Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Έμποροι Αγρινίου: Eπι ποδός για την πρώτη Κυριακή με ανοικτά μαγαζιά

        

epi-emporika1
Η ερχόμενη Κυριακή 3 Νοεμβρίου είναι και η πρώτη Κυριακή όπου τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να είναι ανοικτά στο πλαίσιο της ενδιάμεσης περιόδου των εκπτώσεων που ισχύουν το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί «αιτία πολέμου» για πολλούς εμπόρους και το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρωί της Τρίτης προχωρά στη συλλογή υπογραφών, μάλιστα με μεγάλη ανταπόκριση, ώστε να εκφράσει την αντίθεση του εμπορικού κόσμου της περιοχής στο μέτρο που ουσιαστικά αποτελεί την απαρχή της υλοποίησης απόφασης της κυβέρνησης για έξι Κυριακές ανοικτά εμπορικά τον χρόνο.
Για τους συνδικαλιστές αποτελεί μεγάλο στοίχημα η ανταπόκριση των εμπόρων να είναι μηδαμινή και τα μαγαζιά στο σύνολο τους να είναι κλειστά την ερχόμενη Κυριακή, ώστε να διατρανωθεί η αντίθεση στην απόφαση αυτή, που σημειωτέον δεν είναι δεσμευτική για τα καταστήματα. Πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως κάποια πολυκαταστήματα ή παραρτήματα αλυσίδων να ανοίξουν, γεγονός που δεν αποκλείεται να προκαλέσει αντιδράσεις.
Να θυμίσουμε πως το πόσες Κυριακές θα ανοίξουν τα καταστήματα ρυθμίζεται με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη του κάθε νομού, πέραν βέβαια των έξι για τις οποίες υπάρχει υπουργική απόφαση. Ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας Β. Αντωνόπουλος μετά και από επαφές που είχε με εκπροσώπους εμπόρων αλλά και με την Μητρόπολη που επίσης αντιδρά, δεν επέκτεινε την απόφαση για άλλες Κυριακές εκτός των έξι που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου