Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Επιχείρηση «απενοχοποίησης» ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ

        
po-syriza-trapeziotisΤα… πολιτικώς αδικαιολόγητα, επιχειρεί να δικαιολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην προχθεσινή ανακοίνωση του και τα συμπεράσματα της Οργάνωσης σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα στον δήμο του Αγρινίου.......
Η Οργάνωση μπορεί να μιλά ορθά για την αποδοκιμασία του δήμαρχου αλλά επιχειρεί να απεμπολήσει τις ευθύνες που έχει για την μη συγκρότηση ενός «προοδευτικού μετώπου» στον δεύτερο γύρο.
Και οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και όσα -δεν- έγιναν είχαν στόχευση, που εμμέσως πλην σαφώς επισημαίνεται στην ανακοίνωση: Ο διπολισμός ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ να επικρατήσει τελικά και στα αυτοδιοικητικά του Αγρινίου και να είναι αυτές οι δυο μεγάλες παρατάξεις που θα αναμετρηθούν στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Κατά τα άλλα και οι πέτρες γνωρίζουν πως οι όποιες προσπάθειες στήριξης του ψηφοδελτίου του Μοσχολιού από τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν αποσπασματικές και αναιμικές μόλις μια μέρα πριν τις εκλογές. Ούτε σχεδιασμός υπήρχε , ούτε διάθεση, ενώ είναι δεδομένο πως ο κ. Τραπεζιώτης δεν ανέλαβε καμιά σχετική πρωτοβουλία, γιατί απλά δεν ελέγχεται από το κόμμα. Από τα αποτελέσματα μάλιστα φαίνεται πως μάλλον έπραξε το αντίθετο , πχ στο χωριό του κ. Τραπεζιώτη ο κ. Παπαναστασίου πήρε 70%!
Άλλωστε ο τ. δήμαρχος Θεστιέων ανέβασε τόσο πολύ τους τόνους προεκλογικά, μιλώντας για σκάνδαλα, ημετέρους, δυσωδία, Εισαγγελείς κλπ που θα ήταν τουλάχιστον αστείο να ζητήσει από κάποια στελέχη του συνδυασμού του να στηρίξουν Μοσχολιό. Στη διαμόρφωση αυτού του «άρρωστου» και πολωτικού κλίματος, συνέβαλαν και κάποια ακραία στοιχεία που βρίσκονταν εντός της παράταξης και που με κάθε ευκαιρία εκτόξευαν απειλές, συκοφαντίες και στοχοποιούσαν όχι μόνο υποψηφίους, αλλά και δημοσιογράφους κλπ.
Είναι επίσης γνωστό σε όλους ότι ο κ. Τραπεζιώτης τρέφει μεγάλη αντιπάθεια στον απερχόμενο δήμαρχο Αγρινίου, από την περίοδο που δεν κατάφερε -και με την συνδρομή Μοσχολιού- να αλλάξει τον αυτοδιοικητικό χάρτη της περιοχής και να δημιουργήσει τον δήμο Τριχωνίδας το 2010. Εάν αυτό τελικά συνέβαινε, τότε πιθανά ο κ. Τραπεζιώτης να ήταν δήμαρχος αυτού του δήμου με τις «ευλογίες» του ΠΑΣΟΚ και ακόμη πιο πιαθανά να μην βρίσκονταν σήμερα στην «αγκαλιά» του ΣΥΡΙΖΑ.
Η στρατηγική λοιπόν του κ. Τραπεζιώτη ήταν συγκεκριμένη: Να αποδυναμώσει όσο το δυνατόν με την πόλωση τον κ. Μοσχολιό και γνωρίζοντας πως δεν θα είναι ο ίδιος στον β” γύρο, να τον αποδυναμώσει περαιτέρω και στην δεύτερη αναμέτρηση για να «προβληθεί» στη συνέχεια ως ο μόνος προοδευτικός – αυτοδιοικητικός πολιτικός με μια προοπτική στο Αγρίνιο. Το πρώτο το κατάφερε με την συνδρομή και άλλων βέβαια σημαντικών παραγόντων, για το δεύτερο όμως κρατάμε πολλές επιφυλάξεις, αφού έχει σοβαρές ευθύνες για το χαμηλό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές στο Αγρίνιο, αλλά και για το γεγονός ότι ο δήμος από το 1974 «πέρασε» στα χέρια της ΝΔ και θα βρίσκεται για πολλά ακόμη χρόνια με το ποσοστό που απέσπασε…
Π.Η.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου