Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ο Αυριανισμός είναι πάντα εδώ



Δεν θα μπορούσε να λείπει η Realnews από το πανηγύρι της λάσπης που έχουν στήσει τα ΜΜΕ κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου καθώς η «εφημερίδα» του Νίκου Χατζηνικολάου, κεντρικού παρουσιαστή του Ερωτοδικείου που λέγεται «Ενικός», δεν είναι καμιά τυχαία φυλλάδα.

Η Realnews έχει γράψει χρυσές σελίδες στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού Τύπου όπως όταν τον περασμένο Ιούλιο κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο «Σε λίστα του ΣΔΟΕ το Ίδρυμα Α.Παπανδρέου». Η είδηση δεν ήταν κάποιο αποτέλεσμα του ελέγχου που έδειχνε κακοδιαχείριση ή κάτι τέτοιο αλλά ο ίδιος έλεγχος ο οποίος ήταν προγραμματισμένος κι αφορούσε όλα τα σχετικά ιδρύματα.

Τι έδειξε ο έλεγχος; Απολύτως τίποτα, σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο τον Γιάννη Στουρνάρα. Είδατε κανένα πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που να αποκαθιστά την αλήθεια ή να ζητά έστω με κάποιο τρόπο «συγγνώμη» για κάτι που ήταν εξ ορισμού 100% λάσπη; Όχι. Τίποτα.

Σήμερα, η εφημερίδα γράφει μια νέα σελίδα δόξας, αγνοώντας τη διαχρονική αξία του ρητού «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Το σημερινό της πρωτοσέλιδο μπορείτε να το δείτε παραπάνω. Τονίζει ότι «ο Γιώργος έδωσε την εντολή». Το ζουμί όμως είναι και στη σημείωση από κάτω που αναφέρει με σαφήνεια «υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών και στέλεχος της ΥΔΑΣ φωτογραφίζει τον Γ.Παπανδρέου ως πρωταγωνιστή στο σκάνδαλο με τη ΜΚΟ για τις νάρκες, που...περισυνέλεξε τελικά 9 εκατ.ευρώ».

Προσέξτε λοιπόν τι μας υπόσχεται το πρωτοσέλιδο: Ότι στις μέσα σελίδες θα διαβάσουμε ότι ο Παπανδρέου έδωσε συγκεκριμένη εντολή για τη συγκεκριμένη ΜΚΟ.

Χμ...Άνθρακες ο θησαυρός.

Στις μέσα σελίδες της εφημερίδας, η βαρυσήμαντη αποκάλυψη του πρωτοσέλιδου εξαντλείται σε μια μικρή μόνο παράγραφο η οποία αναφέρει επί λέξει τα εξής:

Η Α.Α, υπάλληλος της ΥΔΑΣ από το 2000 ως το 2005, καταθέτοντας στις 19/9/2013 αναφέρει: «Για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων αποναρκοθέτησης, γενικώς, υπήρξε εντολή από την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Γενικά, τόσο για το ΔΚΑ όσο και για τις άλλες ΜΚΟ μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2004 η διαδικασία ελέγχου των παραστατικών γινόταν αποκλειστικά από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η υπάλληλος λέει απλώς ότι για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων αποναρκοθέτησης αποφασίζει «γενικώς» η «ηγεσία» του υπουργείου Εξωτερικών, την οποία παρεμπιπτόντως δεν αποτελεί μόνο ο υπουργός αλλά και οι εκάστοτε αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί.

Να σημειώσουμε εδώ ότι για οποιαδήποτε χρηματοδότηση ενός υπουργείου αποφασίζει τυπικά και συνήθως και ουσιαστικά η ηγεσία του. Δεν αποτελεί όλο αυτό κάποια παρέκκλιση από την κανονική διαδικασία.

Ειλικρινά, καταλαβαίνετε εσείς από την κατάθεση της συγκεκριμένης υπαλλήλου ότι «ο Γιώργος έδωσε την εντολή για το σκάνδαλο της ΜΚΟ των 9 εκατομμυρίων ευρώ»;

Πρέπει κανείς να είναι οπαδός ή έστω πολιτικός φίλος κάποιου για να προστατεύσει έναν πολιτικό από τους συνεχιστές του Αυριανισμού; Σε ό,τι κι αν πιστεύετε, δεν ενοχλείστε όταν διασύρονται άνθρωποι κι όταν σας πουλάνε τέτοια πρωτοσέλιδα θεωρώντας σας απολύτως διαθέσιμους στις ορέξεις τους;

Δεν σας ενοχλεί το ότι όταν αντιπαθούν κάποιον, όπως τον Παπανδρέου, πάνε να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι αλλά όταν συμπαθούν κάποιον, όπως τον Καραμανλή, είναι διατεθειμένοι να πιστέψουν μέχρι και ότι πήγαν να τον δολοφονήσουν;

Μην κάνετε το λάθος να πιστέψετε ότι το θέμα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Το θέμα είναι ο ρόλος αυτών των ΜΜΕ στη λειτουργία της Δημοκρατίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου