Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Γλέντι… τρικούβερτο

Η άμυνα του Παναιτωλικού δεν είχε… πάει στο ΟΑΚΑ και η Καλλονή «ξεμπούκωσε». Μεγάλη νίκη με σκορ 3-1 για την ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη, που έκανε τεράστιο βήμα παραμονής στη Σούπερ Λίγκα.                

Γλέντι… τρικούβερτο
Σπουδαία νίκη πήρε η Καλλονή στο Ολυμπιακό Στάδιο επικρατώντας του Παναιτωλικού με σκορ 3-0, στην αναμέτρηση που έκλεινε την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Η παραπαίουσα άμυνα της ομάδας του Αγρινίου αποτέλεσε ιδανικό «θήραμα» για τους παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη που «καθάρισαν» άνετα ένα φαινομενικά πολύ δύσκολο ματς.

Το σκορ για την Καλλονή άνοιξε μόλις στο 11ο λεπτό ο Κεϊτά, ενώ λίγα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου (42’) ο Μανούσος με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην Καλλονή. Το ματς «κλείδωσε» για τους τυπικά γηπεδούχους στο 53’ όταν ο Ράφαελ «χάρισε» ακόμη ένα γκολ έπειτα από σουτ του Μαρσέλο. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Μάκη Χάβου, που ήταν αγνώριστη σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις της, ήταν να μειώσει με τον στο 76ο λεπτό.



Το ματς:




Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα της Καλλονής στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα της Μυτιλήνης ήταν αρκετά δραστήρια και προσπάθησε με το «καλησπέρα» να απειλήσει την άμυνα του Παναιτωλικού. Τελικά, η ανταμοιβή για τους παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη δεν άργησε να έρθει αφού ο Κεϊτά εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κακή λειτουργία των αμυντικών των φιλοξενούμενων και σχεδόν ανενόχλητος άνοιξε το σκορ μόλις στο 11ο λεπτό.

Το ματς μετά το γρήγορο τέρμα των γηπεδούχων έγινε αρκετά γρήγορο, αφού οι Αγρινιώτες ανέβασαν τις γραμμές τους πιο ψηλά και προσπάθησαν να πλησιάσουν την περιοχή του Χογκ. Από την άλλη πλευρά, η Καλλονή είχε εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία και κρατούσε με άνεση μακριά από την περιοχή της την ομάδα του Χάβου, που έδειχνε μπλοκαρισμένη. Οι γρήγορες αντεπιθέσεις που «έβγαζε» κατά κύριο λόγο ο Λεοζίνιο δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην ασταθή άμυνα του Παναιτωλικού. Τελικά, ο Μανούσος δεν συγχώρεσε την χαλαρότητα των αντίπαλων αμυντικών και στο 42’ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Στο δεύτερο 45λεπτο η ομάδα του Αγρινίου έδειξε να συνέρχεται. Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στο γήπεδο και πλησίασαν για πρώτη φορά την περιοχή του Χογκ με αξιώσεις. Πάντως, η Καλλονή βρήκε και πάλι την ευκαιρία να σκοράρει, αυτή τη φορά χάρη στην ευγενική χορηγία του Ράφαελ. Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού δεν έκανε σωστή εκτίμηση έπειτα από μακρινό σουτ του Μαρσέλο στο 53’ και ουσιαστικά είδε τις λιγοστές ελπίδες της ομάδας του να εξανεμίζονται.

Από το 3-0 και μετά το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς η Καλλονή έριξε στροφές ενώ η ομάδα του Χάβου δεν έδειχνε ικανή για να κυνηγήσει κάτι καλύτερο. Παρ’ όλα αυτά το ματς είχε αρκετές ευκαιρίες και σε μία από αυτές ο Νταλμά στο 76ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 3-1.


Oι συνθέσεις:



Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Χογκ, Ζακουάνι, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Κεϊτά, Μαρσέλο, Μανούσος, Ποντάνι, Γιονάν Γκαρσία (73’ Ζος), Περόνε (84’ Ναμπούγιου), Λεοζίνιο (79’ Καλτσάς)

Στον πάγκο: Σιδεράκης, Καζάκης, Φαρία, Φουρλάνος

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Καλί, Κούσας, Καμαρά, Θεοδωρίδης (67’ Μαρτίνεζ), Γοδόι, Τζούνιορ, Σφακιανάκης (46’ Μπόγιοβιτς), Γκάλο, Παπουτσογιαννόπουλος (46’ Νταλμά), Ανίν

Στον πάγκο: Τακίδης, Κουτρομάνος, Μελισσάς, Μύγας

Διαιτητής: Π. Ζαχαριάδης

Γήπεδο: OAKA
.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου