους μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου. Μια καθυστέρηση στο πλαίσιο του φυσιολογικού, όπως εξηγεί ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Παλαιολόγος στο agriniopress.gr, αφού τα θέματα έφτασαν στις 8:35 και εξαιτίας της μεγάλης ύλης θεμάτων της Νεοελληνικής γλώσσας, η διαδικασία των φωτοτυπιών για τους 180 περίπου μαθητές της Γ τάξης του 3ου Λυκείου και ο έλεγχος των θεμάτων κράτησε λίγο παραπάνω....
koi-paneladikes-20145
Οι γονείς σε αναμονή από νωρίς το πρωί, με την αγωνία τους να συναγωνίζεται εκείνη των μαθητών. Μετά το πρώτο δίωρο, οι μαθητές της Γ΄Λυκείου άρχισαν ένας ένας να καταθέτουν γραπτά και οι περισσότεροι δήλωναν ικανοποιημένοι από το θέμα της εκθεσης που αφορούσε τον ανθρωπισμό και πως εκδηλώνεται κυρίως σε ομάδες ανθρώπων η έλλειψή του σήμερα. Τα παιδιά έπρεπε μάλιστα να καταθέσουν τις απόψεις τους, σκεπτόμενα ότι γράφουν ένα άρθρο που θα δημοσιευτεί σε τοπική εφημερίδα.
koi-paneladikes-20144
«Το θέμα το είχαμε δουλέψει και στο φροντιστήριο, μου φάνηκε σχετικά εύκολο. Αυτό που δυσκόλεψε ήταν οι ασκήσεις και κυρίως οι λέξεις που δόθηκαν για να βρούμε συνώνυμες και αντωνυμες, αλλά και το κείμενο του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου που μας δόθηκε για περίληψη είχε και αυτό δυσκολία», σχολιάζει η Ραφαηλία, μαθήτρια της Γ’ τάξης του τρίτου λυκείου.
«Ήταν πρώτο μάθημα και μέχρι να τα τυπώσουν υπήρξε μια αναμονή», σχολιάζει ο Άρης. Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος για το γραπτό του και εξηγεί πως τα θέματα ήταν μάλλον αναμενόμενα…
koi-paneladikes-20141
«Έγραψα καλά, είμαι ικανοποιημένος. Η δυσκολία των θεμάτων ήταν στα πλαίσια του φυσιολογικού και το θέμα της έκθεσης δεν μας ήταν άγνωστο», αναφέρει και ο Λεωνίδας Κολώνιας, μαθητής και αυτός της Γ’ τάξης του 3ου Γ.ΛΑ.
koi-paneladikes-20142
Επόμενο μάθημα, την Παρασκευή 30-5 όπου τα παιδιά , ανάλογα με την κατεύθυνση την οποία ακολουθούν θα εξεταστούν σε βιολογία, φυσική, μαθηματικά και στοιχεία στατιστικής και ιστορία (γενικής παιδείας).
koi-paneladikes-20146

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου