Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Αναβρασμός στο ΤΕΙ Λογιστικής στο Μεσολόγγι

        
epi-tei-mes1Εξαιτίας αμελείας πιθανότατα το τμήμα της Λογιστικής του ΤΕΙ Μεσολογγίου έχει μείνει με έναν καθηγητή. Θα υπάρξει ενίσχυση του τμήματος ή αποδιοργάνωση και εν τέλει κατάργηση; Ποια τα νέα δεδομένα.
Αναβρασμός επικρατεί για το τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Τυπικά δεν τίθεται θέμα μετακίνησής του στην Πάτρα, αλλά ουσιαστικά υπάρχουν πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο, διότι  λόγω συνταξιοδοτήσεων έχουν αποχωρήσει πολλοί καθηγητές του και ο μοναδικός καθηγητής και προϊστάμενος του τμήματος που υπάρχει σήμερα, έχει υποβάλει τα χαρτιά του, ώστε να μεταφερθεί στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Πάτρα.
Αν συμβεί αυτό, τότε υπάρχουν πιθανότητες να συμβεί και η μεταφορά του τμήματος στην Πάτρα. Σημασία όμως δεν έχει σε καμία περίπτωση η επιλογή του καθηγητή, σαφώς είναι δικαίωμά του να επιλέξει πού θα εργαστεί και δικαιούται να αποφασίσει να μεταφερθεί στην Πάτρα, αλλά τι θα πράξει η πρυτανεία, η οποία, όπως έχει δείξει ως τώρα, επιχειρεί να ενισχύσει το ΤΕΙ Πατρών με κάθε τίμημα.
Συνεπώς, το λογικό θα ήταν να υπάρξει μέριμνα ώστε να βρεθεί αντικαταστάτης του καθηγητή για το τμήμα Λογιστικής Μεσολογγίου, αν όχι και επιπλέον καθηγητές, διότι 1.400 περίπου φοιτητές που έχει το τμήμα Λογιστικής δεν είναι εύκολο να διδαχθούν από μόλις έναν καθηγητή.
Δεδομένου και του «κακού» πρόσφατου ιστορικού του ΤΕΙ γενικότερα από το σχέδιο «Αθηνά» που τμήματά του μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε Πάτρα, Αμαλιάδα και Αθήνα, παρ’ ότι το ΤΕΙ το 2012 ήταν το τρίτο καλύτερο της Ελλάδας και το 2013 ανέβηκε στη δεύτερη θέση, θέση πρέπει να λάβουν και οι βουλευτές της Αιτ/νίας, αλλά και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες.
Σύμφωνα με το σχέδιο «Αθηνά», η έδρα του τμήματος Λογιστικής είναι το ΤΕΙ Μεσολογγίου. Οι πολιτικές όμως παρεμβάσεις, οι οποίες ήταν πασιφανείς σε όλη την Ελλάδα ακόμη και στο σχέδιο «Αθηνά», υπερισχύουν και με αφορμή το γεγονός αυτό μπορεί να υπάρξει μεθόδευση εις βάρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Κων/νος Χονδρός
Eφημερίδα Συνείδηση
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου