Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Πήρε με άνεση αυτό που άξιζε (video)

        

sup-aris-panai10
Την τρίτη συνεχόμενη λευκή ισοπαλία έφερε πριν από λίγο ο Παναιτωλικός στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με αντίπαλο τον Άρη.
Η ομάδα του Παναιτωλικού χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα στην διάρκεια του αγώνα από τους γηπεδούχους πήρε μάλλον εύκολα τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα σε έναν αντίπαλο που έψαχνε με κάθε τρόπο την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Μάκη Χάβος επέλεξε να αλλάξει το συνηθισμένο του σύστημα και κατέβασε τον Παναιτωλικός στο γήπεδο με 1-4-4-2 το οποίο του έδινε πιο κοντινές γραμμές μεταξύ άμυνας και κέντρου και περισσότερη ταχύτητα στις αντεπιθέσεις.

Οι γηπεδούχοι με την πίεση που άσκησαν και οι φίλοι τους στις εξέδρες προσπάθησαν να μπουν επιθετικά αλλά η ανάπτυξη του Παναιτωλικού στο πρώτο μέρος με εξαίρεση το δοκάρι του Αγκάνθο δεν τους επέτρεψε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στον Ράφαελ.
Στην επανάληψη ο Παναιτωλικός οπισθοχώρησε, όμως και πάλι δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα απεναντίας στις αντεπιθέσεις έψαξε το γκολ και το άγγιξε δυο φορές με Μπόγιοβιτς και Καμαρά. Τα πρώτα έξι παιχνίδια για την Super League ήταν ένας πραγματικός Γολγοθάς για την ομάδα του Παναιτωλικού έχοντας ήδη βγάλει από τις υποχρεώσεις της ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Άρη. Η συγκομιδή των έξι βαθμών κρίνεται κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.
sup-aris-panai12
Περισσότερο όμως γεμίζει με αισιοδοξία για την συνέχεια η σημερινή εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη, η οποία δείχνει ότι ο Παναιτωλικός πέρα από τον πρώτο βαθμό μακριά από το Αγρίνιο, έχει την ψυχολογία αλλά και τον αέρα της κατηγορίας. Ο Χάβος διαχειρίστηκε σχεδόν άριστα τα τρία παιχνίδια του Παναιτωλικού μέσα σε οχτώ μέρες, παίρνοντας το καλύτερο από τους ποδοσφαιριστές του.
Ο Παναιτωλικός σήμερα ήταν μια πιο φρέσκια ομάδα με καλά τρεξίματα, συμπαγή άμυνα, αλληλοκάλυψη και κόντρα επιθέσεις. Με τέσσερα μόλις παθητικά γκολ σε έξι παιχνίδια ο Παναιτωλικός δείχνει ότι θα στηριχτεί στην πολύ καλή του άμυνα, η οποία βρίσκει την ταυτότητά της και την συνοχή της με την προσθήκη του Μπικέι σαν κεντρικός αμυντικός και την μετατόπιση του Μελισσά στο αριστερό άκρο της ʽάμυνας.
sup-aris-panai11
Η εγγύηση κάτω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα Ράφαελ, η εμπειρία του Τζούνιορ στην σέντρα, τα τρεξίματα του Γοδόι και οι γρήγοροι επιθετικοί Καμαρά και Μόγιοβιτς δείχνουν τον δρόμο πως θα πορευτεί ο Παναιτωλικός στην συνέχεια του πρωταθλήματος.
sup-aris-panai3
Η ομάδα του Αγρινίου περιμένει τον επόμενο αντίπαλό της την Δευτέρα στο Αγρίνιο και αυτός είναι ο ΠΑΣ Γιάννενα, τον οποίο ο Παναιτωλικός θέλει να ξανακερδίσει όπως στο φιλικό του Αυγούστου. Η κατάσταση στην ομάδα δείχνει να είναι καλή και μπορεί να καταφέρει να αποκτήσει την δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα.
Γ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου