Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ένα κάστρο χτίζεται στο Αγρίνιο…

        

sup-panai-kalloni9

Ο Παναιτωλικός ήταν σαρωτικός καθώς νίκησε 4-0 την Καλλονή στο Αγρίνιο με τον Μπόγιοβιτς να σκοράρει δύο φορές για την ομάδα του Μάκη Χάβου.
Οι Αγρινιώτες έχουν μετατρέψει την έδρα τους σε «φρούριο» καθώς έπειτα από εννιά αγωνιστικές δεν έχουν ηττηθεί εντός έδρας χωρίς μάλιστα να έχει δεχτεί ούτε ένα γκολ.
Αντίθετα, η Καλλονή ηττήθηκε για μία ακόμα αγωνιστική παρουσιάζοντας πολλά προβλήματα στην αμυντική της λειτουργία και πλέον βρίσκεται στην δωδέκατη θέση της βαθμολογίας. Έτσι, έφτασε τις έξι ήττες και μαζί με τον Απόλλωνα είναι οι δύο ομάδες με τις περισσότερες ήττες στο πρωτάθλημα.
Tα πλάνα των δύο τεχνικών:
H ομάδα του Μάκη Χάβου παρατάχθηκε με ένα σύστημα 4-2-3-1 με τους Γκάλο, Μπικέ, Κούσα και Μελισσά στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Γοδόι και Ζούνιορ, δεξιά στην επίθεση ο Μπακάκης, αριστερά ο Καμαρά, στην κορυφή της επίθεσης ο Μπόγιοβιτς και πίσω του, σε ρόλο δεκαριού ο Θεοδωρίδης.
Με το ίδιο σύστημα παρατάχθηκε και η Καλλονή με τους Ποντάνι, Λεάντρο, Αναστασιάδη και Λαμπρόπουλο στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Μαρσέλο και Χωριανόπουλος, δεξιά στην επίθεση ο Φαρία, αριστερά ο Χουάνλου, κορυφή ο Αγρίτης και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ ο Λεοζίνιο.
Καταιγιστικός Παναιτωλικός
Η ομάδα του Μάκη Χάβου θέλησε από το πρώτο λεπτό να επιβάλλει το ρυθμό της και να έχει την κατοχή της μπάλας προσπαθώντας να αναπτυχθεί κυρίως από τις πτέρυγες με τους Καμαρά και Μπακάκη να δημιουργούν πολλά προβλήματα.
Ο Παναιτωλικός διέγνωσε γρήγορα το κενό που υπήρχε από την δεξιά πτέρυγα και ο Μπακάκης τροφοδοτήθηκε αρκετές φορές δημιουργώντας πολλές επικίνδυνες στιγμές στην περιοχή του Σιδεράκη.
Η πίεση των γηπεδούχων απέφερε καρπούς στο 15ο λεπτό. Ο Γκάλο εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά και ο Μπόγιοβιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Καλλονής με κοντινή προβολή.
Έξι λεπτά αργότερα η ομάδα της Μυτιλήνης προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Αγρίτης τραυματίστηκε και αποχώρησε από το γήπεδο με τον Καζάκη να παίρνει τη θέση του.
Αυτή η αλλαγή αποσυντόνισε την ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη, η οποία δέχτηκε και δεύτερο γκολ.
Στο 33ο λεπτό ο Καμαρά πήρε τη μπάλα από τα αριστερά, συνέκλινε προς το κέντρο και πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό σουτ από τα όρια της περιοχής στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Σιδεράκη. Ωστόσο η μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα κόντραρε στον Λεάντρο αλλάζοντας ελαφρώς πορεία.
Το καλύτερο όμως ο Παναιτωλικός το κράταγε για το τέλος του ημιχρόνου. Στο 37ο λεπτό ο Ζούνιορ πήρε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, προχώρησε λίγα μέτρα και εξαπέλυσε ένα σουτ – κεραυνό στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι της Καλλονής.
Απόλυτος κυρίαρχος
Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε και ο Παναιτωλικός συνέχισε να πιέζει μη θέλοντας να δώσει περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του.
Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους η Καλλονή έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Ποντάνι αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και οδηγήθηκε στα αποδυτήρια κάνοντας το έργο των φιλοξενούμενων ακόμα πιο δύσκολο.
Από εκείνο το σημείο και μετά η Καλλονή «παραδόθηκε» και ο Παναιτωλικός έφτασε και σε τέταρτο γκολ στο 61ο λεπτό. Ο Μπελόν  έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Χωριανόπουλος στην προσπάθειά του να απομακρύνει κρέμασε τον Σιδεράκη και ο Μπόγιοβιτς απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας.
Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και η πιο ουσιαστική φάση, που ήταν και η τελευταία, ήρθε στο 92ο λεπτό όταν ο Καμαρά έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σφακιανάκης έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Κούσας, Καμαρά, Μελισσάς, Θεοδωρίδης, Γοδόι (46′ Σφακιανάκης), Σίλβα Ζούνιορ, Γκάλο, Μπακάκης (59′ Μπελόν), Μπικέι, Μπόγιοβιτς (69′ Ιωάννου)
Καλλονή (Ματζουράκης): Σιδεράκης, Λεάντρο Πίντο, Λεοζίνιο, Χωριανόπουλος, Αναστασιάδης, Άλβες, Λαμπρόπουλος, Φαρία, Ποντανί, Γκόμεζ, Αγρίτης (21′ Καζάκης)(60′ Σιλιγαρδάκης)
Επιμέλεια: Νίκος Βόπης
http://www.novasports.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου