Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Λάμβαναν προνοιακό επίδομα 932... νεκροί

Να... εισπράττουν προνοιακό επίδομα έχουν «καταφέρει» 932 νεκροί, όπως προέκυψε από τους ελέγχους του τελευταίου μήνα.

Λάμβαναν προνοιακό επίδομα 932... νεκροί
Με το νέο σύστημα «Ηλιος» του υπουργείου Εργασίας γίνονται πλέον μηνιαίοι έλεγχοι, ώστε να μπει τέλος σε φαινόμενα χορήγησης συντάξεων και επιδομάτων σε ασφαλισμένους που δεν ζουν πλέον.
Ο συνολικές αριθμός των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων ανέρχεται σε 162.552 άτομα, ενώ η μηνιαία δαπάνη φτάνει τα 54,8 εκατομμύρια ευρώ. Από το σύνολο των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων το 29,6% αφορά άτομα που παράλληλα λαμβάνουν και συντάξεις. Από τα στοιχεία προκύπτει πως ο μεγαλύτερος αριθμός δικαιούχων επιδομάτων εντοπίζεται στην Αττική, ενώ ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία.
Σημειώνεται πως ο αριθμός των συνταξιούχων στη χώρα μας είναι 2.647.673. Οσον αφορά στο μέσο μηνιαίο εισόδημα από τις συντάξεις γήρατος, αυτό ανέρχεται στα 939,74 ευρώ. το σύστημα Με το νέο σύστημα «Ηλιος» υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία για το «προφίλ» των συνταξιούχων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως 280.000 άτομα από 50 έως 60 ετών έχουν ήδη βγει στη σύνταξη. Πρέπει να επισημανθεί πως 2 άτομα έχουν καταφέρει να εισπράττουν δέκα συντάξεις, ενώ από εννιά συντάξεις παίρνουν 4 άτομα.
Περισσότερα από 3.000 άτομα εισπράττουν πάνω από 6 συντάξεις από τα ασφαλιστικά ταμεία. Αναφερόμενος στα στοιχεία του προγράμματος «Ηλιος» ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τόνισε πως «στο πρώτο δίμηνο του έτους και σε προϋπολογισθείσα καταβολή 16,7% της συνολικής κρατικής επιχορήγησης συντάξεων για το 2014, έχει απορροφηθεί το 16,5%, γεγονός που υποδηλώνει ότι είμαστε απολύτως εντός των στόχων μας».
.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου