Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Αλληλέγγυα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο λαό της Βενεζουέλας

        
po-katsifar-benezouela1Την αλληλεγγύη των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον λαό της Βενεζουέλας που δοκιμάζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως αντιστοίχως συμβαίνει και στη χώρα μας, με τους Έλληνες να προσπαθούν να παραμείνουν όρθιοι εν μέσω της σοβαρής οικονομικής κρίσης, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας στον Πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Φαρίντ Φερνάντεζ.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου, Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργου Αγγελόπουλου και της Εκτελεστικής Γραμματέως της Π.Δ.Ε Διονυσίας Μαράτου, έγινε αναφορά στις προτεραιότητες και στις στρατηγικές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως στήριξη του πρωτογενούς τομέα, καθώς και σύνδεσή του με την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την τεχνολογία, ανάπτυξη του τουρισμού με βάση την κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, την Αρχαία Ολυμπία καθώς και άλλα ζητήματα.
«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα που δέχομαι τον Πρέσβη της Βενεζουέλας, τον Πρέσβη αυτής της χώρας, της οποίας δύο μεγάλοι ηγέτες της τόσο ο Ούγκο Τσάβες όσο κυρίως ο Φρανσίσκο Ντε Μιράντα, ενέπνευσαν όχι μόνο τη Λατινική Αμερική αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, και οι οποίοι πάλεψαν για τη Δημοκρατία, τη Δημοκρατία που γεννήθηκε στην Ελλάδα» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας, ενώ από την πλευρά του ο κ. Φερνάντεζ σημείωσε πως: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι εδώ σήμερα. Δεν θα μπορούσα να μην έρθω στην Πάτρα, την πρώτη ελληνική πόλη που επισκέφθηκε ο Ντε Μιράντα πριν 228 χρόνια».
po-katsifar-benezouela2«Και η δική σας χώρα αλλά και η δική μας είναι μικρές χώρες και έχουμε κοινό συμφέρον να είμαστε απέναντι στους ισχυρούς, ιδίως τώρα. Παρακολουθώ τη δοκιμασία που περνά ο λαός σας και το ίδιο δυστυχώς συμβαίνει και με εμάς. Η δημοσιονομική πολιτική και τα αυστηρά οικονομικά μέτρα έχουν φέρει σε δυσχερή θέση τη χώρα και τους συμπολίτες μας. Παρακολουθώ τον οικονομικό και μιντιακό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πατρίδα σας. Εμείς εδώ έχουμε έναν άλλο πόλεμο αυτή τη στιγμή, προσπαθούμε να κρατηθεί όρθια η κοινωνία και να αρθούν οι κοινωνικές αδικίες» συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.
Επιπλέον, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το ζήτημα της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων. Όπως τόνισε ο κ. Κατσιφάρας «αποτελεί ιδιαίτερα κρίσιμο θέμα για εμάς, ένα θέμα για το οποίο υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, όχι μόνο εθνικό αλλά και διεθνές, αφού δύο από τα «οικόπεδα» ο Πατραϊκός και το Κατάκολο είναι στη θαλάσσια περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Και εσείς ως χώρα έχετε μεγάλη εμπειρία στην εξόρυξη πετρελαίου, τόσο για το ποια θα είναι τα οφέλη αλλά και ποιοι είναι οι κίνδυνοι που μπορεί να εμπεριέχει αυτή η προσπάθεια. Εμείς ως Περιφέρεια δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην προστασία του Περιβάλλοντος και με βάση αυτό προχωράμε».
Η συνάντηση έκλεισε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και τοπικών προϊόντων από τις δύο περιοχές.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου