Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Δημοτικό Συμβούλιο: Σημαντική δωρεά στην Δημοτική Πινακοθήκη

        
po-dimotiko-27-1-14a

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση κορυφαίων ελλήνων εικαστικών που ανταποκρίθηκαν  στο κάλεσμα του  Εικαστικού Εργαστηρίου του δήμου Αγρινίου, ώστε να παραχωρήσουν έργα τους για τον εμπλουτισμό της μόνιμης συλλογής της Πινακοθήκης. Είναι χαρακτηριστικό, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εργαστηρίου, πως ήδη 56 καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν και δώρισαν στον δήμο Αγρινίου 67 έργα τους και η λίστα αυτή αναμένεται να μεγαλώσει , αφού υπάρχουν αρκετά έργα ακόμη που η διαδικασία δωρεάς τους δεν έχει ολοκληρωθεί.
Ο κ. Γαρουφαλής σημείωσε πως οι δωρεές αυτές διέπονται από συγκεκριμένες υποχρεώσεις. Για παράδειγμα τα έργα αυτά δεν μπορεί να πωληθούν πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες ασφάλειας και φύλαξης τους, η Πινακοθήκη να είναι κατάλληλα διαμορφωμένη για την παρουσίαση τους, τα έργα να εκτίθενται τουλάχιστον μια φορά  τα δυο χρόνια, να δανείζονται για άλλες εκθέσεις που η Δημοτική Πινακοθήκη θα κρίνει  κλπ.
po-dimotiko-27-1-14f
po-dimotiko-27-1-14e

Παίρνοντας το λόγο για το θέμα ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός τόνισε τη σημασία της δωρεάς αυτής, μιας και η Δημοτική Πινακοθήκη αποκτά έτσι μια μόνιμη έκθεση μεγάλης πολιτιστικής αλλά και οικονομικής αξίας.
Παράλληλα δεν έκρυψε την συγκίνηση του από τις επιστολές και τα emails των καλλιτεχνών που ανταποκρίθηκαν, που όπως είπε, δήλωσαν ενθουσιασμένοι που σε μια τέτοια περίοδο υπάρχει ένας δήμος που επενδύει στον πολιτισμό.
«Το Αγρίνιο έχει πολιτισμό και το αποδεικνύει, κάποιοι το αναγνωρίζουν αυτό» είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ενώ ο κ. Νικάκης της ΛΑΣ Βασίλης Νικάκης  στάθηκε ιδιαίτερα στην συνεισφορά του κ. Γαρουφαλή.
Εκτός ημερήσιας διάταξης στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου του Αγρινίου, η μείζον αντιπολίτευση έθεσε δυο ερωτήματα: Το πρώτο σχετικά με την τύχη των οικοπέδων που έχει παραχωρήσει ο δήμος Αγρινίου σε αθλητικούς συλλόγους της περιοχής και το δεύτερο σχετικά με τις διαμαρτυρίες κατοίκων του Αγίου Κωνσταντίνου για κάποιες αλλαγές στο δρομολόγιο της γραμμής Μ1 του μινι μπας.
Απαντώντας στο πρώτο θέμα ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γρίνος είπε πως θα παράσχει ενημέρωση στο επόμενο Συμβούλιο, ενώ για τα δρομολόγια ο αντιδήμαρχος κ. Ράπτης είπε πως επρόκειτο για μια απόφαση του  Αστικού ΚΤΕΛ , με αιτιολογία την καλύτερη εξυπηρέτηση κάποιων επιβατών και πως από την Τρίτη θα εκτελείται και πάλι το παλιό δρομολόγιο.
Στην ίδια συνεδρίαση έγινε και η αποδοχή της πρώτης δόσης για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων του δήμου.
po-dimotiko-27-1-14d
po-dimotiko-27-1-14c
po-dimotiko-27-1-14b
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου